Share

Psykprat

Hjärnkoll uppsala läns podcast: Psykprat


Latest episode

More episodes

View all episodes

 • # 11 Yasmine intervjuar Hjärnkollambassadörerna Maj och Ylva i Brukarrummet på Psykiatrins Hus

  25:19
  Hjärnkollambassadören Yasmine träffar de två Hjärnkollambassadörerna Maj och Ylva, som varje tisdag mellan kl 10 - 13 sitter i Brukarrummet i Psykiatrins Hus i Uppsala. Lyssna på deras tankar från deras möten! Välkommen!
 • # 11 trailer till Yasmines intervju med Hjärnkollambassadörerna Maj och Ylva i Brukarrummet på Psykiatrins Hus

  00:54
  Kort intro till Hjärnkollambassadören Yasmine träffar de två Hjärnkollambassadörerna Maj och Ylva, som varje tisdag mellan kl 10 - 13 sitter i Brukarrummet i Psykiatrins Hus i Uppsala.
 • # 10 Erik Lindgren samtalar med Yasmine inför seminariet 30 maj 2023

  45:06
  Vid 25 års ålder fick Erik en diagnos, och den förklarade mycket. Här samtalar Erik med Yasmine, bägge är Hjärnkollambassadörer. Den 30 maj kommer Eriks föreläsning, Persona, att sändas digitalt som en del i Hjärnkoll Uppsala läns seminarieserie, där Hjärnkollambassadörer håller en föreläsning följt av både frågor och ett fördjupat erfarenhetsutbyte. . Anmäl er på Vuxenskolan Uppsalas hemsida klicka här
 • # 10 kort trailer till podden med Erik och Yasmine

  01:25
  Trailer med Erik och Yasmine inför Hjärnkollseminariet den 30 maj.Lyssna på hela intervjun här i Psykprat!
 • 9. # 9 Benjamin Gyllenfjärd samtalar med Yasmine inför seminariet 25 april 2023

  45:30
  Hör Benjamin och Yasmine samtala om Benjamins kommande föreläsning. Benjamin Gyllenfjärd är 19 år och föreläser om sitt liv med psykisk ohälsa, de höga höjderna och den låga botten av hans bipolära sjukdom. Två sidor av samma mynt och beroendet av att behöva vara perfekt, så kommer det bli krona eller klave?Hjärnkoll Uppsala läns digitala seminarieserie, som arrangeras i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan, erbjuder kostnadsfria föreläsningar med Hjärnkollambassadörer följt av en timmas fördjupande diskussion i seminarieform.Anmälan via vår hemsida under På gång eller klicka på länken här
 • 8. # 8 - Pia Röjdeby, Hjärnkollambassadör, samtalar med Yasmine Fröbom inför Pias kommande föreläsning "Mitt liv med diagnosen bipolär, adhd"

  32:07
  Tisdag den 28 mars kl 17-18(19) är det dags för Pia Röjdeby att föreläsa om sitt liv med diagnosen bipolär, adhd. Seminariet är digitalt och kostnadsfritt. Du kan anmäla dig på vår hemsida under På gångPia Röjdeby bor på landet tillsammans med sin man och deras hund. Hon är dotter, mamma och mormor.Pia är Hjärnkollsambassadör och har under många år varit aktiv inom olika delar av brukarrörelsen.Främst Föreningen Balans. Hon var med i arbetet inför Hjärnkolls start nationellt. Pia arbetar nu som Brukarinflytandesamordnare på VO psykiatri.Hon pendlade ”mellan himmel och helvete” och mådde väldigt dåligt. Nu har hon hittat sina nycklar i vad hon behöver och är tacksam över att ha kunnat må bra under många år.– Pia var sjukskriven under sju år, och pendlade mellan återkommande depressioner, manier, psykoser.– Idag mår hon bra och känner sig trygg i att veta vad hon behöver för att inte insjukna igen.– Hon tar upp i sin föreläsning om vad som var betydelsefullt för hennes återhämtning.