Share

cover art for Hva er grønn luftfart?

Ny by - Ny flyplass

Hva er grønn luftfart?

Petter Olsen Bertheussen er ukens podkast-gjest! Vi tar praten om hva grønn luftfart er, og hvorfor Bodø kommune satser på dette.

More episodes

View all episodes

 • 1. Hva er Gjenbruksuka?

  10:50
  Velkommen til ny sesong og ny episode av Ny by - Ny flyplass-podcasten!Ingrid Bay-Larsen, miljørådgiver i Bodø kommune, er gjest i denne episoden for å fortelle om Gjenbruksuka – som i år går av stabelen 15. – 24. september med aktiviteter og arrangementer i Bodø og Salten-regionen. Men hva handler egentlig Gjenbruksuka om og hvorfor er dette temaet så viktig?
 • Hvordan forbereder vi oss mot ekstremvær?

  12:57
  Marit Elveos er ukens gjest i podcasten. Vi snakker om hva blågrønne strukturer er, og hvorfor det er viktig at vi tar hensyn til disse i byutviklingen. Styrtregn, flom, og annet ekstremvær er noen av utfordringene vi må møte i fremtiden, men hvordan forbereder vi oss mot dette?
 • Hvordan må vi bo i fremtiden?

  09:03
  Arealplanlegger Kristoffer Seivåg er tilbake på denne ukens episode av podcasten. Her snakker han om hvordan vi muligens er nødt til å bo i fremtiden, og hvordan vi skal komme frem til de gode løsningene sammen.
 • Har vi verdens mest detaljerte kart over Bodø?

  10:27
  Denne uken har vi besøk av Tor Gausemel Kristensen, som jobber i EU-prosjektet CityLoops. CityLoops er et verktøy som gir en ekstremt detaljert oversikt over Bodø.
 • Hva kan du om drikkevannet i Bodø?

  10:36
  Silje Lyngstad er med i prosjektet B-WaterSmart, og jobber med mobilitet i Bodø kommune. Hva er egentlig B-WaterSmart, og hvorfor er det viktig at innbyggerne i Bodø har et forhold til vannforbruk?
 • Hva er en båndby?

  14:34
  Ukens episode har gleden av å gjeste klima- og miljørådgiver Ingrid Bay-Larsen og arkitekt Jonas Bjørklund. Vi snakker om hvordan Bodø har blitt til en båndby, hvorfor dette er dårlig, og hvordan vi skal snu trenden.
 • Hvordan bruker vi forskning og utvikling i Ny by - Ny flyplass?

  09:39
  Julie Hinderaker Hagevik er ukens gjest i podcasten. Hun snakker om hvilke forsknings- og utviklingsprosjekter vi er med i, og hvorfor vi bruker ressurser på dem.
 • Hva skjer med de gamle byggene på flyplassen?

  11:23
  Sesong 2! I denne sesongens første episode får vi besøk av Kristoffer Seivåg. Vi tar en prat om hvordan de gamle byggene på dagens flyplassområde kan brukes i den nye bydelen.