Share

Så mår jag bra

De jobbar med hälsa – men hur lever de själva för att må bra?


Latest episode

 • Chris Pettersson

  01:11:24
  I detta avsnitt möter vi föreläsaren och författaren Chris Pettersson.Chris har en lång karriär bakom sig som toppsäljare och har under flera år hållit i otaliga föreläsningar om affärsutveckling och motivation. Två gånger har han utsetts som Sveriges topp 100 populäraste föreläsare. De senaste åren handlar dock föreläsningarna om hans liv med psykisk ohälsa, som han öppenhjärtigt delar med sig av.I podden pratar han om hur det är att leva med diagnoserna OCD (tvångsyndrom) och hälsoångest, och han berättar hur han ofta vaknar med djup ångest, jobbiga tvångstankar och den gången när allt var så nattsvart att han stod på tågperrongen redo att hoppa.Men han tar också upp hur han i dag lärt sig hantera sin psykiska ohälsa och vilka verktyg han använder för att må bättre Han betonar hur viktigt det är att få bort stigmatiseringen kring psykisk ohälsa och att han brinner för att hjälpa andra och inspirera till att det finns hopp och en väg ut ur mörkret. 

More episodes

View all episodes

 • Tony Irving

  01:04:23
  I det här avsnittet möter jag dansaren, koreografen, författaren och tv-profilen Tony Irving, som varit juryordförande i Lets dance i 18 säsonger. Han berättar om sin uppväxt i en liten ort utanför Manchester, den tuffa tiden innan han kunde komma ut som homosexuell och hur han upptäckte dansen.Tony tar också upp arbetet han gjort med sig själv på det personliga planet, om hjärnspöken och att inleda varje morgon med en intention.Han berättar också hur intresset för naturlig hälsa väcktes, varför han lanserade en egen hudvårdsserie och vikten av att ha koll på vad vi smörjer in oss med.
 • Hedvig Söderlund

  54:33
  I detta avsnitt möter vi psykologiprofessorn, författaren och föreläsaren Hedvig Söderlund som i över 20 år har studerat minnet och hjärnan.Hedvig berättar om sin stora fascination för hjärnan, sitt tidigare utmattningssyndrom och vägen tillbaka. Hon delar med sig sina personliga erfarenheter, något som hon också om i boken ”Den utbrända hjärnforskaren” som gavs ut 2021.Hon tar upp sitt stora intresse för den hjärnregion som heter hippocampus och som har stor betydelse för minne och inlärning och som påverkas vid demens. Men när hennes egen pappa drabbades, blev det ett virrvarr av känslor och osäkerhet, och också anledningen till att hon skrev boken: När hjärnan sviker – om livet med demens.Du får också höra om Hedvigs favoritsyssla på sommaren, nämligen SUP (Stand up paddleboard) och att hon älskar att dansa.
 • Sara Nomberg

  57:09
  I detta avsnitt möter vi ekologiska hudvårdsexperten Sara Nomberg, som också är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare inom ekologisk hudvård.Hon berättar om sitt tidigt stora intresse för hud och skönhet, något som ledde till att hon redan som 19-åring startade egna hudvårdsmärke, Organics by Sara, som idag finns att köpa i ett flertal länderSara tar också upp det trauma hon utsattes för när hon som 3-åring drabbades av cancer på näthinnan och fick operera bort ena ögat och ersätta det med en protes. Något som påverkat henne genom livet.För att varva ner och få en paus i den hektiska vardagen berättar Sara med inlevelse hur hon går långa dagliga promenader med sin hund och en ljudbok i öronen. 
 • Charlotte Erlanson-Albertsson

  52:41
  I detta avsnitt möter vi Charlotte Erlanson-Albertsson som är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet. I över 40 år har hon forskat på aptitkontroll och hälsosam mat och är en flitigt anlitad föreläsare.Hon har också skrivit flera böcker i ämnet kost och hälsa, där den senaste i raden är purfärska ”Smala lyckan – professorn med nyckeln till viktnedgång” som beskriver hennes upptäckter inom aptitkontroll.Hon tar bland annat upp att det är hormoner i tarmen som styr hunger och mättnad och att det var i spenat hon hittade lösningen på övervikt och matberoende.Du får också höra om Charlottes förkärlek till Frankrike, passionen för musik och hennes stora engagemang i kvinnofrågor.
 • Diamantis Koukouvinos

  51:40
  I detta avsnitt möter vi den före detta elitbasketspelaren Diamantis Koukouvinos som hoppade av karriären och sadlade om och började jobba med kinesisk medicin med en fördjupning i funktionell medicin. Han driver sin egen klinik i Stockholm och är en av Sveriges mest eftersökta experter inom kinesisk medicin och holistisk hälsa.Vi pratar om hur en majoritet av hans klienter är kvinnor och söker för alltifrån pms och mensvärk till klimakteriebesvär och håravfall. Något han tar upp i senaste boken ”Hormonell harmoni”. Han berättar också om sin uppväxt i Stockholmsförorten Tensta, om hur barndomstrauman kan påverka din hälsa som vuxen och hans kall att hjälpa människor att må bättre både psykiskt och fysiskt.
 • Sofia Ståhl

  52:06
  I detta avsnitt möter vi influencern, författaren och föreläsaren Sofia Ståhl. Under åren har hon vunnit flera priser för sin blogg – ”Årets hälsoinspiratör”, ”Årets träningsblogg” och ”Årets hälso- och träningsblogg” – och hon är en flitigt anlitad coach av privatpersoner, statliga myndigheter och tunga aktörer inom näringslivet. Tillsammans med sin pojkvän Tareq Taylor driver hon idag en tv-studio där de gör olika gemensamma projekt och nyligen kom hon också ut med nya boken ”201 Hälsohacks – lämna disken och hångla i stället”. När Sofia 2010 drabbades av en utmattningsdepression med lång sjukskrivning som följd fick hennes liv en tvärvändning. Hon var tvungen att omvärdera sin syn på hälsa som tidigare styrts av prestation och perfektion och där en vältränad kropp symboliserat välmående och hälsa. I dag brinner hon för att guida andra till en hälsosam livsstil utan prestation och där rörelseglädje, självkärlek och balans är vägen till välmående. Sofia berättar också om sin uppväxt i Hedemora, skidkarriären, tältdrömmar och hur det funkar att jobba tillsammans med sin stora kärlek.