Share

Column van Peter de Bruin

Column vanuit praktijksituaties over het ‘HOE van strategie implementatie’.


Latest episode

 • 50. Voordoen

  04:38
  Organisaties zijn in een staat van permanente verandering. Dat doet steeds meer aanspraak op ieders veerkracht, een zeer waardevolle competentie. Maar ook iets om zuinig op te zijn. Het houdt een keer op. Directies die het als één team goed voordoen om politiek gedoe te minimaliseren, investeren in de veerkracht die de organisatie nodig heeft voor dé succesfactor van deze tijd; verandervermogen.

More episodes

View all episodes

 • 49. Sluipcrisis

  04:22
  Peter de Bruin beweert dat we alleen samen uit alle crises kunnen komen. Maar we zijn verwend en wijzen vooral naar de ander. Wijzen op de tweedeling polariseert en verlamt, waardoor de onafwendbare problemen als een sluipmoordenaar op ons af zullen komen. 
 • 48. Begeistert

  04:22
  Wat is de essentie van het realiseren van een droom die groter is dan jezelf? Door een ode aan de Duitse voetbalcoach Jurgen Klopp van het Engelse Liverpool legt Peter de Bruin uit dat aantrekkingskracht komt met ziel en zaligheid.
 • 47. Nieuwjaarsborrelbuikpijn

  04:39
  Hoe was de Nieuwjaarsborrel? Tsja, dat gaat vaak niet helemaal lekker. Hoe kan het beter?
 • 46. Wil!

  04:18
  Wil je de organisatie veranderen, dan kun je beter zelf veranderen, zo betoogt Peter de Bruin in z’n laatste column van dit jaar. Als dat niet tot goede voornemens leidt….:)
 • 45. Volg-ordening

  04:19
  Welke volgorde hebben we gisteren gekozen in het politiek ogenschijnlijke links-rechts dilemma? 
 • 44. Schijnbijl

  04:18
  Terwijl de wereld flink in brand staat beziet Peter de Bruin een mijn/dein kwestie dichter bij huis, in menig boardroom. Gevechten over verdelingen zijn van alle dag. Voer die dan ook, doe niet alsof de strijdbijl begraven is. Op tafel ermee.