Share

cover art for Rekrytering – trender och tips inför 2023

The Upskill Podcast

Rekrytering – trender och tips inför 2023

Season 1, Ep. 5

Metaverse, uppsägningar, kompetensbrist, mångfald och inkludering. Har du koll på årets rekryteringstrender och hur de kommer att påverka dina rekryteringar framöver? Om inte ska du definitivt lyssna på veckans avsnitt då vi gästas av ett riktigt proffs – vår rekryterare Alexandra Davis, konsult inom HR och aktiv partner i Estatement Group som arbetar med rekrytering/employer branding, talent management och organisationsförändring.

More episodes

View all episodes

 • 6. Tips för en bättre möteskultur.

  41:10
  Känner du också att du fastnat i mötesfällan? Att all din tid äts upp av oändliga meningslösa möten du egentligen hade kunnat skippa? Då ska du lyssna på det här avsnittet av The Upskill Podcast då vi gästas av Jörgen Dyssvold, även känd som “Mötesdoktorn". Vi pratar mötesspöken, vanliga fallgropar och delar med oss av enkla knep för att skapa en bättre möteskultur på arbetsplatsen. 
 • 5. Om reflektion och hur du blir bra på det

  26:54
  I det här avsnittet dyker Emma och Louise ner i ämnet reflektion och dess betydelse för att öka effektiviteten, kreativiteten och förmågan att fatta medvetna beslut - både individuellt och som en del av ett team. Vi pratar när var och hur man bör reflektera, när det är som viktigast och vilken typ av insikter och mental påfyllnad man kan få ut av det.
 • 4. Så skapar du affärsvärde med AI

  40:41
  AI är ett hett ämne just nu, men att förstå hur man använder det för att skapa konkret affärsvärde kan vara utmanande. Så hur kan och bör man egentligen använda AI-teknik för att förverkliga dess fulla potential? Och hur undviker man de vanligaste fallgroparna när man implementerar AI i sin verksamhet? I det här avsnittet gästas vi av Patrick Couch – Sales Specialist AI på Hewlett Packard Enterprise för att ta få svar på de här frågorna.
 • 3. Hybridarbetet – så får ni det att fungera.

  42:28
  Effektivt samarbete är förstås en avgörande framgångsfaktor. Men när en del jobbar hemma och andra på kontoret kan det ibland bli lite rörigt. I det här avsnittet bjöd vi därför in Oscar Berg från Digitalt Samarbete-podden för att prata om hur vi får det hybrida arbetet att fungera optimalt.
 • 2. Hur du bygger bra och starka team.

  35:57
  Du kanske har hört citatet “Culture eats strategy for breakfast”? Och det stämmer verkligen. Ett starkt team kommer att hitta lösningen på vilket problem som helst. Så hur gör man för att bygga ett? I det här avsnittet ger vi tillsammans med Mikael Jonsson, Head of People & Culture på Management och IT-konsultföretaget Zington er våra allra bästa tips och insikter.
 • 1. Utmaningar och möjligheter 2024.

  32:28
  I årets första avsnitt av podden gästas Emma och Louise av Micael Holmström, ny CSO på The Upskill Company, som hjälper oss att bena ut vad som händer i techbranschen just nu och att blicka framåt. Vilka utmaningar står vi inför 2024 och vilka möjligheter bjuder det nya året på?
 • 9. Sammanfattning av podd-året som gått.

  43:43
  Säsongsavslutning! The Upskill Podcast firar ett år och Emma och Louise reflekterar över podd-året som gått.
 • 8. Om low-code och no-code och möjligheten för fler att delta i utvecklingsprocessen.

  36:01
  I det här avsnittet gästas podden av Kerem Aktas, Senior Manager Solution Consulting på ServiceNow och Stefan Jansson, Business Area Manager ServiceNow på The Upskill Company. Vi diskuterar möjligheterna med low-code och no-code och behovet av att omvärdera kompetenskraven och vilka som kan och bör arbeta med dessa tekniska plattformar och verktyg.
 • 7. Fördelar med icke-traditionella karriärvägar.

  37:33
  I det här avsnittet utforskar Emma och Louise tillsammans med Julie Despraz, Head of Growth på Lookback, ämnet icke-traditionella karriärvägar. Dess betydelse, fördelar och utmaningar. Ett avsnitt både för dig som överväger ett karriärbyte och för dig som vill rekrytera för ökad mångfald.