Share

cover art for Linkedin ble veien til en internasjonal karriere

Karrierepraten

Linkedin ble veien til en internasjonal karriere

Ep. 37

Ikke la frykten stoppe deg! En enkel Linkedin-profil og det å være åpen for mulighetene som dukker opp ble veien inn i selskaper som HP, Linkedin og Hubspot.

More episodes

View all episodes

 • 67. Hvordan kan du komme i gang med investeringer og hvorfor bør du være mer uredd i karrieren din?

  34:19
  Er det forskjell på hvordan kvinner og menn investerer? I denne episoden tar vi en prat med investeringsrådgiver Maria Grøttum, om hennes tanker rundt likestilling i finansbransjen, hvordan vi ligger an med kapitalgapet og hva hun anbefaler for de som ønsker å investere. 
 • 66. Karrierepraten med Lise Klaveness

  53:00
  Hvordan finner du mot til å snakke ut, også der stemmen din ikke er velkommen? Hvordan tørre å gjøre feil, være i rom du ikke er komfortabel i, og hvordan det å stå i det kan gi en erfaring og trygghet som gjør at du tar på deg en ny utfordring neste gang. Dette er mellom annet det vi har tatt en prat med presidenten i Norges Fotballforbund om.
 • 65. Invester i deg selv og finn bredden i egen kompetanse

  44:08
  Hva har skuespill og business til felles? Ghopi Prabaharan gikk all in for skuespillerdrømmen - så kom covid. Hør hvordan Ghopi utnyttet bredden i egen kompetanse, fant overføringsverdiene og benyttet sin unike tilnærming til å blant annet å bli stor på Tiktok.
 • 64. Hvorfor mener Didrik Dimmen at det er en nobrainer for karrieren din å jobbe i startup?

  40:31
  Fra toppidrettsutøver til Flowmotion til reMarkable til Auk. Hør Didrik dele sine erfaringer fra en karriere innen startups, hva han har lært av suksesser og fiaskoer, og verdifulle tips til alle som ønsker å jobbe i en startup eller starte en bedrift selv.
 • 63. Bacheloroppgaven som ble et gründereventyr!

  31:41
  Lidenskap, motivasjon, hardt arbeid, risikovillighet og kreativitet. Dette er noe av det Hilde Wedø mener er avgjørende for å lykkes som gründer. Lite visste hun om hvilket gründereventyr bacheloroppgaven om Carma skulle bli, men hun hadde trua!
 • 62. Hvordan mestre caseintervjuet?

  25:56
  Hva er det som testes i et caseintervju, hvordan kan man skjønne hva de er ute etter, og ikke minst hvordan kan man forberede seg for å gjøre et godt caseintervju og lande jobben? Julia Oswald søkte jobb som HR rådgiver i Bærum Kommune hos Minda Sofie Håan Aakre. I denne episoden forteller de om hvordan det gikk for seg. 
 • 61. Er det greit å bruke ChatGPT når du søker jobb?

  26:12
  Ser rekrutterere når ChatGPT eller andre KI verktøy er brukt i søknadsprosessen? Er det juks og går søknadene rett i søpla, eller er det et verktøy man bør ta i bruk? Hva bør man tenke på da? Bente Norbye Lie og Amanda Marie Lund fra PwC deler sine refleksjoner rundt bruk av ChatGPT i søknadsprosessen på bakgrunn av sine erfaringer fra rekruttering.
 • 60. Tør å skille deg ut når du søker jobb

  25:09
  Utforsk flere retninger og sett deg inn i mulighetene som finnes på jobbmarkedet. Denne tankegangen, kombinert med hardt arbeid, research og initiativ, ble suksessoppskriften for alumni og merkesjef Sigurd Overskott. Hør hvordan han akselererte sin egen karriere inn i bilbransjen.
 • 59. Skaffet seg jobb uten å søke

  32:28
  Hvorfor ikke snu jobbsøkerprosessen litt på hodet? Nikolai Toverud valgte en litt annerledes fremgangsmåte da han skulle finne seg jobb etter studiene. Hør hvordan Nikolai fant stillinger som både var av genuin interesse for han, hans verdier og som på den måten ble en god match for begge parter.