Erlenmeyer Podcast

Share

Innovatie met Leonard Bukenya.

Season 1, Ep. 5

De Erlenmeyer Podcast is terug! Dit keer schuift aan Leonard Bukenya. Leonard is geboren in Bennekom, maar bracht een groot deel van zijn jeugd in Afrika door, waar zijn vader vandaan komt. Hoe is het om op te groeien tussen twee continenten? En wat spreekt hem aan in start-ups?


Met Leonard staan we verder stil bij de rol van innovatie. En er is aandacht voor de Erlenmeyer Open Call.

Wil jij door Leonard begeleid worden met jouw innovatievraagstuk. Dat kan! Aanmelden kan nog tot en met donderdag 7 november aanstaande, dus aarzel niet!


De Erlenmeyer tune is gemaakt door Gerson Main. Dankjewel

More Episodes

6/16/2020

Vallen op opstaan met Daan Weddepohl

Season 1, Ep. 9
Daan is oprichter van Peerby, een platform waar mensen spullen van elkaar kunnen lenen. Peerby werd na de start in 2012 gezien als een van de succesvoorbeelden van de Nederlandse deeleconomie. Maar aan het succes van Peerby kwam bijna een eind doordat er niet genoeg winst werd gemaakt. Tijdens de coronacrisis is Peerby echter succesvoller dan ooit.Naima en Roy spreken Daan in de eerste weken van de coronacrisis. Vanaf zijn dakterras in Amsterdam praat hij met Naima en Roy over zijn jeugd en opvoeding. Daan was al jong ondernemer en kent het belang van innoveren als geen ander. Terwijl vrijwel alle startups uit innovatie ontstaan, wordt de startup sector in Nederland nog steeds niet met open armen ontvangen. Hoe kan dit?In een tijd waarin het businessmodel van veel innovatie jonge bedrijven toekomstbestendiger lijkt dan dat van bijvoorbeeld KLM, investeert de overheid wel miljarden in het “verleden”, maar wordt de toekomst vrijwel genegeerd. Deze discussie woedt momenteel ook in de cultuursector. Welke lessen kan de cultuursector van Daan leren? En waarom is innovatie nu belangrijker dan ooit? Hoor het dit komende uur in de Erlenmeyer meets Art-up Podcast.De komende afleveringen werkt Erlenmeyer op het thema innovatie samen met Art-up. Art-up werkt aan ontwikkel- en groeikansen voor organisaties die werken aan innovatieve oplossingen voor de cultuursector.De Erlenmeyer tune is gemaakt door singer/songwriter Gerson Main.Dankjewel en vergeet niet een review achter te laten, dat zouden wij heel leuk vinden!