Share

Radio Galen

En podcast från RSMH Lund


Latest episode

 • 43. Radio Galen #43: Bland tuppar och tält i Estland

  21:55
  I detta avsnitt av Radio Galen berättar Jonas Bredford och Gunilla Brännström om en resa till Estland som RSMH:s internationella grupp gjorde. De hälsade på Estlands motsvarighet till RSMH. Det var en minst sagt händelserik resa som inkluderade mögliga militärtält och morgonpigga tuppar.

More episodes

View all episodes

 • 20. Radio Galen #20: VALSPECIAL med Centerpartiet

  26:15
  Inför riksdagsvalet 2022 talar programledarna Jimmie Trevett och Jonas Bredford med David Liljedahl, ersättare för Centerpartiet i Psykiatri-, habilitering- och hjälpmedelsnämnden i Region Skåne. De talar bland annat om ungas och kvinnors psykiska hälsa.
 • 19. Radio Galen #19: VALSPECIAL – Liberalerna

  24:49
  Inför riksdagsvalet 2022 träffar Radio Galens programledare politiker från olika partier. Gäst denna gång är Inger Tolsved Rosenkvist från Liberalerna i Region Skåne, som bland annat talar om funktionsrätt för alla.
 • 18. Radio Galen #18: Christina Allaskog om äldres ensamhet

  21:15
  Christina Allaskog är projektledare på Riksföreningen Äldres hälsa talar i detta avsnitt om ensamhet och annat som kan orsaka psykisk ohälsa bland äldre.
 • 17. Radio Galen #17: Valspecial med Barbro Hejdenberg Ronsten

  20:56
  RSMH:s ordförande Barbro Hejdenberg Ronsten talar med Radio Galens programledare om vad hon anser är de viktigaste valfrågorna för RSMH:s medlemmar inför riksdagsvalet den 11 september 2022.
 • 16. Samtal med Beatrice Ikonen, vd för RSMH Utbildning

  26:11
  RSMH Utbildnings resa började som ett projekt med medel från Allmänna Arvsfonden för många år sedan. Sedan 2014 har utbildningarna bedrivits utan projektmedel och sedan 2021 är det RSMH Utbildning AB som står för RSMH:s externa utbildningar. De som köper utbildningar är alla möjliga verksamheter som möter människor med psykisk ohälsa. Det kan vara äldreomsorg, folkhögskolor och privata företag.
 • 15. Radio Galen VALSPECIAL: Miljöpartiet

  22:34
  Idag pratar Jonas och Jimmie med miljöpartisten Mätta Ivarsson. Mätta är regionråd i Skåne och samtalar idag om hur vården fungerar för personer med psykisk ohälsa. Detta är det första av Radio Galens VALSPECIAL-program.