Share

cover art for Cecilie Lind, Handelens Miljøfond

Lederliv

Cecilie Lind, Handelens Miljøfond

Cecilie Lind leder Handelens Miljøfond. Fondet jobber for at folk skal bruke færre plastposer, og heller bruke handlenett, som det på bildet. Hun forteller hvorfor hun får ros av styret når inntektene går ned, hva hun vil bruke mange hundre millioner til, og hva hun har lært om å slippe kontrollen.

More episodes

View all episodes

 • Ragnhild Lied, Unio

  46:45
  Ragnhild Lied er leder i Unio, som er Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning. Hun forteller om lønnsoppgjøret, viktigheten av å lytte, mobiltelefoner i møter og om hvorfor Debatten på NRK minnet henne om en skoleklasse.
 • Frode Granlund, Plantefryd

  42:18
  Frode Granlund leder Plantefryd, og kaller seg «evig gründer». Han forteller om veien fra billakkering, via småflyselskap og pilotskole, til plantevegger, om verdien av engasjement, og hvordan han ser på tap som læring.  
 • Ann-Beth Freuchen, TINE

  45:23
  Ann-Beth Freuchen er konsernsjef i TINE. Hun forteller om selvforsyning, merkevarer, proteintrenden, TINEs svært gode omdømme, sitt etiske kompass, vanskelige samtaler og hvorfor ledere ikke trenger å ha alle svar.
 • Øystein Børmer, Tolletaten

  47:19
  Øystein Børmer er tolldirektør – leder for Tolletaten. Han forteller om store narkotikabeslag, omstillinger i etaten, ressursutfordringer og hvordan han kan påvirke etatens rammebetingelser. 
 • Gunn Helen Hagen, Stiftelsen NOVA Spektrum

  42:19
  Gunn Helen Hagen leder Stiftelsen NOVA Spektrum, som eier Oslo Spektrum og det store messe- og konferansesenteret på Lillestrøm. Hun forteller om omstillinger, bollemøter, en spennende historie og store planer i Oslo sentrum.
 • Johan Ingemarsson, Too Good To Go

  46:21
  Johan Ingemarsson leder Too Good To Go i Norge, og redder millioner av måltider fra søppelkassene. Han forteller om matsvinn, konstruktiv og destruktiv ledelse, fordelen med å ta et skritt ned, og hva nordmenn kan lære av svensker og dansker.
 • Ellen Arnstad, Sykehusklovnene

  48:14
  Ellen Arnstad leder Sykehusklovnene, som gleder barn på 19 sykehus. Hun forteller om kampen for likestilling, hvordan hun ble modell for humorkarakteren «Tårnfrid», og livet som leder med et alvorlig sykt barn.
 • Jan Willy Løken, Jølstad begravelsesbyrå

  49:48
  Jan Willy Løken leder Jølstad begravelsesbyrå. Han forteller om kvalitet i kundeopplevelser, begravelsestrender, hvorfor du bør planlegge din egen begravelse og hvordan du best støtter mennesker i sorg. 
 • Nils Kristian Nakstad, Enova

  49:02
  Nils Kristian Nakstad leder Enova, som bidrar til grønnere energibruk og energiproduksjon. Han forteller om varmepumper, hermetikk, omstilling, behovet for mangfold og balansen mellom frihet og styring.