Share

cover art for Ett meddelande

SOS med Evelina & Victoria

Ett meddelande

More episodes

View all episodes

 • 4. King's Cross i lågor och profeten som insåg att alla världens kvinnor tillhörde honom

  01:17:48
  Tunnelbanestationen King's Cross i London brinner. Eller för att vara mer specifik - en enorm fettig, 800 kg tung, livsfarlig massa som bildats under rulltrappa fyra brinner. Inte helt svårt att gissa vem av tjejerna som pratar om detta. Ännu lättare att gissa är vem av tjejerna som ska berätta om den karismatiske och ökände sektledaren David Koresh (aka Guds Heliga Lamm), som får för sig att alla världens kvinnor tillhör honom. Och att jordens undergång har nånting att göra med FBI. Åk med!
 • 3. Gisslandrama, kommunistiska genidrag & den onde Ryan Gosling

  01:08:08
  Evelinas största rädsla är stora vattenmassor. Därför berättar hon om en enorm kinesisk damm som blir översvämmad av ett rekordregn och sen kollapsar och sen blir till en våg som är en mil bred. Så klokt (ungefär som den kommunistiska regimens beslutsfattning under den här tiden). Victoria har legat efter i livet den senaste veckan och känner sig oförberedd i typ alla sammanhang. Ett gäng som dock verkar vara mer oförberedda än henne är den tyska polisen. I alla fall i augusti 1988, när de totalt misslyckas med att hantera ett pågående gisslandrama. Åk med!
 • 2. Djupt o-charmiga pirater, en Tom Hanks-kapten & fyra mirakelbarn i Amazonas

  58:27
  I veckans avsnitt ger sig Evelina ut på de sju haven, mer specifikt havet utanför Somalias kust (som råkar vara ett av världens mest pirat-täta vatten). Med sig har hon Captain Richard Phillips, aka Tom Hanks. Varning att konceptet pirater förmodligen kommer förlora all charm efter att ni lyssnat på det här. Victoria är återigen i djungeln. Den här gången inte med en galen sektledare, utan med den colombianska militären på jakt efter fyra försvunna barn. Det finns också shamaner och ayahuasca. Åk med! Känns också svårt att göra en podd om katastrofer utan att nämna det fruktansvärda som pågår i Gaza. Här är länkar till olika hjälporganisationer om man vill bidra på något sätt: https://www.rodakorset.se/var-varld/har-arbetar-vi/palestina/gaza/ https://plansverige.org/barn-i-katastrofer/humanitar-kris-i-gaza/ https://lakareutangranser.se/vad-vi-gor/har-arbetar-vi/palestina 
 • 1. 8,7 miljoner liter sirap, karismatiska män & världens största kollektiva självmord

  57:18
  Välkomna till SOS med Evelina och Victoria!Det första avsnittet till ära har Victoria upptäckt att det finns en uppsjö av saker som heter SOS - filmer, album, ABBA-låtar (både med och utan Pierce Brosnan), och nu även denna podd. Det enda det kanske finns mer av är karismatiska, maktgalna män. Hon berättar om en av dem.Evelina har snöat in sig på bakning. Hon ska baka kolakakor, Nej, skoja. Däremot bjuder hon på sinnesjuka mängder sirap. 8,7 miljoner liter för att vara exakt.Åk med!
 • Ett medelande... och trailer (!!)

  01:16
  Premiär för SOS måndag 5 februari! Åk med!
 • 36. 36. Bloody Mary

  25:53
  Har du någonsin undvikit att se dig i spegeln? Du är långt ifrån ensam. Det är många som väljer att titta åt andra hållet när natten har lagt sig, och man är ensam i huset. Och det är kanske inte så konstigt. För ryktet säger att speglar är en portal till en annan värld. Och att nyckeln är en enkel ramsa: Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary.Oförklarliga fenomen på sociala medier:IG: @oforklarligafenomenTikTok: @oforklarligafenomenProgramledare – Filippa Frisell och Evelina Johanna. Manus – Juli Adolphsson. Originalmusik – Adam Bejstam. Huvudtema – Oscar Wendel. Ljuddesign – Evelina Johanna. Exekutiv producent – Daniel Murberg. Oförklarliga fenomen görs av podcastbolaget Qast.
 • 35. 35. Pondok Indah House + ett meddelande till er som lyssnar

  27:45
  Triggervarning: Det här avsnittet börjar med ett meddelande som innehåller referenser till självmord.Alla annonsintäkter från det här avsnittet kommer att doneras till Suicide Zero. Om du också vill hjälpa till att bidra till Suicide Zeros arbete, kan du använda den här länken för att bidra till vår insamling till Daniels minne:https://egeninsamling.suicidezero.se/fundraisers/daniel-murbergTa hand om er.-I Indonesiens huvudstad Jakarta ligger det exklusiva området Pondok Indah. En plats där landets rikaste kan leva i bekvämlighet och lyx. Men ett av husen håller sig folk borta ifrån. För där inträffade en fruktansvärd tragedi. Och det sägs att offren aldrig lämnade huset.Oförklarliga fenomen på sociala medier:IG: @oforklarligafenomenTikTok: @oforklarligafenomenProgramledare – Daniel Murberg och Evelina Johanna. Manus – Matilda Kim Johansson. Originalmusik – Adam Bejstam. Huvudtema – Oscar Wendel. Ljuddesign – Daniel Murberg. Exekutiv producent – Daniel Murberg. Oförklarliga fenomen görs av podcastbolaget Qast.
 • 34. 34. Skogsrået + ett meddelande till er som lyssnar

  24:26
  Triggervarning: Det här avsnittet börjar med ett meddelande som innehåller referenser till självmord.Alla annonsintäkter från det här avsnittet kommer att doneras till Suicide Zero. Om du också vill hjälpa till att bidra till Suicide Zeros arbete, kan du använda den här länken för att bidra till vår insamling till Daniels minne:https://egeninsamling.suicidezero.se/fundraisers/daniel-murbergTa hand om er.-I Sveriges djupaste skogar viskas det om en kvinna. En kvinna så vacker, att jägare släpper varje tanke på villebråd så fort de ser henne. Men man gör bäst i att akta sig. För när hon vänder sig om, avslöjas hennes sanna natur.Oförklarliga fenomen på sociala medier:IG: @oforklarligafenomenTikTok: @oforklarligafenomenProgramledare – Daniel Murberg och Evelina Johanna. Manus – Annie Hogner. Originalmusik – Adam Bejstam. Huvudtema – Oscar Wendel. Ljuddesign – Evelina Johanna. Exekutiv producent – Daniel Murberg. Oförklarliga fenomen görs av podcastbolaget Qast.