Erlenmeyer Podcast

Share

Pride Edition met Emma van Meijeren

Season 1, Ep. 3

Aflevering drie staat in het teken van het nachtleven. Het nachtleven lijkt open minded en inclusief, maar schijn bedriegt. Nog al te vaak wordt een clubavond volledig door 'witte mannen' georganiseerd en bestaat ook de lineup enkel uit mannen. Emma van Meijeren wil hier verandering in brengen. Dit doet ze met eigen acties, zoals All Men? Nein Danke maar ook met Dance With Pride.


We praten met Emma over haar opvoeding, drive en haar visie op het nachtleven en de cultuursector. Is Emma optimistisch over de toekomst?


Deze week is het Pride week in Amsterdam en ook Dance with Pride is present. Op zaterdag 3 augustus neemt Dance With Pride Garage Noord over en op zondag 4 augustus presenteert Dance with Pride Iris Drew in Butcher's Tears. Voor meer informatie, check het Facebookaccount van Dance With Pride.


Luister de Erlenmeyer Playlist via Spotify met de favoriete nummers van onze gasten.

De Erlenmeyer tune is gemaakt door Gerson Main. Dankjewel!

More Episodes

6/16/2020

Vallen op opstaan met Daan Weddepohl

Season 1, Ep. 9
Daan is oprichter van Peerby, een platform waar mensen spullen van elkaar kunnen lenen. Peerby werd na de start in 2012 gezien als een van de succesvoorbeelden van de Nederlandse deeleconomie. Maar aan het succes van Peerby kwam bijna een eind doordat er niet genoeg winst werd gemaakt. Tijdens de coronacrisis is Peerby echter succesvoller dan ooit.Naima en Roy spreken Daan in de eerste weken van de coronacrisis. Vanaf zijn dakterras in Amsterdam praat hij met Naima en Roy over zijn jeugd en opvoeding. Daan was al jong ondernemer en kent het belang van innoveren als geen ander. Terwijl vrijwel alle startups uit innovatie ontstaan, wordt de startup sector in Nederland nog steeds niet met open armen ontvangen. Hoe kan dit?In een tijd waarin het businessmodel van veel innovatie jonge bedrijven toekomstbestendiger lijkt dan dat van bijvoorbeeld KLM, investeert de overheid wel miljarden in het “verleden”, maar wordt de toekomst vrijwel genegeerd. Deze discussie woedt momenteel ook in de cultuursector. Welke lessen kan de cultuursector van Daan leren? En waarom is innovatie nu belangrijker dan ooit? Hoor het dit komende uur in de Erlenmeyer meets Art-up Podcast.De komende afleveringen werkt Erlenmeyer op het thema innovatie samen met Art-up. Art-up werkt aan ontwikkel- en groeikansen voor organisaties die werken aan innovatieve oplossingen voor de cultuursector.De Erlenmeyer tune is gemaakt door singer/songwriter Gerson Main.Dankjewel en vergeet niet een review achter te laten, dat zouden wij heel leuk vinden!