Dømt

 • BONUSEPISODE: Sigrids reise og Lykkelig alle sine dager

  01:10:44
  Livepodkast fra 18. april 2024. Er Domhild og Eirik gift eller ikke? Og hvor mye er en pilegrimsreise egentlig verdt? Aslak og Ole-Albert diskuterer to nye saker fra middelalderen. Anne-Lise Lommerud leser historiene, og Elisabeth Gaver lydlegger med sin middelalder-fidle.
 • Teaser: Liveshow 18. april

  00:48
  Aslak og Ole-Albert serverer to helt nye historier på Nasjonalbiblioteket på Solli plass 18. april klokken 19.00. Hent ut billett her!
 • 1. PROLOG: Lovenes konge

  58:15
  Aslak og Ole-Albert snakker om middelalderkongene Håkon Håkonsson og Magnus Lagabøte, om landsloven av 1274 og om Norges plass i Europa i middelalderen.Episoden er laget i samarbeid med Monster podkast.
 • 2. EPISODE 1: De voldelige munkene

  44:54
  Bonden Havr blir overfalt av en gruppe bevæpnede munker en sommerdag i 1310. Aslak og Ole-Albert snakker om kirke og laksefiske.  Episoden er laget i samarbeid med Monster podkast.
 • 3. EPISODE 2: Nabokrangelen

  40:43
  Naboene Aslak og Grjotgard krangler over hvor grensa egentlig går. Nåtidens Aslak og Ole-Albert snakker om jordbrukssamfunnet i middelalderen.Episoden er laget i samarbeid med Monster podkast.
 • 4. EPISODE 3: Fars datter

  49:04
  Eirik redder datteren Gro fra fangenskap, lagmann Nikolas får trøbbel med bøndene i Jemtland. Aslak og Ole-Albert diskuterer barnemord som historisk forbrytelse og litterært motiv, og kongens (manglende) kontroll i Norges grenseland.  Episoden er laget i samarbeid med Monster podkast.
 • 5. EPISODE 4: Uheldige Olav

  47:54
  Tjenestegutten Olav fører husfrua i døden mens han gjør noe nyttig. Aslak og Ole-Albert snakker om Bergen og diskuterer konseptet edsavleggelse.  Episoden er laget i samarbeid med Monster podkast.
 • 6. EPISODE 5: Groa angrer

  55:16
  Groa har levd i et ulovlig kjærlighetsforhold med Simon, men vil nå få tilgivelse for sine synder. Aslak og Ole-Albert diskuterer kjærlighet og ekteskap i middelalderen.  Episoden er laget i samarbeid med Monster podkast.
 • 7. EPILOG: Sant og usant om middelalderen

  01:08:27
  Aslak og Ole-Albert diskuterer middelalderen – perioden, kildene og mytene.  Episoden er laget i samarbeid med Monster podkast.
loading...