Share

cover art for Vandra med Henrik del två

Somna med Henrik

Vandra med Henrik del två

Season 12

I det här avsnittet tar jag dig med på en vinterpromenad i skogen. Jag delar mina tankar om livet, barndomsminnen och naturens förändringar. Under promenaden reflekterar jag över min relation till skogen och mina upplevelser där, från möten med vilda djur som älgar till en oväntad konfrontation med en arg cyklist. Jag blandar djupa, filosofiska tankar med lättsamma och humoristiska anekdoter.

Sov Gott!

Mer om mig: https://linktr.ee/Henrikstahl.

More episodes

View all episodes

 • 551. Är jag narcissist?

  59:42
  I detta avsnitt av "Somna med Henrik" delar Henrik en personlig reflektion om sitt samtal med sin syster, som väcker tankar om barndomsminnen, familjeband och den inre känslan av hjälplöshet som aldrig försvinner oavsett ålder. Genom samtalet med systern utforskar Henrik teman som ensamhet, självupptäckt och frågan om narcissism, där han humoristiskt ifrågasätter sin egen självbild. Avsnittet väver samman lättsamma anekdoter med djupare funderingar kring självkännedom, kreativitet och det mänskliga behovet av att känna sig sedd och uppskattad. Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 550. Krokodiltunneln

  01:00:15
  En berättelse om Alrik Grön, en bortglömd och marginaliserad kommunpolitiker som en dag bestämmer sig för att kliva rakt in i gapet på en krokodil. Det visar sig vara början på ett fantastiskt äventyr under jord och Alriks väg till att hitta sin röst och bli sedd.Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 549. Munskänken

  01:00:15
  Jenny berättar om sitt arbete med att provsmaka drycker åt kungen för att försäkra sig om att de inte är förgiftade. Hon beskriver hur hon en gång misslyckades med att upptäcka gift i kungens milkshake, vilket ledde till att han föll i djup sömn.Sedan följer en fragmenterad berättelse om Jennys jakt på motgiftet och hennes möte med olika karaktärer, däribland ormen Kenneth Arvås och trollkarlen Kent Finnell. Parallellt med detta glider Henrik in och ut ur medvetslöshet medan han fortsätter improvisera.Sov Gott...Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 548. Archibald & Orkidéerna

  01:00:26
  Archibald, en oerfaren spion från England, navigerar sig genom utmaningar på spionhögskolan i Göteborg, inklusive språkbarriärer och missförstånd om spioneriets konst. Hans spionkarriär är fylld av orealistiska missöden, från att misstolka uppdrag till att ingå i ett äktenskap med en kvinna utan ansikte. Men kanske kan han lösa mysteriet med de hemliga orkidéernas sällskap?Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 547. Pappas Bibliotek

  01:00:30
  I denna episod av "Somna med Henrik" tar Henrik oss med på en nostalgitripp till sitt första jobb på ett bibliotek i Svärdsjö under sommaren 1998. Han delar med sig av varma minnen från sin tid där, inklusive det fysiska och emotionella landskapet av ett litet bibliotek, hans relation till sin pappa som också arbetade där, och hur denna plats blev en tillflyktsort under tuffa skolår. Henrik reflekterar över tiden som gått och hur dessa erfarenheter format honom som person. Han tackar sina föräldrar för deras inflytande och betydelsen av litteraturen i sitt liv. Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 546. Somna i den Rosa Fåtöljen

  01:00:40
  I "Somna i den rosa fåtöljen" dyker poddens mest oväntade gäst upp, nämligen Somna själv, som Henrik försöker intervjua i den stora rosa fåtöljen i studion. Det blir en udda vändning när Marmeladskånskan, helt oinbjuden, kraschar intervjun med sin oemotståndliga charm och sin förmåga att prata om allt och ingenting. Henrik brottas med det absurda i att intervjua sig själv och den plötsliga övergången till att hantera Marmeladskånskans oförutsägbara infallsvinklar. Sov Gott!Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 545. Karsten Ockpetra

  59:43
  I detta avsnitt får vi följa Karsten Ockpetras resa genom en tid av djup självreflektion. Berättelsen tar sin början en kväll då Karsten drabbas av en dröm som blir startskottet för en inre förändringsprocess. Genom en blandning av minnen, känslor och tankar om framtiden, utforskar Karsten vad det innebär att vara sig själv i en värld som ofta känns främmande. Det är en intim och ärlig skildring av sökandet efter mening och identitet, där vi får vara med om stunder av både klarhet och förvirring. En berättelse som påminner oss om att det är okej att inte alltid veta vart man är på väg. Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 544. Vinterland

  01:00:48
  Du och jag, ett sällskap skäggiga och en som heter Lakritz, och en outtröttlig strävan efter sanningen.Sov GottMer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.
 • 543. Minnet på Bottnen

  01:00:10
  I denna avsnitt av "Somna med Henrik" delar Henrik Ståhl sina barndomsminnen från en tid i Blixbo, där han växte upp. Han berättar levande om en cykeltur han, hans bror David och deras pappa gjorde på "lilla vägen upp till Arne". Henrik reflekterar över betydelsen av dessa minnen, hur de format honom och hur de förändras över tid. Han svamlar även om vikten av att bevara minnen och hur de bidrar till vår identitet. Avsnittet är en djupgående reflektion över barndom, minnen och självidentitet.Mer om Henrik Ståhl: https://linktr.ee/Henrikstahl.