Share

cover art for Om mentorskapet, perspektiv & utveckling.

The Upskill Podcast

Om mentorskapet, perspektiv & utveckling.

Season 1, Ep. 7

Varken Emma eller Louise är några fan av sportreferenser men i det här avsnittet pratar de “bollplank” och funderar kring det här med mentorskap. Varför behövs det, vem är en bra mentor, hur hittar man en, och vad får man ut av det - som adept och som mentor?

More episodes

View all episodes

 • 3. Hybridarbetet – så får ni det att fungera.

  42:28
  Effektivt samarbete är förstås en avgörande framgångsfaktor. Men när en del jobbar hemma och andra på kontoret kan det ibland bli lite rörigt. I det här avsnittet bjöd vi därför in Oscar Berg från Digitalt Samarbete-podden för att prata om hur vi får det hybrida arbetet att fungera optimalt.
 • 2. Hur du bygger bra och starka team.

  35:57
  Du kanske har hört citatet “Culture eats strategy for breakfast”? Och det stämmer verkligen. Ett starkt team kommer att hitta lösningen på vilket problem som helst. Så hur gör man för att bygga ett? I det här avsnittet ger vi tillsammans med Mikael Jonsson, Head of People & Culture på Management och IT-konsultföretaget Zington er våra allra bästa tips och insikter.
 • 1. Utmaningar och möjligheter 2024.

  32:28
  I årets första avsnitt av podden gästas Emma och Louise av Mikael Holmström, ny CSO på The Upskill Company, som hjälper oss att bena ut vad som händer i techbranschen just nu och att blicka framåt. Vilka utmaningar står vi inför 2024 och vilka möjligheter bjuder det nya året på?
 • 9. Sammanfattning av podd-året som gått.

  43:43
  Säsongsavslutning! The Upskill Podcast firar ett år och Emma och Louise reflekterar över podd-året som gått.
 • 8. Om low-code och no-code och möjligheten för fler att delta i utvecklingsprocessen.

  36:01
  I det här avsnittet gästas podden av Kerem Aktas, Senior Manager Solution Consulting på ServiceNow och Stefan Jansson, Business Area Manager ServiceNow på The Upskill Company. Vi diskuterar möjligheterna med low-code och no-code och behovet av att omvärdera kompetenskraven och vilka som kan och bör arbeta med dessa tekniska plattformar och verktyg.
 • 7. Fördelar med icke-traditionella karriärvägar.

  37:33
  I det här avsnittet utforskar Emma och Louise tillsammans med Julie Despraz, Head of Growth på Lookback, ämnet icke-traditionella karriärvägar. Dess betydelse, fördelar och utmaningar. Ett avsnitt både för dig som överväger ett karriärbyte och för dig som vill rekrytera för ökad mångfald.
 • 6. Skapa förutsättningar för prestation.

  21:27
  Bristande tillit, otydliga ansvarsområden och toppstyrda beslut. Det här bara några exempel på faktorer som hindrar människor från att göra sina jobb. Företag har mycket att vinna på att minska på kontrollen och tillåta verkligt ansvar – och just detta diskuterar vi i veckans avsnitt av podden. För vad krävs egentligen för att medarbetare både ska vilja och kunna prestera optimalt? 
 • 5. Metoder för stresshantering på jobbet.

  27:22
  I det här avsnittet gästas podden av Elin Annerud, Program Coordinator och coach på The Upskill Company, som hjälper oss bena ut det här med stress. Vad är det och hur arbetar man för att förebygga och hantera det? Ett lärorikt avsnitt både för dig som vill bli bättre på att hantera egna pressade situationer och för dig med personalansvar. 
 • 4. Så jobbar du mer datadrivet och strategiskt när det gäller kompetens.

  34:00
  Vill du börja rusta dina medarbetare för framtiden och rekrytera mer träffsäkert? Då ska du lyssna på det här avsnittet där vi gästas av Pernilla Fischione, Srategic Workforce and Capability Planning lead på Länsförsäkringar, som delar med sig av sina bästa tips för hur man arbetar mer datadrivet och agerar mer förutseende när det gäller företagets kompetens och behov. Och ja, mycket handlar om att gissa!