Share

cover art for Une Bastholm, Miljøpartiet De Grønne (MDG)

Lederliv

Une Bastholm, Miljøpartiet De Grønne (MDG)

Une Bastholm er leder for Miljøpartiet De Grønne (MDG). Hun forteller om overgangen fra talsperson til leder, valgkamp med amming, verdien av erfaring fra dans, forberedelser til partilederdueller og hvordan ledere kan få sine ansatte med på grønne endringer.

More episodes

View all episodes

 • Kirsti Bergstø, SV

  01:01:58
  Kirsti Bergstø er partileder i SV. Hun forteller om sykestua og bordellet som vekket henne politisk, forbildene mormor og Maradonna, tillit og ansvar, taler og debatter, og om å pule nedover.
 • Linda Frid Andresen, Elkjøp Norge

  45:54
  Linda Frid Andresen leder Elkjøp i Norge. Hun forteller om veien fra avisbud til toppleder, hvorfor hun elsker handel, utfordringene i handelen akkurat nå, og en tabbe hun lærte av. 
 • Veslemøy Østrem, Altinget

  41:22
  Veslemøy Østrem er sjefredaktør i Altinget, den politiske dagsavisen som startet i 2022. Hun forteller om verdien av glede, trøtte småbarnsmødre og hvorfor hun startet jobben med å handle hos Panduro.
 • Per Høiby, First House

  54:01
  Per Høiby leder kommunikasjonsbyrået First House. Han forteller om utviklingen av byrået, verdien av kunnskapen fra Sjøkrigsskolen, hvordan Arendalsuka ble til, og hva han lærte av kong Harald.
 • Cecilie Lind, Handelens Miljøfond

  39:33
  Cecilie Lind leder Handelens Miljøfond. Fondet jobber for at folk skal bruke færre plastposer, og heller bruke handlenett, som det på bildet. Hun forteller hvorfor hun får ros av styret når inntektene går ned, hva hun vil bruke mange hundre millioner til, og hva hun har lært om å slippe kontrollen.
 • Lederliv live - offentlige etaters omdømme og tillit

  46:16
  Traction Offentlig ble presentert under Arendalsuka. I denne spesialepisoden av Lederliv diskuterer vi betydningen tillit og omdømme har for offentlige virksomheter, sammen med sjefredaktør Veslemøy H. Østrem i Altinget, direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet, direktør Morten Rosenkvist i Utdanningsdirektoratet, administrerende direktør Kjetil Moen i Lånekassen og seniorrådgiver Miriam Gressli Edvardsen i Apeland. 
 • Arild Hermstad, MDG

  50:40
  Arild Hermstad er partileder i MDG, og byråd for byutvikling i Oslo. Han forteller om reisen til Guatemala som endret alt, verdien av motstand, MDGs drømmesamfunn og hvordan partiet jobber for å vinne stemmer i høstens valg. 
 • Nora Sørsdahl, Reen

  38:13
  Nora Sørsdahl leder Reen, et teknologiselskap som effektiviserer innsamlingen av avfall med sensorer. Hun forteller om teknologi, innovasjon, salg og verdibasert ledelse i et selskap i kraftig vekst.
 • Emil Eike, Go-Ahead

  42:59
  Emil Eike leder togselskapet Go-Ahead, som kjører togene på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen. Han forteller blant annet om utvikling og implementering av strategi, og hva han lærte om kultur i Flytoget.