Share

cover art for 27. VD & Föräldraledig [del 2]

Jämställt Arbetsliv

27. VD & Föräldraledig [del 2]

Season 3, Ep. 27

Har du varit borta från ditt jobb under en längre period någon gång? Vi får barn, vi blir sjuka, våra anhöriga blir sjuka - saker sker som resulterar i att vi inte kan jobba. Vad kan organisationen göra för att förbereda sig inför detta? Hur skapar gör vi våra medarbetare umbärliga?

More episodes

View all episodes

 • Jingeln

  00:21
 • 34. 34. Master Suppression Techniques

  23:11
  Uncover the Secrets of Master Suppression Techniques. Join Anna Blixt on Jämställt Arbetsliv as she reveals the hidden techniques that silence voices and hinder workplace equality. Discover how to identify these subtle yet powerful tactics and reclaim your power in a fairer working environment. Empower yourself with the knowledge to confront injustice, promote inclusivity, and create a workplace where every voice truly matters. This thought-provoking episode offers valuable insights for professionals navigating challenging dynamics and anyone interested in understanding power dynamics. Tune in now to break free from the barriers of master suppression techniques and pave the way for a more inclusive workplace.
 • 33. 33. Härskartekniker 2.0

  27:07
  Spoiler: Vi alla härskar mot vår omgivning. De vi härskar mest mot är förmodligen våra barn och det är främst för att vi vill att de ska överleva och bli friska, någorlunda vettiga människor. Det viktigaste du kan göra i relation till härskartekniker är att lära dig att identifiera dem. Lär dig förstå när någon använder härskartekniker mot dig, så att du kan värja dig mot dess effekter. Ett avsnitt som - som vanligt - utlovar massor tips och tricks!
 • 32. 32. Rasism

  46:34
  Rasism är förstås ett ämne som inte ryms i ett avsnitt, men i detta avsnitt fokuserar vi på att skapa förståelse för personer som utsätts för rasism och att stötta dig som vill vara en antirasist. Vad kan du göra? Hur kan du göra? ALLA kan verkligen göra något! Och det räcker inte att inte tänka dumma tankar för att vara en antirasist. Du måste också stå upp för dina medmänniskor och dina värderingar.
 • 31. 31. Inkluderande möten

  31:55
  Vi är faktiskt riktigt dåliga på möten. Om vi med möten menar typ "diskussioner / samtal där vi vill höra mötesdeltagarnas perspektiv och samtidigt avklara agendan på ett effektivt vis". Men det finns hopp! Att skapa mer inkluderande möten är faktiskt hyfsat enkelt. Ett avsnitt fullt av tips på hur alla ska få komma till tals, hur vi bäst brainstormar och vad som är viktigt att tänka på i hybridmöten.
 • 30. 30. Machokultur

  35:33
  Pojkar och unga män behöver hjälp. Andrew Tate & Atilla Yoldas vill hjälpa dem, men de har minst sagt olika tillvägagångssätt. I detta avsnitt diskuterar vi vilka förändringar som krävs för att unga män ska må bättre och bli tryggare. Vi pratar om machokultur och toxisk maskulinitet, förebilder och sociala medier. 
 • 29. 29. Så skapar vi inkluderande arbetsplatser

  21:18
  Vad kan du göra för att bidra till ett mer inkluderande arbetsklimat? Vad är inkludering? Vad krävs för att skapa det? I dagens avsnitt ger Anna konkreta tips på hur organisationer och grupper kan skapa miljöer där fler personer känner sig trygga, hörda och respekterade.
 • 28. 28. Vad tjänar män på jämställdhet?

  20:13
  Vad är det sämsta med att vara man? Och vilka förbättringsområden identifierar män i livet som man? Drabbas du av något för att du är man eller människa? Och förstås: vad skulle män tjäna på jämställdhet? Ett avsnitt med röster från gatan, tankar om mansrollen och vad män kan göra för att skapa ett samhälle där de kan må bättre