Sanser og samspill

Share

Episode 4: Når vi finner tonen

Season 1, Ep. 4

Har du opplevd å knytte bånd med noen gjennom musikk? Delt musikkopplevelser? Etter å ha lyttet til denne episoden av "Sanser og samspill" håper Ragnhild – og vi – at du kommer ut på andre siden med kanskje et littebitt annerledes og enda videre syn på den musikalske verden enn du hadde fra før.

Fra profesjonell musiker til audiopedagog. Fra å ta lyd for gitt og skape masse av den, til å bli opptatt av hva som skjer på mottakersiden. Hvordan har det seg at ørene våre bare har en liten birolle, og at det er hjernen som er stjernen? Lyd har, i aller høyeste grad, ikke bare sin plass i den hørende verden. Sammen med Ragnhild og Åsne tar vi et dypdykk i musikalsk og mellommenneskelig samspill – hvordan det å finne tonen handler om grunnleggende kommunikasjon og relasjon – hvordan musikk kan bli nøkkelen til gjennombrudd og felles opplevelser.

Medvirkende i denne episoden: Ragnhild Dalheim og Åsne Svimbil Mørken.

(Episoden er spilt inn i november 2021.)

Episodene 1 til 4 er et pilotprosjekt og delfinansiert med midler fra Nasjonal kompetansetjeneste for døvblinde (NKDB).

More Episodes

6/21/2022

Episode 2: Rollen som rådgiver

Season 1, Ep. 2
Anette og Heidi deler hvorfor de er så begeistret for jobbene sine og faget sitt! Hvordan kan jeg med meg selv som verktøy bidra til å gjøre verden begripelig, håndterbar og meningsfull for et menneske som verken kan se eller høre – og som alltid har hatt det sånn? Vi stiller spørsmålet om enhver praksis er et produkt av sin tid, og deler erfaringer fra 80-tallet kontra i dag.Vi snakker om døvblindhet og paralleller til det å bli gammel og oppleve sansetap. Hvordan Anette opplevde at farmor på sine siste dager absolutt var kontaktbar, når beskjeden de fikk var at hun ikke lenger var det. Hvilke briller har vi på i møte med mennesker som har en atypisk måte å være i verden på? Hva blir konsekvensene av at god tilgang til egne sanser og tillærte perspektiver kommer i veien for godt samspill med andre mennesker?Og uavhengig av hvordan sansene våre fungerer, så er vi vel alle avhengige av en viss oversikt over egen tilværelse – og det er flyvende kaffekopper en god tankevekker på!Medvirkende i denne episoden: Anette Moen og Heidi Elisabeth Kittelsen.(Episoden er spilt inn i november 2021.)Klikk her for en filmet versjon av denne episoden. Vi har laget en spilleliste for podkasten "Sanser og samspill" på Stiftelsen Signos YouTube-side. Innholdet er tekstet og tegnspråktolket. Slå av og på CC-funksjonen for undertekster.Klikk her for transkripsjon av denne episoden (pdf formatert for skjermleser)Episodene 1 til 4 er et pilotprosjekt og delfinansiert med midler fra Nasjonal kompetansetjeneste for døvblinde (NKDB).