Share

cover art for Om AI som stöd för lärandeinsatser

The Upskill Podcast

Om AI som stöd för lärandeinsatser

Season 3, Ep. 8

I det här avsnittet gästas vi av Bella Funck, VD och medgrundare av Tilda - en AI-driven learning design assistent. Vi pratar AI:s potential och hur det kan användas för att stödja och förbättra lärprocesser inom företag och organisationer. Ett avsnitt du absolut inte får missa om du jobbar inom L&D!

More episodes

View all episodes

 • 11. Q&A - Vi svarar på era frågor

  30:37
  I säsongens sista avsnitt av The Upskill Podcast svarar Emma och Louise på era frågor om kompetensförsörjning och skilling-insatser. De mest ställda frågorna vi får just nu och andra funderingar ni skickat in. 
 • 10. Därför ska du satsa på juniorer

  43:28
  I det här avsnittet gästas vi av Anna Gunlycke, Head of People Talent Strategy på WirelessCar. Vi diskuterar värdet av att anställa juniora utvecklare och hur WirelessCar framgångsrikt har lyckats med både rekrytering och vidareutveckling av dessa inom sina team.
 • 9. Vikten av att äga sin egen tech

  36:05
  I detta avsnitt tar vi oss an en utmaning som många företag står inför idag: ett överdrivet beroende av konsulter. Vår gäst, Micael Holmström, CSO på The Upskill Company, diskuterar vikten av att utveckla den interna kompetensen och att behålla kontrollen över sin egen tech. Han ger även praktiska tips och råd kring hur företag effektivt kan genomföra en konsultväxling och stärka sin interna kapacitet.
 • 7. Så håller du riktigt bra medarbetarsamtal

  21:50
  Medarbetarsamtal är ett bra verktyg för att stämma av läget, utveckla och engagera dina medarbetare, stärka ert samarbete och visa att du som chef är intresserad och bryr dig. Men tyvärr är det inte alla som utnyttjar de här tillfällena på bästa sätt. I det här avsnittet delar Emma och Louise därför med sig av sina allra bästa tips på hur du håller ett bra medarbetarsamtal.
 • 6. Tips för en bättre möteskultur.

  41:10
  Känner du också att du fastnat i mötesfällan? Att all din tid äts upp av oändliga meningslösa möten du egentligen hade kunnat skippa? Då ska du lyssna på det här avsnittet av The Upskill Podcast då vi gästas av Jörgen Dyssvold, även känd som “Mötesdoktorn". Vi pratar mötesspöken, vanliga fallgropar och delar med oss av enkla knep för att skapa en bättre möteskultur på arbetsplatsen. 
 • 5. Om reflektion och hur du blir bra på det

  26:54
  I det här avsnittet dyker Emma och Louise ner i ämnet reflektion och dess betydelse för att öka effektiviteten, kreativiteten och förmågan att fatta medvetna beslut - både individuellt och som en del av ett team. Vi pratar när var och hur man bör reflektera, när det är som viktigast och vilken typ av insikter och mental påfyllnad man kan få ut av det.
 • 4. Så skapar du affärsvärde med AI

  40:41
  AI är ett hett ämne just nu, men att förstå hur man använder det för att skapa konkret affärsvärde kan vara utmanande. Så hur kan och bör man egentligen använda AI-teknik för att förverkliga dess fulla potential? Och hur undviker man de vanligaste fallgroparna när man implementerar AI i sin verksamhet? I det här avsnittet gästas vi av Patrick Couch – Sales Specialist AI på Hewlett Packard Enterprise för att ta få svar på de här frågorna.
 • 3. Hybridarbetet – så får ni det att fungera.

  42:28
  Effektivt samarbete är förstås en avgörande framgångsfaktor. Men när en del jobbar hemma och andra på kontoret kan det ibland bli lite rörigt. I det här avsnittet bjöd vi därför in Oscar Berg från Digitalt Samarbete-podden för att prata om hur vi får det hybrida arbetet att fungera optimalt.