Share

cover art for Madeleine Bjørnestad Røed: Slik vil hun få kvinner til å investere og starte selskaper

Shifter

Madeleine Bjørnestad Røed: Slik vil hun få kvinner til å investere og starte selskaper

I denne episoden snakker vi med Madeleine Bjørnestad Røed, gründeren av investeringsappen Stack X Me. Appen har som mål å få flere kvinner til å investere i fond og aksjer. Madeleine deler historien bak appen – hvorfor hun startet den, hva som driver henne, og hva hun mener må til for å få flere kvinner til å satse som gründere. Hun snakker også om oppturer og utfordringer, blant annet hvordan folkefinansiering har vært en viktig brikke, og de dramatiske vendingene rundt forsøket på å kjøpe opp et svensk selskap.Til slutt ser vi fremover – planene videre for Stack X Me, og hva Madeleine Bjørnestad Røed skal gjøre i sitt neste gründerliv.

More episodes

View all episodes

  • Kristian Jul Røsjø i Antler: Slik plukker han gründere og henter kapital

    01:22:08|
    I denne episoden får vi høre Antlers sjef i Norge fortelle hvordan han leter etter potensielle gründere, og hva han ser etter hos de han tar inn i startup-fabrikken. Vi får også høre mer om Krstian Jul Røsjøs egen bakgrunn. Ikke minst også hvordan han har jobbet for å hente kapital til fondet. Han ser også fremover, og gjør seg noen tanker om hvilke type selskaper som kommer til å bli vinnerne.
  • Bør du ta en styreplass? Dette bør du kunne. Med styreekspert Turid Solvang:

    45:08|
    Turid Solvang har mange års erfaring fra å utdanne styremedlemmer- og ledere. Hun er selv grunnlegger av Futureboards, og denne ukes gjest i Shfiters podcast.Solvang skal også holde et styrekurs for Shifters lesere og lyttere. Meld deg på her: Grunnkurs i styrearbeid..0:14 Styreverv: Bør du ta det?1:58 Styrets ansvar og aksjonærenes interesser4:44 Egenskaper hos styremedlemmer7:06 Dynamikk og styrets kollegium8:22 Styreverv: Er det for deg?9:54 Motivasjon for å bidra12:52 Økonomiske aspekter ved styreverv13:23 Kompetanse og egenskaper i styret16:00 Styremedlemmets ansvar18:10 Konkrete oppgaver i styret35:19 Hvordan lykkes i styrearbeid40:44 Kurs for styremedlemmer43:42 Profesjonalisering av styrearbeidProgramleder: Lucas Weldeghebriel, gründer og journalist i Shfter.
  • Anne Emilie og Kjartan Fosse, gründere i Knitandnote: Møter forståelse i USA, men skepsis i Norge

    49:46|
    Anne Emilie Fosse og Kjartan Fosse er gift på 9.året og er gründere sammen i strikkeplattformen Knitandnote. De startet selskapet midt mellom barn nummer to og tre. I ukens podcast forteller de hvordan de har bygd opp selskapet samtidig som de har vært et par og familie, hvordan det har vært å skape forståelse og interesse hos investorer for en typisk kvinne-hobby, og hva de ble møtt med i USA da de presenterte selskapet der nylig.
  • Nyttårsreprise: Easee-gründer Jonas Helmikstøl om "helvetesåret". Dette har han lært.

    01:27:13|
    I anledning første nyttårsdag kjører vi en reprise av en av forrige års mest populære episoder. Easee-gründer og eks-CEO Jonas Helmikstøl var gjennom noe som nesten må nesten betegnes som et helvete i 2024. Men Jonas Helmikstøl har lært mye, som han deler i denne episoden.Tema:0:01:37 Nesten bootstrapped til 2 milliarder0:06:08 Tvilen og panikken sprer seg: Stemples som feilaktig og farlig0:09:25 Å snu alle stenene for å overleve økonomisk0:13:53 Utfordringer med å opprettholde personlig kontakt under krisen0:14:37 Læring fra en krise og behov for bedre kommunikasjon0:18:41 Utfordringer med dokumentasjon og politisk påvirkning0:20:15 Manglende dialog og avstand fra produkter0:27:00 Permitteringer og oppsigelser av ansatte0:30:38 Tillit og gjenoppbygging etter krisen0:39:03 Erik tar over og omstrukturerer organisasjonen.0:42:45 Jonas' ønske om å rydde opp før han sykemeldte seg.0:45:54 Jonas' utfordringer med å være tydelig og konsekvent0:49:20 Å gjøre det man er god på og følge det naturlige0:49:59 Å finne riktig folk og jobbe med preferanser0:54:01 Plattform med ulike produkter, gi slipp på kontrollen0:57:33 Diskusjon om produktportefølje og forenkling av tilbudet1:00:22 Vanskeligheter med å sette grenser og kommunisere behov1:04:06 Selvkritikk og snillhet mot andre1:08:24 Bruke de rundt deg til å lytte og forstå1:12:19 Fremtidsplaner og ønske om å forbedre Easee1:15:40 Vektlegging av rekruttering og kultur1:19:02 Refleksjon over hva som er gjort riktig og vil tas med videre1:19:24 Skape en trivelig arbeidsplass med tøffe beslutninger1:23:13 Krisetider avslører prinsipper og integritetProgramleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
  • Kristian og Rachel Elgen, gründere i The We Effect: Ble gründere for å styrke parforholdet

    38:06|
    I denne episoden møter vi ekteparet og gründerduoen Rachel og Kristian Elgen. De hadde tre barn under to år og merket at de ikke klarte å pleie forholdet slik som de ønsket. Verken samlivskurs eller bøker om samliv ga dem det de trengte. De bestemte seg for å lage løsningen de hadde behov for. Nå har 100.000 brukt VI-appen og neste år lanserer selskapet en AI-samtaleterapeut. I episoden forteller de hvordan de har bygget selskap, bygget parforhold - og gir tips til deg som ønsker å styrke relasjonene til de nære rundt deg.
  • Inkubatorleder Ådne Iden Høiland og gründer Johan C. Haveland: Mener en stor offentlig sektor bør være et konkurransefortrinn for norske startups

    45:50|
    I denne episoden snakker vi med direktør Ådne Iden Høiland i helseklyngen Eitri og gründer Johan C. Haveland i mobilitetsselskapet Asistobe. Vi spør dem om hvordan de synes samarbeid mellom private oppstartsselskaper og det offentlige fungerer i dag. Høiland har bakgrunn som teknologidirektør i TV2, mens Haveland var den første ansatte i Itslearning og har jobbet med offentlige innkjøp som leder for persontransport i Bybanen. Haveland mener Itslearning aldri ville lyktes i dag. Han forklarer hvorfor. Høiland og Haveland kommer med konkrete tips til hva de mener bør gjøres for å styrke oppstartsbedrifters muligheter til å selge inn mot det offentlige.
  • Dynamon-gründer Hilde Ulvik Hordnes: Sløste bort 500 timer, ble gründer for å effektivisere

    42:22|
    I denne episoden snakker vi med Hilde Ulvik Hordnes, gründer i Dynamon. Da Hilde var leder ved Voss sjukeheim brukte hun opptil 500 timer i året på skrive turnus manuelt. Som gründer i Dynamon har hun laget en automatisk turnusgenerator som kan spare ledere i helsevesenet for hundrevis av timer. Hilde deler gründerreisen og også erfaringer rundt det å selge til det offentlige.
  • Jørn Haanæs: En ventureinvestors gleder og sorger

    01:12:14|
    Jørn Haanæs, tidligere Katapult og nå Climentum, forteller hvordan det er å være en venture-investor, hvorden det er hente kapital til et VC-fond akkurat nå. Om nervene i markedet, og hvordan det påvirker både investorer og gründere. Han kommer også med sine betraktninger rundt maktforholdene i bransjen. Han forteller også hva han ser etter hos gründerne. Og en lang rekke andre ting. Hør og lær.