Erlenmeyer Podcast

Share

Umar Mirza. A change is gonna come?

Season 1, Ep. 2

In onze tweede aflevering spreken we met debatleider, gastspreker en ondernemer Umar Mirza. Al vanaf jonge leeftijd probeert hij bruggen te slaan tussen autochtone Nederlanders en de moslimgemeenschap. Hij groeide op in de Haagse Schilderswijk en ging naar een katholieke middelbare school in Benoordenhout. Op zijn veertiende schrijf hij zijn eerste column en samen met zijn broer was hij de drijvende kracht achter platform Wij Blijven Hier.


Met Umar praten we over diversiteit en inclusiviteit in het bedrijfsleven, goed leiderschap, sociale innovatie en wat de cultuursector van het bedrijfsleven kan leren.


Wil je meer weten over Umar Mirza en zijn werkzaamheden na het beluisteren van de podcast? Ga dan naar umarmirza.nl. Wij Blijven Hier vind je hier en meer informatie over De Haagse Cultuuracademie is hier te vinden.


Luister de Erlenmeyer Playlist via Spotify met de favoriete nummers van onze gasten.

De Erlenmeyer tune is gemaakt door Gerson Main. Dankjewel!

More Episodes

6/16/2020

Vallen op opstaan met Daan Weddepohl

Season 1, Ep. 9
Daan is oprichter van Peerby, een platform waar mensen spullen van elkaar kunnen lenen. Peerby werd na de start in 2012 gezien als een van de succesvoorbeelden van de Nederlandse deeleconomie. Maar aan het succes van Peerby kwam bijna een eind doordat er niet genoeg winst werd gemaakt. Tijdens de coronacrisis is Peerby echter succesvoller dan ooit.Naima en Roy spreken Daan in de eerste weken van de coronacrisis. Vanaf zijn dakterras in Amsterdam praat hij met Naima en Roy over zijn jeugd en opvoeding. Daan was al jong ondernemer en kent het belang van innoveren als geen ander. Terwijl vrijwel alle startups uit innovatie ontstaan, wordt de startup sector in Nederland nog steeds niet met open armen ontvangen. Hoe kan dit?In een tijd waarin het businessmodel van veel innovatie jonge bedrijven toekomstbestendiger lijkt dan dat van bijvoorbeeld KLM, investeert de overheid wel miljarden in het “verleden”, maar wordt de toekomst vrijwel genegeerd. Deze discussie woedt momenteel ook in de cultuursector. Welke lessen kan de cultuursector van Daan leren? En waarom is innovatie nu belangrijker dan ooit? Hoor het dit komende uur in de Erlenmeyer meets Art-up Podcast.De komende afleveringen werkt Erlenmeyer op het thema innovatie samen met Art-up. Art-up werkt aan ontwikkel- en groeikansen voor organisaties die werken aan innovatieve oplossingen voor de cultuursector.De Erlenmeyer tune is gemaakt door singer/songwriter Gerson Main.Dankjewel en vergeet niet een review achter te laten, dat zouden wij heel leuk vinden!