Share

cover art for 100-delarsmännen

Lillelördag

100-delarsmännen

Allt är inte svart och vitt som den eldiga debatten påstår. För män är väl inte antingen mähän som inte kan boka en middag eller handlingskraftiga vd:ar som tillbringar 24/7 med att vara hemans och påsättare.


Och kvinnor är väl inte antingen madonnor eller horor? Komikern Jonathan Unge tycker att svenska tjejer har gått på myten om sig själva och efterlyser lite mer självrannsakan. Anitha minns sin italienare och hur han ghostade henne TVÅ gånger! Bör alla kvinnor få tillbringa två veckor i sitt liv med en eldig man från Italien och kanske är det dags för oss alla att steppa upp ett par steg?


Vi åker Vasaloppet och jagar hundradelar på samma sätt som Vasaloppsmännen. Är det kanske räddningen för alla? Jakten på nördarnas guldkorn?

More episodes

View all episodes

 • The final episod of Lillelördag

  01:00:56
  Jaha. Its not over until the fat lady sings, men nu hör vi tonerna ljuda som sirener över taken. Den här gången behöver vi inte pudla. I nästan tio år har vi varit på ett mission att sprida lite glädje, tankar och galna lösningar. Vi har ifrågasatt nästan allt - inte minst oss själva - för att kunna vrida dumhetsstruten en aning åt höger. Mellanmjölken har surnat men vi har festat vidare i sann Lillelördaganda! Om vi har haft kul? Det kan ni haja och vi skulle gjort det tusen gånger om för er, tillsammans med er. Har vi lärt oss något? Mycket tveksamt när vi lyssnat igenom årens avsnitt! Lyssna på när Ann blev sårad i flera år när Nisse och Manne tyckte att Antiha var mer liggbar, när Anitha verkligen "släppte på" med Joel och varför vi lever som varje dag vore en onsdag! Shower, gäster, colabs, uppbrott, utbrott och en alldeles alldeles underbar publik! Tack för att ni har lyssnat och engagerat er i oss och vår podd, den här tiden glömmer vi aldrig!! Puss så länge, til we meet again! Och tack Magnus Silfvenius Öhman, vår klippare, vår borg, pappan till våra barn...menar poddbebis. Det har varit en sant nöje!
 • Mellan Midvinterblot och Mellanmjölk

  01:28:43
  Anitha åker über och inser att hennes snålhet har förbrukat hennes rätt att klaga på servicen. Alla får fem stjärnor men ingen är värd fler än tre. Punken är död och betygen devalveras - inte ens Jonas Gardell orkar göra en fjolla av en fjäder samtidigt som vi alla drunknar i mellanmjölk.Vi trånar efter Carl och Karins in i dödenkärlek och försöker bena ut pros and cons med situationship. Kärlekens motsvarighet till über. Varför är vi så satans lama? Är Martin Melin, Augustin "Min kuk är för stor" Erba, Jocke Lundell och snubbarna med Pick me girl-vibe lösningen på allt nu när killarna på luckan är kåta på krig? Vad vet vi? Kanske ingenting! Men en sak vet vi och det är att vår älskade podd går i graven nästa vecka. Svinga din bägare med oss och ge oss kärlek en näst sista gång!
 • Det är inte du, det är min inre röst

  01:20:58
  Troll och vättar väller in i Ann och Anithas liv i form av gamla eurodiscokungar som framkallar vibbar, självinsiktsvättenEckhard Tolle och en tvånglad tomtefar från panikfabriken.Frågor: Hur ska vi veta om vår inre röst har tagit över och skapar allt från öppna ägglossningsdialoger till grottmörka pmsopera som tonar över allt form av selflovin.Anitha minns sin skilsmässodepression under novou rich-tiden och vad floristen Sonja skapat för djungelvibb när uppvaknandet kom. Ann försöker hitta sin mening och mål när hon inte längre lajvar feodalfru i storhushåll!Mest googlat i Sverige 2023 v/s 2021:2023Vad är Hamas?  Hur mycket får jag i elstöd?2021:Fotbolls-EM och Squidgame! Vågar vi påstå att samhällets inre röst avslöjar konjunktur, världsläget och svenskens känsla för riktiga värden. Men orka bry sig om kroppsoptimismrörelsen, bortskämda tweenies och fejkade ideal när världen går under, typ. Klart man gråter en skvätt när Pernilla W gifter sig småskaligt med sin man av folket och det plötsligt känns som att tro, hopp och kärlek kommer att bli nästa botox!"Good Luck Guys"-update med Anns tennisbollsstora bett och näradödenupplevelse i Thailand. PLUS STOPPA PRESSARNA!Ska Anitha ge E-Type en ny chans, blir det förresten någonsin bra med second time och relationer? - och vad hände egentligen på Berns mellan Ann och hela Sveriges humortomte? Blev det DRAMA?Detta missar ni inte för då tvångsdeporterar vi er till Feskekörka!
 • Diagnos-Barbro på Robinsonön

  01:25:53
  Anitha drömmer en dröm om grisar och ankor...som slutar på Freuds divan och i livstvivel! Jag blir baktalad i Good Luck Guys och inser att tillgången till ständigt nya liv (utan effort) och leken döda istället för att rädda, i kidsens tevespel, kommer skapa en Generation utan moral eller medkänsla.Familjer mot Soc och Frihetsrörelsen är det nya sekten? Pappa pappa dotter, som ofrivilligt triggar hat.Vi tappar det på stockholmsföräldrar som aldrig engagerar sig och tror att barn inte behöver peppande ögon bakom sidlinjen.Kan Anitha kontrollera sina demoner som diagnos-Barbro och vad säger flyttad skogräns på gymmet om vår labila framtid? Plus direktrapport från Gaza med svenska Rita. Det är Lillelördag och Anitha is on fire!
 • Stalkers

  44:16
  ‼️SPOILER ALERT ‼️Felix är en vanlig kille från Skellefteå. Lite fest, lite tjejer, lite skidor och många härliga vänner. Trygga familjeförhållanden och jobbet inom försvarsmakten går som tåget. En dag börjar helvetet. Ett gäng börjar trakassera Felix och säger att dom inte ger sig före hand liv är förstört. Vilka är det som ligger bakom? Varför låter Felix och hans familj galenskapen fortgå så många år? Är det småstaden, skammen, den nya dömande feminismen, könsrelaterat? Hur ser "Stalkerns" profil ut jämfört med Colleen Rooneys Wagata Christie gate. ? Lillelördag med Ann och Anitha är tillbaka och vi undrar också hur fan det här kunde hända och hur det var när vi drabbades. Vi har saknat er!
 • Alice i underhuset - Anitha Besöker Alice Bah Kuhnke i Bryssel.

  50:54
  På besök i EU-parlamentet hos EU-parlamentariker Alice Bah Kunke, Anitha kör sin egen EU-parlamentariker-utfrågning och undrar om det är kört, är Carrie Bradshaw klimatsmart, är H&M:s affärsmodell hållbar, vad gör en lobbyist och vad gör man egentligen i EU? Bara i Lillelördag! Såklart
 • Sympatihataren - ska vi byta dumma tjejer me varann?

  50:01
  Vi har dammat av cohater-tjejen. Ni vet ”hon” som går all in i att hata en annan tjej för att en bästis hatar henne. Varför? Och finns hon fortfarande bakom designerkepsen? Är Anns AI-smärttröskel egentligen förklädnad 🥸 för något annat? Varför MÅSTE man göra slut med någon som man inte älskar på rätt sätt längre? Och vilka goda livsråd skulle vi ge unga tjejer idag (vill dom ens lyssna? Haha). Risiga relationer, kroppshat, felfokus och vem av oss som var en tjej som hatade tjejer och vem som fick lämna byn pågrund av hotet från brudarna! Nu påpekar vi!
 • Flugmamman

  01:09:09
  Anitha inser att hennes Hemnetknarkande är självmedicinering och det blir uppenbart att Hemnet har många likheter med Tinder, ”Jag blev kär i den inglasade verandan”. Men när dejten, förlåt visningen är så inser man snabbt att fisken, förlåt verandan inte gjorde mannen eller huset…Ann går på återträff med lågstadiet och minns sina flöjtlektioner och Harekrishnaskam i DDR-Sverige. Men ändå: med facit i hand känner både Anitha och Ann att Stig-Helmer människan aldrig borde ha moderniserats och köpt arkitektritat glashus i skärgården. ”Vad skulle du störa dig på om det tog slut mellan oss” - frågan som Anitha ställde på ”kulis” till Joel och fick en slaktarlista tillbaka…Vem har moralfacit i relationen och varför ska tjejer som blir partyhumörfulla bli skammade 2023? Lyssnar brev (leave him!), Just like that och älska hen för den hen är! Puss!!!
 • Gå i barndom

  01:15:21
  Du tror att du har koll på bitarna. Herregud du är faktiskt över 40 bast och blir inte carried away så lätt. Sen kom Cykel-Markus. En kvarleva från -91. Utan en bitterrynka eller tillstymmelse till grått hår och flikar. Plötsligt går både Ann och Anitha i barndom. Är Ann en hund med tungan utanför munnen och varför börjar Anitha buffla? Ann gästar Joels föräldrar och trampar i pizzasalladsklaveret. Och varför denna isande rädsla för att hänga kaffekoppen snett i koppstället? Vad går livet som statist ut på och hur blir livet när man ser ditt ex i ett nytt ljus efter sommaren utan ögonkontakt? Linda Skugge kallar sig själv för mediahora men vem är egentligen moralhallick i missnöjesträsk? Vem får tänja gränserna och vem blir stämplad som olämplig? Historiens vingslag flyger med Lillelördag. Och ni håller i fallskärmen!