Share

cover art for Hvordan må vi bo i fremtiden?

Ny by - Ny flyplass

Hvordan må vi bo i fremtiden?

Arealplanlegger Kristoffer Seivåg er tilbake på denne ukens episode av podcasten. Her snakker han om hvordan vi muligens er nødt til å bo i fremtiden, og hvordan vi skal komme frem til de gode løsningene sammen.

More episodes

View all episodes

 • 5. Hva skjer med dagens sentrum når ny bydel kommer?

  08:26
  Når den nye bydelen Hernes skal utvikles vil det bli et vesentlig større byområde som gjøres tilgjengelig for innbyggerne i Bodø. Men hva skjer med dagens sentrum når ny bydel skal utvikles, og med alle de store utviklingsprosjektene som kommer. Kristoffer Larsen Seivåg, arealplanlegger i Bodø kommune, er tilbake som gjest for å diskutere dette temaet i denne episoden som også er sesongavslutningen for podcasten Ny by – Ny flyplass. 
 • 4. Hva med økonomien i prosjektet?

  10:52
  Økonomi er et spørsmål mange stiller seg når det gjelder Ny by – Ny flyplass. Noe som er naturlig ettersom dette er et av norgeshistoriens største byutviklingsprosjekter. Tilbake som gjest i podkasten er kommunens prosjektsjef Irene Skiri for å gi litt informasjon og klarhet rundt hvordan dette med økonomien i prosjektet faktisk fungerer. 
 • 3. Hva er sosial boligbygging?

  11:34
  Lise Henriette Rånes, leder for boligtjenesten i Bodø kommune, er gjest i denne episoden for å snakke om temaet sosial boligbygging. Episoden er spilt inn sommeren 2023.
 • 2. Hva er mikroklima?

  09:38
  Kristoffer Larsen Seivåg, arealplanlegger i Bodø kommune, er tilbake som gjest i denne episoden som omhandler temaet: mikroklima.
 • 1. Hva er Gjenbruksuka?

  10:50
  Velkommen til ny sesong og ny episode av Ny by - Ny flyplass-podcasten!Ingrid Bay-Larsen, miljørådgiver i Bodø kommune, er gjest i denne episoden for å fortelle om Gjenbruksuka – som i år går av stabelen 15. – 24. september med aktiviteter og arrangementer i Bodø og Salten-regionen. Men hva handler egentlig Gjenbruksuka om og hvorfor er dette temaet så viktig?
 • Hva er grønn luftfart?

  15:46
  Petter Olsen Bertheussen er ukens podkast-gjest! Vi tar praten om hva grønn luftfart er, og hvorfor Bodø kommune satser på dette.
 • Hvordan forbereder vi oss mot ekstremvær?

  12:57
  Marit Elveos er ukens gjest i podcasten. Vi snakker om hva blågrønne strukturer er, og hvorfor det er viktig at vi tar hensyn til disse i byutviklingen. Styrtregn, flom, og annet ekstremvær er noen av utfordringene vi må møte i fremtiden, men hvordan forbereder vi oss mot dette?
 • Har vi verdens mest detaljerte kart over Bodø?

  10:27
  Denne uken har vi besøk av Tor Gausemel Kristensen, som jobber i EU-prosjektet CityLoops. CityLoops er et verktøy som gir en ekstremt detaljert oversikt over Bodø.