Proptech til frokost

Share

Episode 13 Ingunn Andersen Randa

Ep. 13

Konserndirektør Ingunn Andersen Randa i OBOS forteller om hvordan boliggiganten tenker om proptech og hva OBOS ser etter når de skal bruke ny teknologi. Proptech skal blant annet være med på å sikre oppnåelsen av svært ambisiøse mål for utslippskutt.

Flere episoder

 • 27. Episode 27 Trond Riiber Knudsen, hyperaktiv proptech-investor

  38:03
  Han tok 88-gangeren på investeringen i Spacemaker og er den som har investert i flest proptech-selskaper i Norge. Hver måned treffer Trond Riiber Knudsen 30-40 selskaper som han vurderer å investere i. Han mener det er mange spennende selskaper i Norge, men skulle gjerne hatt flere som satset skikkelig internasjonalt. – Det kan bli litt for "behagelig" å bli i sandkassa her i årevis, sier tech-investoren som i flere år var en av McKinsey-toppene før han sluttet for å investere i oppstartsselskaper.
 • 26. Episode 26 Ann Kristin Aure, Union om Coworkingmarkedet

  35:47
  Senioranalytiker Ann Kristin Aure i Union har tatt et dypdykk ned i tallene til coworking-aktørene. Hun gjennomfører hvert halvår Unions coworking-undersøkelse og slår fast at eiendomsaktørene er litt bakpå når det gjelder coworking. Samtidig som belegget har stabilisert seg, sliter coworking-bransjen med økte kostnader og lav lønnsomhet. Ann Kristin Aure tror ikke det vil være rom for alle dagens aktører og at de som ikke klarer å drive lønnsomt vil forsvinne eller blir tatt over av større aktører.
 • 25. Episode 25 Mathis Grimstad, Stor-Oslo Eiendom

  36:43
  Adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom vil bruke teknologi for å få ned kostnadene i prosjektene og har også gått inn på eiersiden i flere proptech-selskaper. Som en av de første både investorene og kundene i Spacemaker, nøt han ikke bare godt av det revolusjonerende produktet, investeringen ble også en finfin gevinst som ga grunnlaget for økt satsing på proptech.Nå er Mathis Grimstad opptatt av å få ned lange behandlingstider og kostnadene for nye byggeprosjekter. Han mener eiendomsbransjen kan lære mye av oljebransjen, som har kuttet produksjonskostnader dramatisk med ny teknologi som digitale tvillinger. – Vi bør halvere kostnadene, sier Grimstad og mener en av løsningene er å ta i bruk digitale tvillinger.
 • 24. Episode 24 Fabian Utigard, Kvist Solutions

  32:01
  Det var en under sommerjobb med gørrkjedelig BREEAM Nor-jobbing at Fabian Utigard så behovet for en strømlinjeforming av sertifiseringen fra planleggingen og preanalyse og hele veien til produksjonen. Dermed var grunnlaget for Kvist Solutions lagd. Selskapet, som har kunder som Stor Oslo Eiendom, Solon Eiendom, Ava Eiendom, DNB Næringseiendom, samt entreprenører som Veidekke og Abygg, står nå på terskelen til en internasjonal satsing og er allerede på plass i Sverige.
 • 23. Episode 23 Kristian Jul Røsjø, Antler

  31:14
  Han hoppet av en UD-karriere for å bli venturekapitalist i Antler.  Kristian Jul Røsjø gikk en litt annen vei inn i næringslivet enn de fleste andre og sitter nå midt i smørøyet i norsk proptech i Antler. Jul-Røsjø er tydelig på hva som kjennetegner Antler-selskapene som får investeringskapital fra Antler.
 • 22. Episode 22 Anders Mjåset, Mesh

  21:02
  Anders Mjåset, som var med på å stifte Proptech Norway for seks år siden, klinket til da hans Mesh nylig kjøpte The Hub fra Danske Bank. The Hub er Nordens største rekrutteringsplattform for oppstartsbedrifter. Med The Hub som en del av Mesh skal Mjåset matche startup-selskapene innen blant annet proptechsektoren med techtalenter. Og etter den store nedsmeltingen i kapitalmarkedene for startups, er jobbmarkedet blitt snudd fullstendig på hodet.– Det er veldig gode tider for de som skal ansette nå, sier Mjåset.Han sitter på tall som viser kraftig fall i selskaper som søker etter folk, samtidig som antall som søker etter techjobber i startups øker kraftig.
 • 21. Episode 21 Anjali Bhatnagar, Tørn.no

  33:37
  Hun har doktorgrad i fysikk og har jobbet med forskning og utvikling i Telenor. Så ville hun starte for seg selv, men oppdaget etter hvert at det aldri ville gå å få lønnsomhet for sin markedsplass for vintagebutikker som kunne selge sine klær på nett. Men lærdommen fra markedsplassen kom godt med da Anjali Bhatnagar fant markedet det virkelig var behov for: En markedsplass for overskuddsvarer i byggebransjen. Med på eiersiden i sitt Tørn har hun fått giganter som Orkla Ventures og Schibsted og nå sikter hun mot større markeder enn det norske.
 • 20. Episode 20 Jonas Ibsen Brynildsrud Sunday Power

  29:58
  CEO og Co-founder Jonas Ibsen Brynildsrud i Sunday Power var langt unna eiendomsbransjen og solceller da han ledet content marketing-satsingen i Schibsted. Men så så han og Alexander Rydfjord lyset (eller solen) og gikk i gang med en storstilt satsing på å utnytte takene i eiendomsbransjen for å skape energi. – Vi tar risikoen og kan garantere at både gårdeier og leietaker vil komme positivt ut av det her, uansett hva som skjer med strømprisen videre, sier solcellegründeren.Han ser et enormt potensial i takene og jakter på eindomsselskaper i Sør-Norge med tak på over 1.000 kvadratmeter.
 • 19. Episode 19 Cathrine Dehli, Celsia

  28:44
  Med bakgrunn fra selskaper som IKEA, Nordic Choice og Akers teknologieventyr Cognite, så Cathrine Dehli et enormt behov for data som kan måle og forbedre arbeidet med bærekraft. Hun ble med på å grunnlegge Celsia, som har fått en pangstart med EUs taksonomiregler. – Bærekraftsrapportering har vært frivillig, nå blir det hard law, sier Dehli.