Share

cover art for Christopher Genberg

Så mår jag bra

Christopher Genberg

I det här avsnittet möter vi Christopher Genberg som bokstavligen varit besatt av hudhälsa i över 10 år. 

Han är tillsammans med sin mamma grundare av det probiotiska hudvårdsmärket Esse skincare och driver i dag även 1753 skincare som fokuserar på hudvårdsprodukter med en kombination av CBD, CBG och medicinska svampextrakt.

Christopher berättar om hur vi ska ta hand om kroppens största organ på bästa sätt, han reder ut hur hudens endocannabinoid-system fungerar, varför det är så viktigt och hur cannabis kan bidra till en optimal hudhälsa.

Han tar också upp varför konventionella hudvårdsprodukter kan gör mer skada än nytta och varför ett dopp i havet, jord i ansiktet och andra överraskande tips är att föredra om du vill behålla din hud strålande och vacker på lång sikt.

More episodes

View all episodes

 • Charlotta Lagerberg Thunes

  49:41
  I det här avsnittet möter vi föreläsaren, konstnären, författaren och beteendevetaren Charlotta Lagerberg Thunes. Hon är författare till ett flertal böcker, bland annat en skönlitterär bokserie om Lovisa som är högkänslig (HSP), precis som Charlotta själv är.Vi pratar om hennes populära föreläsningar där hon tar upp ämnen som, narcissism, gaslighting, emotionellt våld och HSP.Charlotta berättar också om sin vardag med att ha HSP, vilka utmaningarna är och hur hon ständigt jobbar med sin balans och energi, men också vilken superkraft det kan vara. 
 • Anna Ottosson

  50:20
  I det här avsnittet möter vi dietisten, föreläsaren och författaren Anna Ottosson. I över 25 år har hon arbetat med mat- och hälsofrågor både internationellt och i Sverige, med stort fokus på cancer och att hjälpa canceröverlevare tillbaka till livet.Vi pratar om hur Annas intresse för hälsosam mat och näringslära väcktes i tidig ålder när hennes mamma blev sjuk i cancer och hur fokus på mat som medicin sedan följt henne under hela livet. Hon berättar om hennes driv att lära oss vilken kraft maten har och att 30–50 procent av de vanligaste cancerformerna skulle kunna förebyggas med hjälp av en hälsosam livsstil.Hon ger också tips på vilken kost som skyddar bäst och vad du ska undvika. Som den smoothie-drottning hon är så slår hon också ett slag för att dricka sina grönsaker om man har svårt att äta dem. Och hon betonar att det aldrig är för sent att börja äta hälsosamt.
 • Fredrik Paulún

  01:16:54
  I det här avsnittet intervjuar jag Fredrik Paulún som är utbildad näringsfysiolog, entreprenör och som under åren skrivit ett tjugotal böcker på temat kost och hälsa och om sålts i över 1,5 miljoner exemplar och översatts till flera språk. Fredrik är dessutom flitigt anlitad föreläsare inom träning, näringslära och hälsa och skriver regelbundet för ett flertal tidningar. Han driver också Näringspodden tillsammans med Martin Brunnberg.Fredrik berättar om sin stora fascination för ljusets hälsosamma effekter, med extra fokus på det röda ljuset som enligt forskning kan dämpa inflammationer, lindra smärta, öka muskelmassan, minska risk för autoimmuna sjukdomar, reducera rynkor och mycket mer. Han tar också upp sin stora motivation att hjälpa andra att må bättre, hur han ägnar massor av tid att ta del av vetenskapliga rapporter och att han ser en stor potential att det röda ljuset både kommer kunna förlänga och rädda fler liv och ge möjlighet för infertila att få barn i framtiden.
 • David Stenholtz

  54:49
  I detta avsnitt möter vi David Stenholtz, överläkare i onkologi, föreläsare och ordförande i den ideella föreningen Läkare för framtiden som han grundade 2013.David pratar om sitt brinnande intresse för hur maten påverkar vår hälsa och om hans nya bok Kostens kraft där han tar upp alla fördelar det finns med att äta en växtbaserad kost. I boken finns också människors berättelser om hur de ätit sig friska från alltifrån hjärt-kärlsjukdomar till diabetes typ 2.David delar också med sig av sina egna erfarenheter av att gå från köttätare och sockerråtta till en helt växtbaserad kost. Och om hur löpningen blev rena njutningen när extrakilona försvann.Vi reder också ut vad processad mat egentligen är, hur du ska tänka vid val av olika livsmedel och David siar om vad framtidens kost består av.
 • Soheila Zhaeentan

  56:40
  I detta avsnitt möter vi Soheila Zhaeentan som är specialist inom ortopedi och har många års erfarenhet både som klinisk läkare och forskare.Hon är också aktuell med boken Kroppssmart där hon beskriver hur vi på bästa sätt ska ta hand om vår åldrande kropp och träna rätt genom att lära oss mer om ortopedi.I podden berättar Soheila att för många 50-åringar tränar som om de vore 25, vilket bidrar till onödiga skador. Hon betonar samtidigt att vi inte ska vara rädda för att röra på oss och vara aktiva, trots att det knastrar och knakar när vi reser oss upp.Vi pratar också om vad Soheila själv gör för att må bra, om vikten av långsamma promenader i skogen och varför hon blir glad när hon ser allt fler aktiva män på yogapassen.
 • Chris Pettersson

  01:11:24
  I detta avsnitt möter vi föreläsaren och författaren Chris Pettersson.Chris har en lång karriär bakom sig som toppsäljare och har under flera år hållit i otaliga föreläsningar om affärsutveckling och motivation. Två gånger har han utsetts som Sveriges topp 100 populäraste föreläsare. De senaste åren handlar dock föreläsningarna om hans liv med psykisk ohälsa, som han öppenhjärtigt delar med sig av.I podden pratar han om hur det är att leva med diagnoserna OCD (tvångsyndrom) och hälsoångest, och han berättar hur han ofta vaknar med djup ångest, jobbiga tvångstankar och den gången när allt var så nattsvart att han stod på tågperrongen redo att hoppa.Men han tar också upp hur han i dag lärt sig hantera sin psykiska ohälsa och vilka verktyg han använder för att må bättre Han betonar hur viktigt det är att få bort stigmatiseringen kring psykisk ohälsa och att han brinner för att hjälpa andra och inspirera till att det finns hopp och en väg ut ur mörkret. 
 • Tony Irving

  01:04:23
  I det här avsnittet möter jag dansaren, koreografen, författaren och tv-profilen Tony Irving, som varit juryordförande i Lets dance i 18 säsonger. Han berättar om sin uppväxt i en liten ort utanför Manchester, den tuffa tiden innan han kunde komma ut som homosexuell och hur han upptäckte dansen.Tony tar också upp arbetet han gjort med sig själv på det personliga planet, om hjärnspöken och att inleda varje morgon med en intention.Han berättar också hur intresset för naturlig hälsa väcktes, varför han lanserade en egen hudvårdsserie och vikten av att ha koll på vad vi smörjer in oss med.
 • Hedvig Söderlund

  54:33
  I detta avsnitt möter vi psykologiprofessorn, författaren och föreläsaren Hedvig Söderlund som i över 20 år har studerat minnet och hjärnan.Hedvig berättar om sin stora fascination för hjärnan, sitt tidigare utmattningssyndrom och vägen tillbaka. Hon delar med sig sina personliga erfarenheter, något som hon också om i boken ”Den utbrända hjärnforskaren” som gavs ut 2021.Hon tar upp sitt stora intresse för den hjärnregion som heter hippocampus och som har stor betydelse för minne och inlärning och som påverkas vid demens. Men när hennes egen pappa drabbades, blev det ett virrvarr av känslor och osäkerhet, och också anledningen till att hon skrev boken: När hjärnan sviker – om livet med demens.Du får också höra om Hedvigs favoritsyssla på sommaren, nämligen SUP (Stand up paddleboard) och att hon älskar att dansa.