Share

LivsCykeln

Våga ta en bit av livets tårta!


Latest episode

 • 22. Relationen till dig själv och andra

  01:21:42
  I avsnitt 22 av Livcykeln möter vi Caroline Bårman Björck som arbetar som terapeut med både enskilda individer och i par. Hon arbetar även som ACT-terapeut, (accceptance, comittment therapy) Idag pratar vi om relationer. Relationen till oss själva, kärleksrelationer och relationer i stort. Vad är viktigt att tänka på när vi ska vårda en relation? Hur skapar vi en bra relation till oss själva och när är det dags att säga hejdå i en relation? Att "vifta på svansen" verkar vara ett gott tecken -häng med oss i samtalet så får du reda på varför.Här kan du ta kontakt med Caroline och hennes företag Release me:  Release Me (release-me.se)

More episodes

View all episodes

 • 21. Kinesisk medicin och kvinnohälsa

  01:19:32
  I det här avsnittet har vi "bjudit tillbaka" Pernilla Holmsten som vi tidigare pratade med om kinesisk medicin och den österländska läran kring kroppen och hälsan. Den här gången var vi nyfikna på hur läran från Kina ser på kvinnohälsa och alla olika faser i en kvinnas liv. Vi får lära oss många bra saker att tänka på, fysiskt och mentalt men även känslomässigt. Hur kan vi ta hand om oss på bästa sätt för att få ett friskt åldrande och en härlig "second spring"? Vad är dethimmelska vattnet, och varför tycker Katarina att man ska välsigna glassen? Det finns många svar att hämta i det här avsnittet -så pass många att det kan vara bra att ha papper och penna till hands. Gör dig beredd och njut!Här hittar du Pernilla för tidsbokning av behandlingar: www.halsokallan.euVill du lyssna på del 1 med Pernilla så är avsnitt utlagt 16/12 2022.
 • Hitta din röst med Susanne Bertlin

  01:36:02
  I det här avsnittet av Livscykeln får vi möta Susanne Bertlin och höra om hennes arbete som röstcoach. Hur hon möter olika människor och personligheter för att utveckla rösten, framför allt kring sången. Susanne arbetar med att forma artister och sångare i Idol, Masked Singer och Melodifestivalen.Vi samtalar kring hur vi kan använda vår röst på olika sätt i sång och tal. Hur den inre rösten kan göra sig hörd i den yttre. Hur rösten hänger ihop med kroppen, sinnet, känslorna och personligheten.Hur kommer det sig att det finns så mycket prestation och värderingar kring just sång? Vilka är verktygen om vi längtar efter att sjunga. Vi får också veta hur Susanne själv hittade till musiken och det yrke hon har idag, OCH hur är det egentligen med Linda och Katarina, vill de vara med i Melodifestivalen??
 • 19. Intuition

  01:07:24
  Lyssnar du till din intuition och kan man träna upp det? Anna arbetar som holistisk rådgivare, massage terapeut och yoga lärare hon har tränat upp sin intuition och använder sig av den dagligen i sitt eget liv och med sina klienter. Vad är intuition och hur kan vi använda oss av den. Det blir ett som vanligt naturligt, lite skrattigt till en början, avsnitt med nya tankar som föds om hur vi kan använda våra verktyg på nya sätt. Ni hittar Anna via hennes hemsida Soul of Anna och på Instagram soulofanna.se
 • 20. Summering av året 2023

  46:36
  Vi fick lite feeling och spelar in ett avsnitt hemma i Lindas soffa, vi reflekterar över året och vad som känns viktigt inför 2024.Summeringen blir kärlek, tacksamhet och att bara åka med.
 • 18. Att vandra Caminovägen.

  01:10:08
  I det här avsnittet möter vi en inspirerande kvinna som genomför en sak hon velat göra länge. Vi möter Liselott Mooe som för ganska precis ett år sedan vandrade den 80 mil långa pilgrimsvandringen, den så kallade "Jakobsvägen". Den sträcker sig från franska byn St Jean Pied de Port till spanska Santiago de Compostela.Under 35 dagar tar sig Liselott från punkt A till punkt B. Vi pratar om allt från praktiska utmaningar till fysiska och andliga "varanden". Hur känns det egentligen att gå så långa sträckor så många dagar i rad och vad finns det möjlighet att utforska och upptäcka hos sig själv under "Caminon" (vägen)?
 • 17. Intimitet och njutning

  01:14:40
  Äntligen är vi tillbaka! I ett till början lite skrapigt och hostigt avsnitt dyker vi in i intimitet, sex och njutning tillsammans med Hanna som driver Pleasuer Habits där hon coachar och hjälper par men även enskilda personer att hitta till sin njutning i sovrummet men även njutning som genomsyrar hela livet för som vi har lärt oss vid det här laget i LivsCykeln så hänger allt ihop.Vår första gäst på länk och vi har nu lärt oss vad vi behöver göra ljudmässigt om det dyker upp flera, men som sagt några minuter in i avsnittet blir det bättre.Vill ni ha kontakt med Hanna så når ni henne via hennes Instagram eller mail: pleasurehabits@gmail.com.Njut av avsnittet!