Share

cover art for Northugs juksebegravelse, norsk palestinavennskap - og hva er sunn kristen kriseforståelse?

Tore og Tarjei

Northugs juksebegravelse, norsk palestinavennskap - og hva er sunn kristen kriseforståelse?

VGTV fikk leie Veste Frikirke i Oslo til å spille inn programmet «Takk for alt, Petter Northug». Hvilke dilemmaer står menigheter og organisasjoner overfor med utleie? Vi snakker også om den norske anerkjennelsen av Palestina som stat og om behov for omstrukturering i Kristen-Norge.

More episodes

View all episodes

  • Spesial fra Seoul 6: For 35 år siden bidro en Lausanne-samtale til at han ikke sluttet i kristen tjeneste. Gjester: Ole-Magnus Olafsrud og Øystein Samnøen

    23:05|
    Bedre kristent samarbeid på tvers av generasjoner, kulturer og yrkesgrupper. Det er noen av resultatene Ole-Magnus Olafsrud og Øystein Samnøen håper på etter årets Lausanne-.kongresse. De er to av bevegelsens mest sentrale skikkelser i norsk sammeneheng. Olafsrud forteller også om hvordan en erfaring fra en annen kongress gjorde at han fortsatte som leder for Navigatørene.
  • Spesial fra Seoul 5: Ungdomslederne Elisa og Sofie synes det er en enorm frihet i å være tydelig

    31:44|
    Under Lausanne-kongressen har det vært et mål å få opp andelen unge og andelen kvinner. Dagens gjester i Tore og Tarjei er to unge kvinner i den norske gruppen. De forteller om inntrykk fra den forfulgte kirke, islam, framtidens ungdomsarbeid - og om hvorfor de synes noen av talerne på kongressen kunne vært enda tydeligere. 
  • Spesial fra Seoul 4: Biskop Stein Reinertsen har mye å takke Lausanne-bevegelsen for

    30:12|
    Helt siden starten den første Lausanne-kongressen i 1974 har biskoper i Den norske kirke deltatt. De første tiårene var flere sentrale i Lausanne-sammenheng i Norge. I dagens episode forteller biskop Stein Reinertsen i Agder om hvordan denne misjonsbevegelsen har preget ham og hvorfor han har dratt til Sør-Korea under årets kongress, som er den fjerde i rekken.
  • Spesial fra Seoul 3: Misjonsgeneraler mener teologi er viktigere enn noen gang. Gjester: Kjetil Vestel Haga og Grunnar Bråten

    25:12|
    Brann for misjon er en fellesnevner for de 5.000 deltakerne på Lausanne-kongressen i Sør-Korea denne uken. Men hva står de egentlig sammen om? Og hvordan kan de samarbeide på tvers av teologiske skillelinjer? Det reflekterer generalsekretærene Kjetil Vestel Haga i Normisjon og Gunnar Bråten i Misjonssambandet over i dagens episode.
  • Spesial fra Seoul 2: Norske kristenledere smittet av optimisme fra det globale Sør. Gjester: Siri Iversen og Tor Erling Fagermoen

    27:43|
    En avsløring av hvor sekulariserte norske kristne er. Og en fornyet tro på at evangeliet igjen kan vinne terreng i Norge, inspirert av medtroende fra det globale Sør. Det er to inntrykk som allerede har festet seg hos generalsekretær Siri Iversen og synodeleder Tor Erling Fagermoen. De er to av 50 norske kristenledere som deltar på Lausanne-kongressen i Sør-Korea.
  • Spesial fra Seoul 1: De fikk en global kristen familie gjennom Lausanne-bevegelsen. Gjester: Margunn Serigstad Dahle og Lars Dahle.

    26:57|
    5.000 kristne ledere fra hele verden er denne uken samlet i Sør-Korea. Anledningen er Lausanne-bevegelsens fjerde kongress. Det globale misjonsnettverket fyller samtidig 50 år. Tore og Tarjei er til stede i Seoul og lager daglige podkaster. I den første forteller Margunn Serigstad Dahle om hva Lausanne-bevegelsen er - og hvorfor den har vært så viktig for dem de siste 14 årene.
  • Når hestene bites i KrF

    29:45|
    ** Denne episoden er spilt inn før nyheten torsdag ettermiddag om at Dag-Inge Ulstein likevel stiller som lederkandidat i KrF.** Mens partiet ligger stabilt under sperregrensen på målingene, har de indre konfliktene i Kristelig Folkeparti nådd nye nivå de siste ukene. Denne uken var Olaug Bollestad og Dag-Inge Ulstein hos Fredrik Solvang på NRK, og alle kunne se og høre hvor ulik opplevelsen av virkeligheten er. Finnes det en vei ut av uføret?
  • Harris vant debatten, men vinner hun kristne velgere?

    34:35|
    Nattens debatt mellom Donald Trump og Kamala Harris ble et møte mellom to svært ulike virkelighetsbeskrivelser. De fleste mener at hun vant. Men fikk vi egentlig vite noe nytt om hvilken politikk kandidatene vil føre? Og hvordan var profileringen i verdispørsmål? Det snakker Tore og Tarjei om i denne ukens episode.
  • «Quislings siste dager» – en av de mest kristelige filmene på lenge. Gjest: Erik Poppe

    36:48|
    Neste uke er det premiere på filmen «Quislings siste dager». Regissør Erik Poppe er gjest i denne ukens episode av Tore og Tarjei. Filmen er blant annet basert på dagboknotater fra presten som var Quislings sjelesørger mot slutten av livet hans. Poppe forteller at han var opptatt av å ta trosspørsmål på alvor. I filmen ser vi hvordan troen kan henge sammen med en forskrudd forståelse av livsoppgave, og vi blir invitert inn i spørsmål om behovet for å erkjenne og bekjenne egne feiltrinn. Tarjei mener dette er en svært kristelig film.