Share

The Upskill Podcast


Latest episode

 • 3. Så skapar du en företagskultur som stödjer förändring.

  21:35
  Med tanke på hur fort det går idag behöver företag och organisationer kunna förändras snabbt. Så hur skapar man egentligen en företagskultur som stödjer förändring och engagerar medarbetarna att vara en del av den? I det här poddavsnittet ger vi er våra bästa tips.

More episodes

View all episodes

 • 2. Allt om att rekrytera på potential.

  34:29
  Vill du säkra rätt personalstyrka för framtiden, öka mångfalden i företaget och stärka ert employer brand? Då ska du lyssna på det här poddavsnittet där vi tillsammans med Alexandra Davis, HR-konsult och rekryterare på The Upskill Company, djupdyker i potential och hur du hittar det i en rekrytering.
 • 1. Våra bästa tips för att lyckas med feedback.

  25:06
  Feedback är ett effektivt utvecklingsredskap som kan hjälpa dig och ditt team att växa och snabbt täppa igen kompetensluckor. Men det finns många fallgropar och ges den inte på rätt sätt riskerar man att göra mer skada än nytta. I det här avsnittet pratar Emma och Louise feedbackkultur och delar med sig av sina bästa tips på hur du ger effektiv feedback och lika viktigt tar emot det.
 • 12. Karriärbytarna Simon & Matilda gästar podden

  33:58
  Simon och Matilda arbetade inom biomedicin och marknadsföring när de bestämde sig för att helt byta bana. På bara 12 veckor omskolade de sig in i techbranschen och i det här avsnittet delar de med sig av sina erfarenheter av karriärbytet – vad som varit roligast, mest utmanande och vilka fördelar de har av sina tidigare erfarenheter och kompetenser i sina nya roller.
 • 11. Så blir du en effektiv "Super Learner"

  28:38
  Förmågan att lära om och lära nytt är en av de absolut viktigaste och mest efterfrågade kompetenserna idag. Men för att hänga med i den snabba utveckling som sker just nu krävs lite metod. I veckans avsnitt lyfter Emma och Louise därför allt du behöver veta om hur du lär dig på bästa sätt - och aldrig stannar upp. För fler praktiska tips om lärande och hur ni som organisation behöver göra för att skapa förutsättningar för kontinuerligt lärande vill vi tipsa om detta avsnitt: https://shows.acast.com/the-upskill-podcast/episodes/taktiska-tips-for-att-bygga-en-larandekultur
 • 10. Intern rörlighet – en win-win

  39:40
  Få byter karriär internt, men i det här poddavsnittet träffar vi ett av undantagen: Inanna Lallerstedt har arbetat sig igenom ett antal roller på Schibsted där hon idag jobbar som Senior Product Manager. Intern rörlighet är temat för denna gång och vi diskuterar varför det är en viktig och intressant fråga och något som bolag behöver bli mer proaktiva kring.
 • 9. Communities och varför du ska engagera dig i dem

  46:49
  Varför är det viktigt med communities, hur bygger man dem och vad är det viktigt att bidra med själv? Svaret får du i det här avsnittet då vi pratar om det viktiga med att skapa sig ett sammanhang, både som ny och etablerad i ett område och gästas av ett riktigt proffs - Goran Cvetanovski, vd och grundare av Hyperight som jobbar med att arrangera summits, konferenser och event inom AI, Data Science and Machine Learning.