Share

cover art for Emil Eike, Go-Ahead

Lederliv

Emil Eike, Go-Ahead

Emil Eike leder togselskapet Go-Ahead, som kjører togene på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen. Han forteller blant annet om utvikling og implementering av strategi, og hva han lærte om kultur i Flytoget.

More episodes

View all episodes

 • Lederliv live: Ledelse i trange tider – hvordan få fart på butikken?

  42:54
  Hvordan holde salg og lønnsomhet oppe når kundene har mindre penger og kostnadene stiger? Topplederne Kjersti Hobøl i Nille, Trond Bentestuen i Maxbo og Espen Karlsen i Jernia deler sine strategier i denne live-utgaven av Lederliv. 
 • Per Strand, Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet

  45:47
  Per Strand er direktør i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA). Han forteller om arven etter Tsjernobyl, strålefare fra Ukraina, kjernekraft i Norge og viktigheten av personlige relasjoner.
 • Line Coll, Datatilsynet

  42:59
  Line Coll er direktør i Datatilsynet. Hun forteller om verdien av å løfte kolleger fram, hvorfor hun brenner for personvern, hvorfor Grindr fikk 65 millioner i gebyr, og hva som er galt med Facebook og Instagram.
 • Bjørn Arild Thon, Renas

  45:26
  Bjørn Arild Thon leder Renas, som er et returselskap for elektroniske produkter. Han forteller om produsentansvar, gjenvinning og hva de gjorde med avfallet den gang han tjenestegjorde på et amerikansk hangarskip.
 • Birte Sjule, Sporveien

  41:13
  Birte Sjule er konsernsjef i Sporveien, som driver trikk, t-bane og buss i Oslo. Hun forteller om hvordan man lager strategi, hvordan man kan forbedre kontinuerlig, og hva hun lærte av UKA på NTNU.
 • Olaug Bollestad, Kristelig Folkeparti

  44:48
  Olaug Bollestad er partileder i Kristelig Folkeparti. Hun forteller om hvordan hun tok lederansvar som seksåring, veien fra sykepleie til politikk, verdien av å være seg selv, og hvordan hun ble stor på Instagram.
 • Klaus-Anders Nysteen, Kredinor

  45:47
  Klaus-Anders Nysteen leder Kredinor, Norges største inkassoselskap. Han forteller om endringslyst, hvordan man skaper en god ledergruppe, nødvendigheten av gjentagelser, samspill mellom ledelse og styre, og om å tørre å være seg selv.
 • Trine Strømsnes, Cisco

  48:21
  Trine Strømsnes leder den norske delen av IT-selskapet Cisco, med over 500 ansatte som blant annet utvikler videokonferanseløsninger. Hun forteller om hybridarbeid, kunstig intelligens og hvordan man kan rekruttere flere kvinner.
 • Øyvind Schage Førde, Aars

  45:06
  Øyvind Schage Førde leder Aars, et investeringsselskap og “familiekontor” som eier virksomheter med 9 000 medarbeidere og nær 50 milliarder i omsetning. Han forteller om sin visjonære oldefar, samarbeidet i familien og arbeidet for å inkludere flere i arbeidslivet.