Kokt klode

Share

Kokt klode — alarmen går!

Season 1, Ep. 1

Klimaforskerne roper advarsler, men folk og regjeringer stritter imot når de nå må legge om levesett og politikk. Hva må til for løse klimakrisen før det er for sent? FNs tidligere miljøsjef Erik Solheim møter politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil B. Alstadheim, til samtale.

Hva kan du og jeg gjøre? Er det pisk eller gulrot som funker best? Og må endringene og presset komme nedenfra – fra folket – eller er det politikerne som må gå foran?


Erik Solheim har inntil nylig vært verdens og FNs miljøsjef – og er kjent som optimist på vegne av kloden og klimaet. Solheim har de siste to årene møtt mange av verdens fremste ledere og kjenner godt til hva som konkret skjer – og ikke skjer – i verden for å redde klimaet.


Kjetil B. Alstadheim er politisk redaktør i Dagens Næringsliv og har gjennom vinteren tatt til orde for en langt mer håndfast og konkret miljøpolitikk fra den norske regjeringen gjennom sin artikkelserie «Ti tiltak». Opptaket er gjort på med publikum i salen på Litteraturhuset Fredrikstad 7. februar 2019.

Produsent: Litteraturhuset Fredrikstad

Redigering: Stian-René Koppegodt Evensen

Jingle: Christoffer Schou

Flere episoder