Share

Keikkatarinoita

-puhetta työstä ja elämästä


Latest episode

 • "Sotealalla on erityispiirteitä, joiden takia se sopii hyvin keikkatöihin"

  37:54
  Vuodesta 2008 asti Sarastia Rekryä ja sen edeltäjää Seuturekryä johtanut Jaana Jantola löytää keikkalaisista paljon yhteisiä piirteitä, jotka ovat korostuneet myös Keikkatarinoiden haastatteluissa: keikkalaiset haluavat aikatauluttaa itse työelämänsä ja ovat löytäneet keikkailemisesta keinon tehdä työtä omilla ehdoillaan. "Monet heistä eivät olisi työelämässä, jos keikkailu ei olisi mahdollista" Jantola pohtii.Aikojen muuttuessa keikkailemisenkin tulee uusia elementtejä, yksi niistä ovat tulevat hyvinvointialueet, joilla Sare on laajalti mukana.Mutta mitkä ovatkaan Jantolan taustat ja minkälaisen työpolun hän on kulkenut? Aika mielenkiintoisen!

More episodes

View all episodes

 • 4. Rebekka lähti keikkailemaan jo abivuonna "Opiskelu ja keikkailu täydentävät toisiaan"

  16:54
  Riihimäkeläisen Rebekka Antinsalon naapurissa oli iso päiväkoti ja jo abiturienttivuonna hän alkoi keikkailemaan siellä ja myöhemmin muissakin päiväkodeissa. "Kokeilemalla oppii ja pitää uskaltaa kysyä" Rebekka kannustaa muitakin nuoria ja opiskelijoita keikkailemaan.Kaikenlaisia kommelluksiakin on sattunut matkan varrella, mutta opiskelu ja keikkailu täydentävät nyt hyvin toisiaan Rebekan arjessa.
 • 3. "Tärkeintä, parasta ja vaikeinta on kohtaaminen"

  25:27
  Riina Tuuri on geronomi, joka on keikkaillut opiskeluaikoina, äitiyslomalla ja nyt hoitovapaalla. Hän tekee noin 2-3 vuoroa viikossa ja kokee keikkailun avartavana. Hänestä keikkalaisilla olisi paljon annettavaa työpanoksensa lisäksi. "Keikkalainen katsoo asioita usein tuorein silmin ja voi positiivisella tavalla kyseenalaistaa asioita."
 • 2. Irja keikkailee kokopäivätoimisesti yövuoroja

  34:53
  Irja Vesilahti aloitti keikkailun 2018 koska halusi tehdä töitä erilaisissa työympäristöissä. Hän tekee lähes pelkästään yövuoroja. Vuonna 2020 Irja irtisanoutui ja jäi pelkästään keikkailemaan."Valitettavasti kentällä näkee myös sitä, että jotkut tulee keikalle vaan nappaamaan rahat." Irja kertoo havainnoistaan. Hänellä on tähän asiaan tarjolla myös ratkaisu. Se on yllättävän yksinkertainen. Ratkaisukeskeisenä ihmisenä Irjalla on monia muitakin kehitysideoita keikkatyön pullonkauloihin.
 • 1. Suurperheen äiti löysi aikaa perheelleen kun aloitti keikkailun

  28:36
  Suosittu keikkatarinoita-podcast jatkuu toisen tuotantokauden jaksoilla! Ensimmäisessä osassa turkulaisen kuusilapsisen uusperheen äiti, Paula Somervuori kertoo siitä miten hän löysi keikkailun Sarastia Rekryssä. Keikkailun avulla hänellä on viimein aikaa myös itselleen ja lapsilleen eikä hänen ole tarvinnut katua vakityön vaihtamista keikkailuun.Paulalla on myös kokemuksia ammatinvaihdosta ja opiskelusta aikuisena ja ison perheen äitinä. Tuoreena keikkailijana Paulalla on hyviä vinkkejä aloitteleville keikkailijoille.
 • 6. Keikkatarinoita 6: Sattuma vei Päivi Yli-Hallilan keikoille, vaikka hoitaja-ajoista oli jo kymmeniä vuosia

  34:54
  Kalajoella asuva, 66-vuotias Päivi Yli-Hallila ei olisi mitenkään uskonut kaksi vuotta sitten, että haluaisi tai yleensä ottaen edes kykenisi työskentelemään vielä hoitotyössä. Miten Päivi sitten oikeastaan päätyi keikkatyöntekijäksi? Kuuntele!Päivi asuu lapsuutensa perheen kesäpaikalla Kalajoella meren rannalla ja tekee keikkoja oman jaksamisensa mukaan. Mitkä ovat Päivin mielestä keikkailun ehdottomat edut ja mitä se on tuonut hänen elämäänsä? Entä miten Päivin läheiset suhtautuivat keikkatyön aloittamiseen kesken leppoisien eläkepäivien? Onko Päivi katunut keikkatyön aloittamista?Keikkatarinoita-podia tuottaa Sarastia Rekry ja sen toimittavat Eero Leppänen ja Essi Salminen.
 • 5. Keikkatarinoita: 5. -Rekrytoija ja keikkailija, Tove Forsström on rekrypäällikkö, joka keikkailee sairaanhoitajana

  37:30
  Tove Forsström toimii Kymsoten rekrypäällikkönä, mutta keikkailee myös sairaanhoitajana. Niinpä hänellä on ainutlaatuinen näkemys soten työvoimapulaan ja keikkailuun yhtenä sen ratkaisuista.Näkeekö Forsström keikkailun ja vakituisen työsuhteen nollasummapelinä, jossa toisen voittaessa toinen aina häviää? Miten keikkailija pitäisi ottaa vastaan ja mitä keikkailijan pitäisi ymmärtää mennessään keikalle? Mitä hän itse on oppinut päätyöhönsä keikkailulla?Keikkatarinoita tuottaa Sarastia Rekry ja sitä toimittavat Eero Leppänen ja Essi Salminen.