Share

Frivillig med Solveig Kloppen

Som et oppspark mot Frivillighetens år 2022 fikk Frivillighet Norge og Norsk Tipping idéen om å lage en podkast av og for frivillige. Solveig Kloppen har barn som er aktive i både korps og idrett, og stiller selv opp som én av mange tusen frivillige he...


Latest episode

 • 20. Frivilligheten tar ikke juleferie!

  29:22
  Det finnes håp i ei lita gryte, og det gjør det virkelig. Jula er tøff for mange, men frivillige fra Frelsesarmeen står på med dugnaden Julegryta i desember, og samler inn penger og gaver til de som gruer seg til jul. I denne episoden av Frivillig skal du få høre historien bak denne verdifulle gryta. Du skal også få møte mannen som arrangerte alternativ jul for ensomme eldre i 22 år. For denne innsatsen fikk han bla Kongens fortjenestemedalje i gull. Geir Smith-Solevåg og Aslam Ahsan er på besøk hos Solveig.

More episodes

View all episodes

 • 19. Norsk Ukrainsk brann-og ambulensestøtte- utdatert utstyr redder liv!

  23:50
  I denne episoden av "Frivillig med Solveig Kloppen" skal du få høre historien om brannmannen, Odd Steinar Rønne fra Steinkjær, som har bidratt til å redde mange liv i Ukraina. Gjennom sin ukrainske kone Lena, har han skjønt at behovet for brannbiler og annet viktig utstyr er enormt, det være seg både før og etter invasjonen av Russland. Resultatet er organisasjonen Norsk Ukrainsk brann-og ambulansestøtte, som har donert i underkant av femti brannbiler og annet livsnødvendig utstyr fra Norge de siste seks årene.
 • 18. Hjelpetelefonen-Det sitter alltid et medmenneske i den andre enden.

  26:06
  I denne episoden av Frivillig med Solveig Kloppen får du historien om hvordan ideen til den aller første hjelpetelefon-tjenesten ble født i England på 50-tallet. Lasse Heimdal, generalsekretær i Kirkens SOS tegner og forteller. I tillegg har vi vært på besøk på Kors På Halsen, som er Røde Kors sitt samtaletilbud for barn og unge under 18 år.
 • 17. Norsk Tipping og Stiftelsen Dam; sammen bidrar de til livsviktig forskning på helse.

  23:03
  I denne episoden av Frivillig med Solveig Kloppen skal du få høre mer om hva noen av spillemidlene til Norsk Tipping brukes til. For visste du det at i tillegg til å gi økonomisk støtte til anlegg innenfor idrett, kultur og friluftsliv, så går mye av overskuddet til Norsk Tipping til forskning på helse. Hvert år gir nemlig Norsk Tipping 6,4 prosent av overskuddet til Stiftelsen Dam, som igjen gir støtte til helseprosjekter og forskning.Flere av disse forskningsprosjektene fokuserer på ulike områder som f.eks kvinnehelse og ungdoms mentale helse. Solveig har møtt Ida Svege som er leder for programutvikling i Stiftelsen Dam og hun skal forklare hvordan og hvem de prioriterer når de deler ut penger. I tillegg får du møte Nina Sølvberg som er doktorgradstudent ved Norges Idrettshøyskole. Hun forsker på seksuell trakassering av ungdom i og utenfor idretten, et prosjekt som har fått midler av Stiftelsen Dam gjennom Norske Kvinners Sanitetsforening.Produsent Annette Walther Numme.
 • 16. OD- En livsviktig arbeidsdag!

  29:51
  Denne episoden av "Frivillig med Solveig Kloppen" handler om OD-dagen som har vært en del av vår historie siden 1964. I over 60 år har elever ved skoler over hele Norge gitt en dag av sin utdanning slik at ungdom i andre deler av verden skal få tilgang på utdanning slik de selv har, og i løpet av disse årene har det blitt samlet inn over en milliard kroner. Her får du historien om hvordan OD-ideen ble født, du får vite hvilke roller Erna Solberg og Jens Stoltenberg har spilt i forhold til aksjonen og hva pengene skal gå til i år. Gjester er leder for Elevorganisasjonen ,Aslak Berntsen Husby, og næringsminister ,Jan Christian Vestre.
 • 15. TV-aksjonen- Verdens største dugnad.

  33:02
  I snart 50 år har NRK arrangert Norges største dugnad gjennom TV-aksjonen og opp mot ti milliarder kroner har blitt samlet inn til et humanitært formål.Men hvilke prosjekter har pengene egentlig blitt brukt til? Hvor stor verdi har det for en organisasjon å få tildelt denne aksjonen? Og hvordan har TV-aksjonen, som baserer store deler av inntjeningen på at 90-000 bøssebærere går fra hus til hus rundt omkring i Norge, overlevd pandemien?Solveig har snakket med tidligere generalsekretær og president for Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, og generalsekretær for Leger Uten grenser, Lindis Hurum, som svarer på disse spørsmålene i denne episoden av Frivillig med Solveig Kloppen.Produsent: Annette Walther Numme.
 • 14. Uten frivilligheten stopper fotball-Norge!

  29:17
  I mars var navnet til fotballpresident Lise Klaveness på alles lepper. En hel fotballverden snakket om talen hun holdt på FIFA-kongressen, hvor hun bla kritiserte VM i Qatar. Hvilke konsekvenser har det fått for henne i ettertid? Hvordan skal de frivillige som ble borte under pandemien lokkes tilbake til fotballen og hvordan skal fotball evne å inkludere alle? Alt dette får du svar på i denne episoden av Frivillig med Solveig Kloppen.