Share

cover art for Hvordan få et sunnere forhold til smarttelefonen?

Tore og Tarjei

Hvordan få et sunnere forhold til smarttelefonen?

Den kristne legen og småbarnsfaren Andreas Nydal har skrevet boken "Kakofonen. Pålogget, men frakoblet". Den ble til ut fra en erkjennelse av at smarttelefonen preget både hans eget liv og samfunnsutviklingen på måter han ikke likte. Han erfarte at bevisste grep har gitt ham et bedre liv - og engasjement for å bygge fellesskap uten lysende skjermer.

More episodes

View all episodes

  • Eurovision-bråk, kristen nasjonalfeiring og hvordan bør pinsen feires?

    28:31
    Hva forteller konfliktene rundt årets Eurovision i Malmö? Og hva forteller noen av bidragene om europeiske verdier i 2024? Vi snakker også om kristent verdigrunnlag som preger 17. mai - og hvor det blir av pinsefeiringen.
  • Hvilken musikk passer i kirken? Og betyr det noe om søndagsskolen er luthersk?

    31:02
    De siste ukers musikkdebatt i Dagen har for noen vært gjensyn med gamle kjepphester, for andre har det vært en nyoppdagelse. Hva forteller musikksyn om teologi? Vi snakker også om trosopplæringsopplegget Awana etter at en professor hevdet at dette ikke er preget av luthersk kristendomsforståelse. Dessuten deler Tarjei inntrykk om fra Nordiske Mediedager, blant annet om journalisters paradoksale forståelse av moral.
  • Ottosens overgang, kjønnsundervisning i skolen og 25 år siden kirkelig oppbrudd

    34:49
    Espen Ottosen slutter som informasjonsleder i Misjonssambandet etter over 20 år. Hva handler konflikten om? Vi snakker også om Mannsutvalgets rapport, kjønnsteori i skolens lærebøker - og om noen markante prester som forlot Den norske kirke i 1999.
  • Derfor er det innvandrere som redder kirken i Norge

    26:26
    En stadig større andel av norske kristne er folk med bakgrunn fra andre land. Hva gjør det med kristenheten her i landet? Både Tore og Tarjei har nylig deltatt på konferanser om internasjonal misjon hvor dette blir drøftet. Vi snakker også om den foreslåtte utvidelsen av abortloven og hvordan det står til med det kristne engasjementet i denne saken.
  • Misjonærbarn, varslinger og nye misjonærer

    35:42
    Gunnar Bråthen ser tilbake på et knapt år som generalsekretær, og han ser frem til at Misjonssambandet skal åpne nye misjonsfelt. Han gleder seg over fellesskapet på bedehuset, men tror ikke bedehuset får samme kontaktflate som Den norske kirke.
  • Bjørn Eidsvåg, frelse og fortapelse

    28:08
    Tore Hjalmar forteller fra sitt gudstjenesteraid første påskedag, hvor han var innom seks ulike menigheter for å lodde stemningen denne spesielle dagen. Blant sakene som har engasjert Dagens lesere mest den siste uken er Bjørn Eidsvågs uttalelser om helvete under konserten i anledning hans 70-årsdag. Hva er dette engasjementet et uttrykk for, lurer Tore og Tarjei på.
  • Hva kan norske kristne lære av svensk sekularisering?

    30:48
    Den svenske teologen Olof Edsinger forklarer hvorfor han går inn i debatter som kristne ledere helst vil unngå. Og han sier en del om hvilke muligheter han ser for å drive kristen formidling i en kultur der mange vet svært lite om kristen tro. Edsinger jobber som generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen.
  • Det lukkede trossamfunnet valgte å åpne seg opp

    30:16
    Bertil Andersson leder Norges eldste frikirkelige trossamfunn. Men det er ikke mer enn tre-fire tiår siden nesten ingen visste hva som foregikk på innsiden av DELK.