Share

cover art for Var Jesus en profet?

Søndagsskole for voksne

Var Jesus en profet?

Season 3, Ep. 3

Hva er en profet? Hva gjør profeter? Kan man være profet i egen tid? Og hvorfor lå Jona tre dager i hvalens buk? Vi snakker om noen av de viktigste profetene i kristendommen, og hvilken rolle de har spilt i vår historie.

More episodes

View all episodes

 • 8. Lytterspesial: Hvorfor blir jeg møtt med fordommer fordi jeg er kristen?

  47:18
  Prestene våre svarer på alt fra svarer på alt fra "hva er greia med de rare lovene og ofringene i Mosebøkene", og "ble det full oppstandelse i dødsriket da Jesus kom Langfredag", til "er det greit å lese Det gamle testamentet bare for underholdningens del". I sesongens siste episode har vi hentet inn spørsmål fra lytterne våre, og svarer på dette og mye mer!
 • 7. Paulus - fra forfølger til forfulgt

  38:54
  Hva er en apostel? Hvem var Peter? Og var Paulus en moralist? Vi går gjennom Apostlenes gjerninger, og snakker om hvem Paulus var, hvordan han påvirker kristendommen og hvilke syn han tok med seg videre i denne episoden av Søndagsskole for voksne.
 • 6. Evangeliene - fra fødsel til himmelfart

  55:41
  Hvorfor har vi fire evangelier som ikke samstemmer stående ved siden av hverandre i Bibelen? Hvem var Evangelistene? Og hva er det gode budskap? I denne episoden går vi videre gjennom Bibelen, og går gjennom de fire evangeliene, og hva de forteller oss.
 • 5. Skapte Gud Bing bang?

  40:33
  Hvorfor er det to skapelsesfortellinger i Bibelen? På hvilken måte er vi medskapere? Og hva har håndball med skapelsesfortellingene å gjøre? I denne episoden går vi grundig inn i skapelsen, og hva fortellingene symboliserer. Vi snakker også om hvordan vi skal tolke vårt ansvar i verden utifra Bibelen.
 • 4. Kan vi ta Det gamle testamentet med en liten klype salt?

  36:05
  Hva lærer vi av å lese Det gamle testamentet, og hvor viktig er det for kristendommen? Hvorfor er det motstridende tekster i Bibelen? Og skal Det gamle testamentet leses med kritisk sans? Hittil i sesongen har vi snakket om ulike deler av Bibelen, og nå oppsummerer vi Det gamle testamentet, hvilke historier som er viktige for oss, og hva vi lærer av å lese dem.
 • 2. Bunnplanken i kristen etikk

  37:10
  Hva er historien bak de ti bud? Er noen av dem viktigere enn de andre? Og skal vi lese dem bokstavlig? Vi går gjennom de ti budene, snakker om betydningen bak, og hvordan vi skal følge dem.
 • 1. Tilbake til begynnelsen

  47:41
  Er fortellingen om Adam og Eva en historie om rett og galt? Hvorfor trengte Noa en ark? Hva symboliserer regnbuen? Og hvem var Abraham? I sesongens første episode går vi inn i de ulike historiene som blir fortalt i Første Mosebok, og snakker om hva de kan lære oss. 
 • 8. Lytterspesial: Er det greit å si herregud?

  55:14
  I denne sesongavslutningen har dere, lytterne våre, fått stille spørsmålene til Silje og Trond. Vi skal blant annet innom tilgivelse, å ære mor og far, og forkynning av religion til venner.