Viggo & Filip

 • 160. Hva vil du ha?

  35:34
  Filip leser en bok som heter "Wanting" hvor forfatteren peker på at det som ofte har gitt ham mest er når han mislykkes - og at når han lykkes ender det ofte i skuffelse. Hva er det med oss mennesker og drømmene våre, hva er det egentlig som fyller oss?
 • 159. Å velges vekk

  36:50
  En leser skriver om en opplevelse å være den som hele tiden velges vekk, og vi snakker litt om hvordan man kan forholde seg til denne typen opplevelser, og hvordan de kan brukes til videre vekst.
 • 158. Forventninger

  30:57
  Forventninger og "attachment" - det er umulig å leve uten forventninger, vi er tross alt kreative vesener. Spørsmålet er derimot: hva gjør jeg når livet utfolder seg på en annen måte enn forventet? 
 • 157. Vennskap

  31:17
  Hva er egentlig vennskap, og hva er gode vennskap? På hvilken måte kan jeg forene "non-attachment" med vennskap? Og hva med vennskap og forventninger og skuffelse?
 • 156. Når eksistensen banker på

  43:15
  Vi tar utgangspunkt i James Stockdale, en amerikansk jagerflypilot som ble skutt ned under vietnamkrigen, som var i fangenskap i 7 år (4 år i isolasjon), og som brukte stoisk tankegang til ikke bare å overleve, men til å bruke smerten og isolasjonen till indre vekst.
 • 155. Ærefrykt

  29:30
  Vi reflekterer over en artikkel i New York Times om ærefrykt: hva det er, hvorfor det er viktig, og at det kan trenes opp. Ærefrykt innebærer en erfaring av noe som er større enn oss selv, og som utfordrer oss til å tenke nytt.
 • 154. Selvhat

  37:31
  En sterk indre kritiker som i verste fall ender i selvhat er et stort problem for mange. Vi snakker litt om hvordan denne typen erfaringer oppstår og hva man kan gjøre for å begynne å fri seg fra det.
 • 153. Balanse

  28:42
  Det finnes et balansepunkt for alle ting og når vi faller ut av balanse får vi det dårlig med oss selv. Spørsmålet er: hva gjør jeg når jeg mister balansen? Bruker jeg det til innsikt eller bruker jeg det til å kjefte på meg selv?
 • 152. Ferie og frihetsprat

  50:42
  Vi fortsetter samtalen rundt frihet. Viggo forteller en historie om Buddha som viser seg å kunne forstås (og misforstås) på veldig mange måter. Konklusjonen etter to samtaler om frihet er at frihet er vanskelig å definere, men at ytre og indre frihet er to forskjellige ting, det er sikkert!
loading...