LivsCykeln

 • 20. Summering av året 2023

  46:36
  Vi fick lite feeling och spelar in ett avsnitt hemma i Lindas soffa, vi reflekterar över året och vad som känns viktigt inför 2024.Summeringen blir kärlek, tacksamhet och att bara åka med.
 • 18. Att vandra Caminovägen.

  01:10:08
  I det här avsnittet möter vi en inspirerande kvinna som genomför en sak hon velat göra länge. Vi möter Liselott Mooe som för ganska precis ett år sedan vandrade den 80 mil långa pilgrimsvandringen, den så kallade "Jakobsvägen". Den sträcker sig från franska byn St Jean Pied de Port till spanska Santiago de Compostela.Under 35 dagar tar sig Liselott från punkt A till punkt B. Vi pratar om allt från praktiska utmaningar till fysiska och andliga "varanden". Hur känns det egentligen att gå så långa sträckor så många dagar i rad och vad finns det möjlighet att utforska och upptäcka hos sig själv under "Caminon" (vägen)?
 • 17. Intimitet och njutning

  01:14:40
  Äntligen är vi tillbaka! I ett till början lite skrapigt och hostigt avsnitt dyker vi in i intimitet, sex och njutning tillsammans med Hanna som driver Pleasuer Habits där hon coachar och hjälper par men även enskilda personer att hitta till sin njutning i sovrummet men även njutning som genomsyrar hela livet för som vi har lärt oss vid det här laget i LivsCykeln så hänger allt ihop.Vår första gäst på länk och vi har nu lärt oss vad vi behöver göra ljudmässigt om det dyker upp flera, men som sagt några minuter in i avsnittet blir det bättre.Vill ni ha kontakt med Hanna så når ni henne via hennes Instagram eller mail: pleasurehabits@gmail.com.Njut av avsnittet!
 • 16. Nu har vi pausat klart.

  41:46
  Efter ett litet uppehåll med mycket eftertanke och självklart som vanligt längtan efter att hittar vår egen väg i det här livet är vi nu tillbaka. Vi samtalar om vägen hit och vägen framåt mitt i nuet. Vi är så glada och tacksamma för alla som hört av sig och undrat när vi kommer tillbaka och hoppas att ni övriga har haft tålamod och vill fortsätta att lyssna på våra fniss, långa pauser och lugna samtalston. Kram på er!
 • 15. Våld i nära relationer

  01:33:46
  I det 15e avsnittet av LivsCykeln samtalar vi med Carola Pettersson om våld i nära relationer Carola är psykoterapeut och använder sig av terapiformen ACT, Acceptance and commitment therapy, i sina samtalsgrupper. Vad innebär det att vara utsatt för våld och hur kan gruppen och samhället hjälpa en utsatt att komma vidare, förståelsen för varandra och oss själva när någon annan går in och helt plötsligt styr dina tankar och ditt liv.Vill du komma i kontakt med Carola så gör du det via mail: annacarola.konsult@gmail.com
 • 14. Rädsla, glädje, kreativitet och sinnets påverkan

  01:28:38
  I det här avsnittet får vi möta Lisette Boman. Hennes liv kretsar kring hälsa och kreativitet. Vi får ta del av hennes koncept "Presence by art". Vad det innebär och hur det påverkar hälsan. Vi pratar om rädsla, kreativitet och glädje. Vad innebär rädsla och var kommer den ifrån? Hur får vi stopp på babblet i huvet och hur ska vi förhålla oss till det? Vi reflekterar kring skillnaden mellan meditativt tillstånd och eufori. Och vad är egentligen meditation? Vi reder ut skillnaden, enligt Lisette, mellan sinnet och hjärnan och vi förundras över att allt i oss behövs och att allt hänger ihop.Vill du komma i kontakt med Lisette gör du det via hennes hemsida: www.presencebyart.se
 • 13. Dödsdoula

  01:29:23
  I detta 13e avsnittet av LivsCykeln träffar vi Rebecka och Eva som har valt att arbeta med människor i livets slutskede och personens omgivning som dödsdoula. Vad innebär det att stå bredvid personer i kris och hur kan man hjälpa en människa att hitta frid i livets slutskede. Ett samtal som väckte många tankar och känslor inuti oss om dåtid framtid och att ordet död är så otroligt laddat men att övriga utryck kring döden också kan förvirra.Vill du läsa mer om dödsdoula gå in på dodsdoulan.se och vill du komma i kontakt med Eva Miller gör du det via douleva.se eller på instagram doulevaab och Rebecka Fröling Bergqvist tar du just nu kontakt med via instagram rebecka81.
 • 12. Ärlighet och att släppa taget

  01:03:54
  Ett lite hest avsnitt från ena parten av livscykeln i avsnitt 12 men vi hoppas att ni har överseende. Vi reflekterar över året som gått vad vi lärt oss under året inte bara genom samtalen i vår fina podd utan också i vårt privata liv och vad vi tar med oss in i det nya. Vi släpper taget om det som inte gynnar oss för att göra ny plats åt tankar, känslor och förnimelser som leder oss framåt i vår personliga utveckling. Vi samtalar även om en spännande framtid och ett spännande nytt år som vi nu klivit in i med kärlek, glädje och nyfikenhet.
 • 11. Kinesisk medicin obalanser i kroppen och det holistiska.

  01:32:10
  Äntligen får vi till ett samtal med Pernilla Holmsten Hälsokällan som arbetar som akupunktör. Pernilla har studerat kinesisk medicin både i Sverige och i Kina och intresset för den kinesisk filosofin har funnits med henne sedan tonåren. Vi samtalar och frågar oss som vanligt nyfiket fram för att ge oss och er en första inblick i kinesisk medicin och dess holistiska tänkande. Som tur är vill Pernilla komma tillbaka till oss så att vi kan fördjupa oss ännu mer i detta spännande ämne och vad det kan göra för vår helhetshälsa.
loading...