The Upskill Podcast

 • 10. Intern rörlighet – en win-win

  39:40
  Få byter karriär internt, men i det här poddavsnittet träffar vi ett av undantagen: Inanna Lallerstedt har arbetat sig igenom ett antal roller på Schibsted där hon idag jobbar som Senior Product Manager. Intern rörlighet är temat för denna gång och vi diskuterar varför det är en viktig och intressant fråga och något som bolag behöver bli mer proaktiva kring.
 • 9. Communities och varför du ska engagera dig i dem

  46:49
  Varför är det viktigt med communities, hur bygger man dem och vad är det viktigt att bidra med själv? Svaret får du i det här avsnittet då vi pratar om det viktiga med att skapa sig ett sammanhang, både som ny och etablerad i ett område och gästas av ett riktigt proffs - Goran Cvetanovski, vd och grundare av Hyperight som jobbar med att arrangera summits, konferenser och event inom AI, Data Science and Machine Learning.
 • 8. Så tacklar vi kompetensutmaningen inom cybersäkerhet

  32:45
  Attackerna blir allt fler och cybersäkerheten i svenska bolag måste öka. Frågan är bara vem som ska göra jobbet. Det saknas nämligen extremt mycket folk inom det här fältet och enligt experter kommer bristen bara att öka. Så vad kan vi göra för att få in inte bara fler - utan rätt människor i branschen? I det här avsnittet gästas Emma och Louise av Magnus Järnhandske, Chief of Cyber Security Operations på Asurgent och grottar ner sig i just detta.
 • 7. Om mentorskapet, perspektiv & utveckling.

  26:52
  Varken Emma eller Louise är några fan av sportreferenser men i det här avsnittet pratar de “bollplank” och funderar kring det här med mentorskap. Varför behövs det, vem är en bra mentor, hur hittar man en, och vad får man ut av det - som adept och som mentor?
 • 6. Taktiska tips för att bygga en lärandekultur

  34:42
  Trots att alla pratar om vikten av lärande just nu saknar många företag strategier för hur det ska gå till. I det här poddavsnittet gästas vi av Jenny Långström, Training Program Manager på Microsoft och reder ut vad det är man behöver göra för att skapa förutsättningar för kontinuerligt lärande. Vi pratar kultur och förändring, ledarskap, krav på certifieringar och vikten av att premiera framgång och fira.
 • 5. Rekrytering – trender och tips inför 2023

  35:23
  Metaverse, uppsägningar, kompetensbrist, mångfald och inkludering. Har du koll på årets rekryteringstrender och hur de kommer att påverka dina rekryteringar framöver? Om inte ska du definitivt lyssna på veckans avsnitt då vi gästas av ett riktigt proffs – vår rekryterare Alexandra Davis, konsult inom HR och aktiv partner i Estatement Group som arbetar med rekrytering/employer branding, talent management och organisationsförändring.
 • 4. Framtidens teknikbehov & viktiga kompetenser

  33:46
  I årets första poddavsnitt gästas vi av Mattias Folke, grundare av Folke & Partners och expert inom DevOps och Modern Software Delivery. Vi blickar framåt och spår framtidens teknikbehov och kompetenser som kommer att vara viktiga. Vilka roller kommer behövas? Vilka trender ser vi? Och vilka krav ställer det nya tekniklandskapet på oss som jobbar inom fältet?
 • 3. Kompetensbrist eller brist på ansvarstagande?

  18:47
  Det saknas oerhört mycket folk inom tech och företag lägger mycket tid och pengar på att locka till sig kompetens. Men att flytta runt folk genom att kasta ännu mer pengar på dem löser inget i längden, vi måste få in fler människor i branschen. Så varför satsar inte fler företag och organisationer på att lära upp ny kompetens? Är det för svårt? Eller kanske inte tillräckligt lönsamt? I det här poddavsnittet diskuterar Emma och Louise det här med att ta ansvar för kompetensbristen och vilka fördelar som finns med att ta in juniorer.
 • 2. Därför ska ni satsa på upskilling & reskilling

  25:48
  I veckans podd pratar Emma och Louise fördelar med upskilling & reskilling och tipsar om hur ni framgångsrikt jobbar med dessa.
loading...