Share

cover art for 113. Å leve som en indre kriger - Del 3

Viggo & Filip

113. Å leve som en indre kriger - Del 3

Season 3

Hvis den indre dialogen din plutselig ble stille, hva ville skje da? Hvordan ville du sett verden, og hvordan ville du opplevd deg selv? Ser vi egentlig verden eller ser vi bare våre egne tanker om den?

More episodes

View all episodes

 • 168. Separasjon

  32:30
  Menneskets dypeste smerte, og samtidig er flyt mulig. Så hva skal kjennetegne ditt liv, separasjon eller flyt? Hva er det som hindrer flyten, og hvordan gå fra det ene til det andre?
 • 167. Selvbeskyttelse og virkelig glede

  34:36
  Vi beskytter oss selv i møte med andre av en grunn, men er det egentlig en god grunn eller kun en uvane? Er det en krise å bli avvist? Eller er den virkelige krisen aldri å komme frem med den virkelige deg?
 • 166. Klima, krig og angst

  30:24
  Hva kan et enkelt menneske gjøre, og hvordan forholde seg til noe så voldsomt som den siste klimarapporten. Hva skjer i oss mennesker i møte med noe som er fullstendig utenfor vår kontroll å gjøre noe med?
 • 165. Dårlig samvittighet

  32:46
  En kursdeltaker spurte om vi kunne lage en episode rundt dårlig samvittighet, en følelse hun opplevde var der uansett hva hun gjorde eller ikke gjorde. Så, hva er det egentlig, hva er den dårlige samvittighetens kilde, og hvordan blir man fri fra det?
 • 164. Videre om meditasjon

  39:14
  Viggo forteller om hvordan det var da han begynte å meditere, og vi går videre og reflekterer rundt meditasjon som en praksis. Hva kan du forvente hvis du begynner å meditere, og hva får du egentlig igjen for det?
 • 163. Meditasjon

  37:45
  Meditasjon - hva er det, hvordan gjøre det, og hvorfor? Vi snakker litt løst om meditasjon som metode. Det er ganske enkelt å utføre, men hvorfor skal noen bruke tid på noe slikt? Har det noen hensikt utover å finne litt ro?
 • 162. Fortid og tilstedeværelse

  33:29
  En lytter spør om avvisningssår fra barndommen og hvordan dette sees på i mindfulness-praksis. Skal man bare se bort fra disse sårene og fokusere på øyeblikket, eller har sårene våre noe viktig å fortelle oss?
 • 161. Den vanskelige samtalen

  45:04
  En lytter stiller et spørsmål: "Er det riktig å ta den vanskelige samtalen med foreldrene mine, eller er det bedre å bare la det være". Vi har naturligvis ikke noen fasit på det spørsmålet, men reflekterer rundt hva som sannsynliggjør et godt møte, også når det er utfordrende.
 • 160. Hva vil du ha?

  35:34
  Filip leser en bok som heter "Wanting" hvor forfatteren peker på at det som ofte har gitt ham mest er når han mislykkes - og at når han lykkes ender det ofte i skuffelse. Hva er det med oss mennesker og drømmene våre, hva er det egentlig som fyller oss?