Proptech til frokost

 • 30. Episode 30 Steffen Larvoll, NovaRetail

  38:29
  Retail- og logistikkeksperten Steffen Larvoll har bakgrunn som leverandør av automasjonsløsninger og logistikksoftware. Nå hjelper han selskaper med å investere og implementere automasjonsteknologi gjennom selskapet NovaRetail. Han mener logistikkbransjen har vært en av de tregeste bransjene når det gjelder digitaliseringen og har klare tanker om hva som skjer når Amazon kommer for fullt til Norden.
 • 29. Episode 29 Stein Hansen og Christoffer Lundgreen, Proptivity

  26:56
  Proptivity bygger gigabit 5G innenfra og ut, noe som skal gi fantastisk og forutsigbar dekning i bygget, i stedet for tilfeldig dekning fra en utendørs basestasjon. Det betyr at du vil kunne snakke fra telefonen i hele bygget, til og med garasjen og heisen. Stein Hansen og Christoffer Lundgreen forteller her om hvordan 5G innenfra egner seg for dem som trenger høy datakapasitet, er misfornøyd med stabiliteten på WiFi eller ønsker et sikrere nett for ansatte eller besøkende. 
 • 28. Episode 28 Christian H. Skjelbakken, Heime Proptech

  28:22
  Salgs- og markedssjef Christian H. Skjelbakken i Heime Proptech skal skape liv i fellesarealene til leilighetsbyggene rundt omkring i Norge. – Det handler om at folk skal bo bedre sammen og skape det levende fellesarealet man virkelig drømmer om når man kommer inn i et boligprosjekt, sier Skjelbakken.Hans Heime-app er sjåføren til fellesskapet og han mener utviklere som klarer å få til den sosiale bærekraften blir vinnerne i kamp om boligkjøperne.
 • 27. Episode 27 Trond Riiber Knudsen, hyperaktiv proptech-investor

  38:03
  Han tok 88-gangeren på investeringen i Spacemaker og er den som har investert i flest proptech-selskaper i Norge. Hver måned treffer Trond Riiber Knudsen 30-40 selskaper som han vurderer å investere i. Han mener det er mange spennende selskaper i Norge, men skulle gjerne hatt flere som satset skikkelig internasjonalt. – Det kan bli litt for "behagelig" å bli i sandkassa her i årevis, sier tech-investoren som i flere år var en av McKinsey-toppene før han sluttet for å investere i oppstartsselskaper.
 • 26. Episode 26 Ann Kristin Aure, Union om Coworkingmarkedet

  35:47
  Senioranalytiker Ann Kristin Aure i Union har tatt et dypdykk ned i tallene til coworking-aktørene. Hun gjennomfører hvert halvår Unions coworking-undersøkelse og slår fast at eiendomsaktørene er litt bakpå når det gjelder coworking. Samtidig som belegget har stabilisert seg, sliter coworking-bransjen med økte kostnader og lav lønnsomhet. Ann Kristin Aure tror ikke det vil være rom for alle dagens aktører og at de som ikke klarer å drive lønnsomt vil forsvinne eller blir tatt over av større aktører.
 • 25. Episode 25 Mathis Grimstad, Stor-Oslo Eiendom

  36:43
  Adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom vil bruke teknologi for å få ned kostnadene i prosjektene og har også gått inn på eiersiden i flere proptech-selskaper. Som en av de første både investorene og kundene i Spacemaker, nøt han ikke bare godt av det revolusjonerende produktet, investeringen ble også en finfin gevinst som ga grunnlaget for økt satsing på proptech.Nå er Mathis Grimstad opptatt av å få ned lange behandlingstider og kostnadene for nye byggeprosjekter. Han mener eiendomsbransjen kan lære mye av oljebransjen, som har kuttet produksjonskostnader dramatisk med ny teknologi som digitale tvillinger. – Vi bør halvere kostnadene, sier Grimstad og mener en av løsningene er å ta i bruk digitale tvillinger.
 • 24. Episode 24 Fabian Utigard, Kvist Solutions

  32:01
  Det var en under sommerjobb med gørrkjedelig BREEAM Nor-jobbing at Fabian Utigard så behovet for en strømlinjeforming av sertifiseringen fra planleggingen og preanalyse og hele veien til produksjonen. Dermed var grunnlaget for Kvist Solutions lagd. Selskapet, som har kunder som Stor Oslo Eiendom, Solon Eiendom, Ava Eiendom, DNB Næringseiendom, samt entreprenører som Veidekke og Abygg, står nå på terskelen til en internasjonal satsing og er allerede på plass i Sverige.
 • 23. Episode 23 Kristian Jul Røsjø, Antler

  31:14
  Han hoppet av en UD-karriere for å bli venturekapitalist i Antler.  Kristian Jul Røsjø gikk en litt annen vei inn i næringslivet enn de fleste andre og sitter nå midt i smørøyet i norsk proptech i Antler. Jul-Røsjø er tydelig på hva som kjennetegner Antler-selskapene som får investeringskapital fra Antler.
 • 22. Episode 22 Anders Mjåset, Mesh

  21:02
  Anders Mjåset, som var med på å stifte Proptech Norway for seks år siden, klinket til da hans Mesh nylig kjøpte The Hub fra Danske Bank. The Hub er Nordens største rekrutteringsplattform for oppstartsbedrifter. Med The Hub som en del av Mesh skal Mjåset matche startup-selskapene innen blant annet proptechsektoren med techtalenter. Og etter den store nedsmeltingen i kapitalmarkedene for startups, er jobbmarkedet blitt snudd fullstendig på hodet.– Det er veldig gode tider for de som skal ansette nå, sier Mjåset.Han sitter på tall som viser kraftig fall i selskaper som søker etter folk, samtidig som antall som søker etter techjobber i startups øker kraftig.
loading...