Share

cover art for Journalistikens dolda makthavare och att släpa techjättarna till förhandlingsbordet

Den svenska modellen

Journalistikens dolda makthavare och att släpa techjättarna till förhandlingsbordet

Hur EU:s upphovsrättsdirektiv blir svensk lag. De informella makthavarna – en bromskloss i public service-chefernas strävan mot mer balans?

More episodes

View all episodes

 • Nu är det slut

  53:18
  Allt har en ände men korven har två, brukar det heta. Det gäller även Den svenska modellen som har ett första och och ett sista avsnitt som kommer här. Tack för alla reaktioner och förslag på ämnen att ta upp! Ni som lyssnar har sannerligen varit med och knådat fram dessa femtio avnitt.
 • Den oengagerade journalisten och reporterskråets utbildningsnivå

  43:17
  En del journalister gör en poäng av de inte är engagerade i en enda förening och inte ens röstar - allt för att understryka sin opartiskhet. Men är det rimligt? Och hur är det ställt med utbildningsnivån i kåren?
 • Det heliga källskyddet och sömnpillret EU

  45:24
  Att skydda sina källor är bland det heligaste för journalister. En del händelser på sistone väcker frågan om hur bra vi faktiskt är på det. Och EU fortsätter att fatta avgörande beslut på medieområdet som vi borde intressera oss för men där vi alltid är orimligt sena på bollen.
 • Pudlande mediechefer – ett hot mot publicistiken?

  44:11
  Borde svenska mediechefer stå på sig lite mer när de får kritik? Och kan det ibland finnas en konflikt mellan saklighet och opartiskhet?
 • Gäst: Anna Careborg, publisher SvD

  51:28
  Anna Careborg leder SvD sedan hösten 2019. Hon är hjärtligt trött på jämförelsen med DN och ser aldrig staten som en garant för tidningens fortlevnad, trots att en stor del av intäkterna kommer därifrån.
 • Dick Erixon om "Riks" – nyhetsförmedling eller partipropaganda?

  58:01
  Mottot för youtubekanalen Riks är "konservativ nyhetsförmedling". Men vad betyder det? Och hur mycket koll har den ansvarige utgivaren på sin verksamhet?
 • JK om hoten mot yttrandefriheten och sitt utskällda ersättningsbeslut

  50:13
  Som JK är Mari Heidenborg ensam om att få åtala i tryck- och yttrandefrihetsmål. Nyligen kritiserades hon hårt för ersättningen på 840 000 kr till en dömd våldtäktsman.