Share

cover art for Inntrykk fra feiring av kristenrett med kronprinsparet, statsministeren og hele Kirke-Norge

Tore og Tarjei

Inntrykk fra feiring av kristenrett med kronprinsparet, statsministeren og hele Kirke-Norge

Sist helg ble tusenårsjubileet for kristenretten markert på Moster, og Tore og Tarjei var til stede. Kronprins Haakon og statsminister Jonas Gahr Støre var blant dem som talte om kristendommens betydning. Hva lærte vi?

More episodes

View all episodes

 • Er det bare gammeldagse folk som er konservative?

  30:06
  For mange kristne er «konservativ» et honnørord. Men hva betyr det egentlig å være konservativ? Er det synonymt med å være forsinket? Det hjelper kollega Sofie Braut oss med å finne ut av.
 • Anne Jeppestøl Engedal om livet på innsiden av Samfundet

  34:12
  Dagen-journalist Anne Jeppestøl Engedal har denne våren gitt Dagen-leserne et unikt innblikk i trossamfunnet Samfundet. Hva gjorde inntrykk på henne, og hvilke likheter og forskjeller fant hun sammenlignet med Kristen-Norge for øvrig?
 • Disse kristenlederne bør du kjenne til

  31:31
  Hvilke kristne ledere er det som faktisk har innflytelse, og hvordan har rollene deres endret seg i løpet av de siste tiårene? I denne episoden prøver Tore og Tarjei å identifisere noen utviklingstrekk og peke på særpreg både ved biskoper, pastorer, generalsekretærer og influencere – folk som på ulike måter utøver kristent lederskap.
 • Kirkerådsdirektøren: Det vi opplever nå er egentlig bare krusninger forhold til mye vi har vært gjennom før.

  35:14
  Etter seks år som kirkerådsdirektør takker Ingrid Vad Nilsen for seg 31. juli. I dette intervjuet snakker hun om hvorfor kirken aldri kan lene seg tilbake, om hvorfor det er viktig å ha Jesus i sentrum og om at flere går i kirken på andre dager enn søndager.
 • Mannlig styrke, offentlig engasjement og offensiv konservatisme. Gjest: Jarle Mong

  33:05
  Lærer og Dagen-spaltist Jarle Mong er aktuell med boken «Mer mann». Hjemme i Norheimsund forteller han om hvordan boken ble til, og om hvordan han har opplevd det å engasjere seg i offentlig debatt om kristne standpunkter.
 • Hva skal til for at kirken blir splittet?

  27:49
  De siste årene har spørsmål om seksualitet og samliv satt samholdet i flere kirkesamfunn på prøve. Et eksempel er Den Evangelisk Lutherske Frikirke, som hadde synodemøte i helgen. Hvordan har diskusjonen om disse spørsmålene utviklet seg, og hvorfor skaper den så sterke spenninger? Hva kan situasjonen i Frikirken fortelle andre kirker og organisasjoner?
 • Oppreisning til misjonærbarn, samlende bibelformidling og utfordrende kirkeplanting

  32:28
  Etter flere års spenninger og uenighet er Misjonssambandet kommet til enighet med misjonærbarn som har opplevd en vanskelig oppvekst. Vi snakker også om hvordan formidling av Bibelen samler hele Kristen-Norge i Bibelselskapet og hva Misjonskirken har oppnådd etter å ha satset i årevis på å starte nye menigheter.
 • Northugs juksebegravelse, norsk palestinavennskap - og hva er sunn kristen kriseforståelse?

  34:12
  VGTV fikk leie Veste Frikirke i Oslo til å spille inn programmet «Takk for alt, Petter Northug». Hvilke dilemmaer står menigheter og organisasjoner overfor med utleie? Vi snakker også om den norske anerkjennelsen av Palestina som stat og om behov for omstrukturering i Kristen-Norge.