Share

cover art for Slik bygger du prosesser, OKR, kultur og kommunikasjon i et selskap i vekst med Audrey Camp, ex- Cognite

Shifter

Slik bygger du prosesser, OKR, kultur og kommunikasjon i et selskap i vekst med Audrey Camp, ex- Cognite

Audrey Camp var en nøkkelbrikke i å skalere selskapet Cognite, som ble gründet av John Markus Lervik og Aker BP. I denne episoden diskuterer vi viktigheten av kommunikasjon og ikke minst hvordan man skal kommunisere i en organisasjon. Hun knytter dette til hvordan man strukturerer opp OKR-er, og tar oss gjennom steg for steg i å sette dem opp.




0:00:41 Introduction to Audrey Camp and her background

0:04:54 Communication as the most important skill for leaders

0:08:50 Creating a Why and Alienating Employees

0:14:44 Vision vs. Mission: Achieving a Future Together

0:18:47 Clear Vision and Mission: Attracting Talent and Building Success

0:22:08 Creating Values that Everyone Can Agree On

0:27:04 Engaging Activities to Foster Team Collaboration

0:30:20 Transitioning from Vision and Mission to Concrete Goals

0:33:39 Setting Stretchy Objectives: Examples and Importance

0:39:34 Leadership and the Importance of Goals and Communication

0:45:25 Implementing OKRs and Training Coaches

0:48:53 Learning as the Most Important Part of OKRs

0:52:19 The Power of Goal Management and Storytelling

0:56:27 The role of an OKR coach in an organization

1:03:04 Siloing and Communication Struggles: The Danger of Suboptimization

1:06:45 Mitigating Communication Challenges: The Importance of Perspective

1:10:26 Taking responsibility as a leader and addressing challenges collaboratively.

1:13:44 Quarterly all-hands calls for goal alignment, accountability, and team unity.

1:17:15 Culture as the Sum of Beliefs, Values, and Behaviors



Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.



More episodes

View all episodes

  • Kristian og Rachel Elgen, gründere i The We Effect: Ble gründere for å styrke parforholdet

    38:06|
    I denne episoden møter vi ekteparet og gründerduoen Rachel og Kristian Elgen. De hadde tre barn under to år og merket at de ikke klarte å pleie forholdet slik som de ønsket. Verken samlivskurs eller bøker om samliv ga dem det de trengte. De bestemte seg for å lage løsningen de hadde behov for. Nå har 100.000 brukt VI-appen og neste år lanserer selskapet en AI-samtaleterapeut. I episoden forteller de hvordan de har bygget selskap, bygget parforhold - og gir tips til deg som ønsker å styrke relasjonene til de nære rundt deg.
  • Inkubatorleder Ådne Iden Høiland og gründer Johan C. Haveland: Mener en stor offentlig sektor bør være et konkurransefortrinn for norske startups

    45:50|
    I denne episoden snakker vi med direktør Ådne Iden Høiland i helseklyngen Eitri og gründer Johan C. Haveland i mobilitetsselskapet Asistobe. Vi spør dem om hvordan de synes samarbeid mellom private oppstartsselskaper og det offentlige fungerer i dag. Høiland har bakgrunn som teknologidirektør i TV2, mens Haveland var den første ansatte i Itslearning og har jobbet med offentlige innkjøp som leder for persontransport i Bybanen. Haveland mener Itslearning aldri ville lyktes i dag. Han forklarer hvorfor. Høiland og Haveland kommer med konkrete tips til hva de mener bør gjøres for å styrke oppstartsbedrifters muligheter til å selge inn mot det offentlige.
  • Dynamon-gründer Hilde Ulvik Hordnes: Sløste bort 500 timer, ble gründer for å effektivisere

    42:22|
    I denne episoden snakker vi med Hilde Ulvik Hordnes, gründer i Dynamon. Da Hilde var leder ved Voss sjukeheim brukte hun opptil 500 timer i året på skrive turnus manuelt. Som gründer i Dynamon har hun laget en automatisk turnusgenerator som kan spare ledere i helsevesenet for hundrevis av timer. Hilde deler gründerreisen og også erfaringer rundt det å selge til det offentlige.
  • Madeleine Bjørnestad Røed: Slik vil hun få kvinner til å investere og starte selskaper

    01:18:39|
    I denne episoden snakker vi med Madeleine Bjørnestad Røed, gründeren av investeringsappen Stack X Me. Appen har som mål å få flere kvinner til å investere i fond og aksjer. Madeleine deler historien bak appen – hvorfor hun startet den, hva som driver henne, og hva hun mener må til for å få flere kvinner til å satse som gründere. Hun snakker også om oppturer og utfordringer, blant annet hvordan folkefinansiering har vært en viktig brikke, og de dramatiske vendingene rundt forsøket på å kjøpe opp et svensk selskap.Til slutt ser vi fremover – planene videre for Stack X Me, og hva Madeleine Bjørnestad Røed skal gjøre i sitt neste gründerliv.
  • Jørn Haanæs: En ventureinvestors gleder og sorger

    01:12:14|
    Jørn Haanæs, tidligere Katapult og nå Climentum, forteller hvordan det er å være en venture-investor, hvorden det er hente kapital til et VC-fond akkurat nå. Om nervene i markedet, og hvordan det påvirker både investorer og gründere. Han kommer også med sine betraktninger rundt maktforholdene i bransjen. Han forteller også hva han ser etter hos gründerne. Og en lang rekke andre ting. Hør og lær.
  • Horde-gründer Alf Gunnar Andersen om å bygge selskap og plassere en million kroner ute i skogen

    42:22|
    --Man må jo være litt gal, sier Horde-gründer Alf Gunnar Andersen i Horde om millionstuntet. Han er ukens gjest i Shifters podcast.– Det vi gjorde var en risiko. Jeg husker da vi gikk live fra den første kampanjen og jeg hørte på livestreamen at det hørtes ut som folk gikk i nærheten like etterpå. Jeg var redd noen hadde sett vi hadde satt ut kassen. Da var det sånn at jeg holdt på å kaste opp. Da begynte jeg å tenke - hvordan kan jeg spinne dette til en god historie, hva forteller jeg styret mitt?Programleder: Kristine Askvik
  • Fra feilet gründer til investor og startuphjelper: Thor Richard Isaksen

    01:13:11|
    Thor Richard Isaksen er fra Sunnmøre, men har blitt mr Startup i Trondheim. Han har selv vært gründer, og er nå investor i Gnist og leder av 6AM-akseleratoren. Han er en ekte trønder-patriot og har vært sentral i å bygge opp et startup-miljø i teknologihovedstaden de siste ti årene. Her skal vi få høre mer om hans egen gründerreise, hva som er styrken til Trondheim som starupby og hva han ser etter hos gründere han investerer i. Han forteller også hvilke selskaper som har gjort det best, og når han har tenkt til å ta sin første exit - dessuten har han en vurdering av kapitalmarkedet.
  • Hva betyr det at Trump vant? Sjeføkonom Elisabeth Holvik om norsk næringsliv og gründere

    31:45|
    Elisabeth Holvik er sjeføkonom i Sparebank1. I denne episoden reflekterer hun rundt hva som vil skje med Norge og Europa etter at Donald Trump vant det amerikanske presidentvalget.Tema:Hva vil det ha å si for norsk næringslivHva betyr Trumps foreslåtte politikk for Norge og EuropaHva skjer med norske gründere?Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
  • Fra partyfikser til internasjonal tech-gründer: Carl-Erik Michalsen Moberg

    44:22|
    Da Carl-Erik Michalsen Moberg var 15-16 år tok han inngangspenger til sine hjemme-alene-fester. Nå jobber han for å erobre Storbritannia som gründer og daglig leder i TicketCo. Han deler både tips til å komme seg inn på det britiske markedet og tips til julebordet.