Share

#PolyPod
#PolyPod: Elefantene i Arendal
Ep. 238
•
Arendalsuka – «demokratiets festival» hvor politikk møter næringsliv og mannen i gata. Eller? Vi oppsummerer Arendalsukens suksessfulle, og ikke fullt så suksessfulle bidrag til økt dialog på tvers av politikk, folk, og nærings- og organisasjonsliv.
Lytt til samtalen mellom:
- Marcus Steen Nitschke, leder, Tekna Studentvalg og styreleder, PF Next
- Simen Windheim, prosjektleder, Klimapartnere Nasjonalt og styremedlem, PF Next
- Mathias Meyer, folkevalgt, bydel Bjerke (H), medlem, Klimavenner for kjernekraft og styremedlem, PF Next
- Elise Anthonisen, programsjef, Polyteknisk Forening
I denne episoden diskuteres de åpenbare, men ofte forbigåtte faktaene omkring uka i Arendal. Dyre fester, ville leiepriser, kampen om oppmerksomhet og ikke minst kampen om innflytelsesrike personer er blant noen av temaene.
More episodes
View all episodes
548. #PolyPod: Snakk om robust kraftsystem!
31:08||Ep. 548Hva synes toppledere vi burde snakke mer om – og hvorfor det? Hva driver dem og hva mener de må til for å lykkes på sine områder? Hva gjør de selv? Lytt til samtalen mellom: Elisabeth Vike Vardheim, konsernsjef, Statnett Mette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening I denne episoden lærer du om hvor viktig et robust kraftsystem er, og hvordan Statnett jobber for å få mer ut av dagens nett, få bygget mer nett og sikre beredskap i nettet. Konkrete eksempler på prosjekter som monner, som automatisk balansering av kraftsystemet og innovasjon for økt kapasitet og fleksibilitet, får du også kunnskap om. Du lærer om samspillet mellom teknologi og fagfolk for å unngå strømbrudd, og vi diskuterer hva krig i Europa og klimaendringer betyr for den langsiktige utviklingen av kraftsystemet. Du hører også om hvor spennende det er å jobbe med blodårene i samfunnet vårt. Du blir kjent med en toppleder som er et JA-menneske, i betydningen av å takke ja til muligheter, feie for egen dør som en selvfølge og si ja til å samarbeide på tvers av bransjer, land og med forskningspartnere. Hun skryter av en aktiv fritid, men vi mistenker at det ikke er så mye fritid for en som brenner for å løse viktige samfunnsoppdrag.547. #PolyPod: Tek for livet – Hvordan kan teknologi gi kvinner med endometriose et bedre liv?
26:17||Ep. 547Hva er femtech? Og hvordan lykkes man som kvinnelig gründer i en mannsdominert bransje? Hvordan kan teknologi gi kvinner med endometriose et bedre liv? I denne episoden møter du Cathrine Delp, gründer og CEO i Ekvi – en app for kvinner med endometriose, og programleder Ishita Barua, lege, medisinsk direktør og medgründer i Livv Health og styremedlem i Polyteknisk Forening.546. #PolyPod: Tek for livet – Hvordan kan journalføring med kunstig intelligens bidra til å redusere overforbruk av antibiotika?
27:50||Ep. 546Hvordan bruker Medbric kunstig intelligens for å revolusjonere hverdagen til leger i primærhelsetjenesten? Kan journalføring med kunstig intelligens bidra til å redusere overforbruk av antibiotika? Hvilke fallgruver kan man møte på når KI tar over journalføringen? Kan KI endre dynamikken mellom lege og pasient?Hør samtalen mellom Jorunn Thaulow, lege, forsker og CEO i Medbric og programleder Ishita Barua, lege, medisinsk direktør og medgründer i Livv Health og styremedlem i Polyteknisk Forening.545. #PolyPod: Tek for livet – Hvordan leve lenger og bedre?
22:54||Ep. 545Er det faktisk mulig å reversere aldring, og hvorfor vil vi det? Hva er epigenetikk, og hvordan påvirker det aldringsprosessen vår? Hva betyr det egentlig å leve lenge med best mulig helse? I denne episoden av Tek for livet, møter du Ruth Foseide Thorkildsen, lege og medisinsk ansvarlig i Epivity Health, som har åpnet Norges første longevity-klinikk. Ruth og programleder Ishita Barua, MD PhD, lege, medisinsk direktør og medgründer i Livv Health og styremedlem i Polyteknisk Forening, diskuterer hvordan vi kan bruke teknologi for å fremme en mer preventiv og holistisk tilnærming til helse.544. #PolyPod: Årets karbonfanger 2025!
13:01||Ep. 544Prisen for Årets karbonfang er tildelt Jannicke Gerner Bjerkås, direktør for CCS og karbonmarkeder i Hafslund Oslo Celsio. I denne episoden hører du da statssekretær (Ap) i Klima- og miljødepartementet, Astrid Willa Eide Hoem, overrakte prisen under vårens CCS pit stop i Polyteknisk Forening.543. #PolyPod: CCS pit stop: Feiring av Oslo-prosjektet
59:02||Ep. 543Hafslund Celsio har besluttet å gjenoppta karbonfangstprosjektet på Klemetsrud i Oslo. Sammen med Aker Solutions og SLB Capturi skal de bygge et av verdens første fullskala karbonfangstanlegg på avfallsforbrenning. Det måtte selvfølgelig feires!Styret i PF CO2-håndtering samlet toppledere, teknologieksperter, investorer og politikere for å feire investeringsbeslutningen for anlegget på Klemetsrud. Og vi fikk innsikt i selve prosjektet og konsekvenser for hele verdikjeden.Lytt til samtalene mellom:Åpningstale ved Anne Lindboe, ordfører i Oslo (H)Egil Fagerland, CEO, SLB CapturiHenrik Inadomi, EVP New Energies, Aker SolutionsMartin S. Lundby, CEO, Hafslund CelsioEllen S. Viseth, kommentator, TUJanne Harstad Rasten, Engineering Manager Oslo CCS Project, Aker SolutionsMarius Tednes, senior prosessingeniør CCS, Hafslund CelsioSolveig Øye Tveit, prosjektdirektør, SLB CapturiKari Forthun, Segment Lead CCS North Europe, DNV, rådsmedlem, Teknologirådet, og styremedlem, PF CO2-håndteringErik Botnevik, Partner and Head of Investments Norway, InfranodeJon Vatnaland, Senior Partner, HitecVisionMette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk ForeningI episoden lærer du hvordan karbonfangst på Klemetsrud skal gjennomføres i praksis, hvilke utfordringer som må løses, og hvorfor private investorer er avgjørende for å realisere klimatiltak. Du får også innsikt i samarbeidet som driver prosjektet fremover og hvordan det kan inspirere lignende initiativer globalt.542. #PolyPod: Å ville og våge: Modig ledelse i tøffe tider
01:03:28||Ep. 542Trump-administrasjonen har fått internasjonale selskaper til å kutte mål og tiltak for mangfold, likeverd og inkludering. Også norske selskaper påvirkes av dette. Samtidig må næringslivet tilpasse seg en verden preget av geopolitisk uro, ny teknologi og handelsbarrierer. Hvordan kan modige ledere navigere i denne usikkerheten? Hvilke verdier bør styre strategiske beslutninger? Og hvordan kan styrerommet bli en arena for innovasjon og bærekraftig verdiskaping?Lytt til samtalene mellom:Hadia Tajik, stortingsrepresentant (Ap) og første nestleder, justiskomiteenVibeke Holth, redaktør og ansvarlig for «Norges 100 mektigste kvinner», KapitalJanne Log, daglig leder, Samvirkene og styreleder, PF Styrenettverk (leder panelet)Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør, NHOGro Møllerstad, daglig leder, Møllerstad RekrutteringFilip Skogstad, partner, Executive search and consulting, Skogstad & Co (leder panelet)Trine Larsen, administrerende direktør og seniorrådgiver, Hammer & HanborgTove Linnea Brandvik, forbundsleder, Norges HandikapsforbundTone Indrebø Næs, Sustainability Director, DeloitteMartin Sletten, generalsekretær, Foreningen Ridderrennet og styremedlem, PF Styrenettverk (leder panelet)Ishita Barua, Co-founder & Chief Health AI Officer, Livv Health og styremedlem, Polyteknisk ForeningKaroline Müller, Design Lead Hardware & Interface, NomonoMette Vågnes Eriksen, generalsekretær, Polyteknisk Forening (leder panelsamtalen)Jan Grønbech, CEO, Sunstone InstituteI denne episoden får du innsikt i hvordan næringslivsledere og eksperter vurderer fremtidens styrerom. Vi diskuterer hvordan man kan opprettholde mangfold, likeverd og inkludering i en krevende tid, og hvordan selskaper kan balansere verdibasert ledelse med økonomisk suksess. Du får også høre om hvordan teknologi og kunstig intelligens påvirker styringsbeslutninger, samt konkrete råd for hvordan du kan manøvrere i en verden preget av usikkerhet og endring.541. #PolyPod: Boligmarkedet: Hvordan kommer man seg inn?
29:08||Ep. 541Er det realistisk for alle å komme seg inn på markedet slik utviklingen er nå? Hvilke løsninger finnes for å dempe den sterke prisveksten? Og hva bør førstegangskjøpere tenke på for å øke sjansene sine i dagens marked?Lytt til samtalen mellom:Jan Oftedal, medgründer og daglig leder, Solgt.noIna Maria Finnerud, kommunikasjons og -organisasjonsrådgiver i Construction City Cluster, styreleder PF NextJørgen Valseth, Rådgiver, Kunnskapsdepartementet, styremedlem, PF NextI denne episoden får du innsikt i hvorfor boligprisene fortsetter å stige, hvordan dagens marked ser ut i de store byene, og hvilke faktorer som driver utviklingen. Du får også høre om mulige tiltak for å gjøre boligmarkedet mer tilgjengelig, samt konkrete råd til førstegangskjøpere. Episoden gir deg nyttige tips om hva du bør se etter på visning, hvilke fallgruver du bør unngå, og hvilke boligtyper som kan være smartere kjøp enn du kanskje tror.PF Next er en kunnskapsarena og møteplass for morgendagens ledere, teknologer og innovatører. Vi tror på innovasjon og ambisjon, og fremmer samarbeid på tvers av fag og bakgrunn.540. #PolyPod: Boligmarkedet: En uoppnåelig drøm?
28:41||Ep. 540Hvorfor er det så viktig for nordmenn å eie sin egen bolig? Hvordan har boligpolitikken i Norge utviklet seg over tid, og hva skiller oss fra våre naboland?Lytt til samtalen mellom:Jardar Sørvoll, forsker, Senter for velferds- og arbeidslivsforskning, OsloMetIna Maria Finnerud, kommunikasjons og -organisasjonsrådgiver i Construction City Cluster, styreleder PF NextJørgen Valseth, Rådgiver, Kunnskapsdepartementet, styremedlem, PF NextI denne episoden lærer du om hvordan norsk boligpolitikk har endret seg fra etterkrigstiden til i dag, med store skifter som dereguleringen på 80-tallet. Vi ser også på hva som kjennetegner det norske boligmarkedet sammenlignet med andre land, og hvorfor det å eie egen bolig står så sterkt i den norske samfunnsmodellen.PF Next er en kunnskapsarena og møteplass for morgendagens ledere, teknologer og innovatører. Vi tror på innovasjon og ambisjon, og fremmer samarbeid på tvers av fag og bakgrunn.