Share

Enklere håndverk

En podcast av Tec7 og 101. Vi presenterer enklere løsninger på kjente, og mindre kjente, problemstillinger.


Latest episode

 • 15. Flekkfjerning for eksperter

  17:04
  Lim, maling, sement, kalk, smuss og møkk – listen over uønskede flekker er lang som et vondt år. Hva gjør du for å bli kvitt dem før de herdes?Du må ikke pigge opp hele gulvet selv om det har størknet noe byggskum der. Her får du tips om de beste produktene for ulike typer flekker, og hva du må være obs på.Ikke minst er det duket for nok en utgave av «Hva drar du opp av hatten?»

More episodes

View all episodes

 • 14. Slik sikrer du mot radon

  18:02
  Bekymret for radon? Hør guttas beste tips for å holde den radioaktive gassen på avstand. Denne uka er det dessuten duket for noe FETT i spalten: «Hva drar du opp av hatten?».
 • 13. Overflatene som ikke lar seg lime

  22:45
  Har du noen gang prøvd å lime for eksempel impregnert tre, polyetylen eller pulverlakkerte overflater, kjenner du nok frustrasjonen. Noen flater er rett og slett utrolig tricky å få ordentlig heft på. Frykt dog ei! I denne episoden får du alle de beste tipsene for å endre overflatespenningen på ulike materialer, slik at du kan lime på hva det skal være. Aldri igjen skal materialegenskaper stå i veien for å sette ting bom fast.Det er dessuten verdenspremiere på en splitter ny spalte: «Hva drar du opp av hatten?»
 • 12. Tec7 – Historien bak suksessen

  26:18
  Det er ikke til å legge skjul på: Vi elsker Tec7. Denne gangen får gutta besøk i studio av Jan som har solgt og promotert godsakene siden årtusenskiftet.Siden den gang har Tec7 dukket opp i Pondus, å «tecce» har for flere blitt synonymt med å lime noe dønn fast, og Norges eksportgiganter – olje- og fiskeriindustrien – er begge flittige brukere av produktene.I løpet av en snau halvtime får du høre Tec7s historie, og hvordan Jan – «Mr. Tec7» selv – reiste landet rundt for å spre det glade budskap tidlig på 2000-tallet.
 • 11. Hvordan velge riktig produkt for et krevende kystmiljø!

  25:29
  Det er få land som slår Norge når det gjelder kystlinje. Men det byr også på utfordringer for håndverkere, som må hamle opp med vær, vind og sjøsprøyt.Simon og Lars Petter stiller heldigvis opp med sine beste tips til deg som jobber i et maritimt miljø. Du vil blant annet få svar på hva slags fugemasse de ville brukt på skroget til en ubåt, og hvilke produkter som ville inngått i et anbefalt marine-kit.Har du tatt deg vann over hodet, er denne episoden en sårt ettertrengt livbøye.
 • 10. Håndverkerens vårrengjøring

  16:48
  Nå som våren er her betyr det tid for vasking av alt som har samlet seg opp etter en beinhard vinter. Gutta lærer bort når du skal bruke alkalisk og når du skal bruke syrebasert rengjøringsmiddel. Du får tips til ulike vaskesituasjoner, fra motor full av sot og eksos, til gressklipper full av grønske og båt som skal vokses og poleres.Det blir dessuten både magisk opplevelse og fiffig produkt, så her er det egentlig bare å benke seg ned. Snurr pod!
 • 9. Tett på taket

  22:26
  Klar for noen geniale tips? Taket er byggets mest utsatte element. Både regn, UV-stråler, vind og is sliter på topplaget. I tillegg kan det gjerne dukke opp hekkende fugler eller deisende grener. Etter hvert som tiden går, blir det derfor slitasje og småskader i både takrenner og takpapp. Lar du dette skure og gå, er det bare et spørsmål om tid før du står overfor betydelige lekkasjer. Da blir du fort nødt til å renovere hele taket. Heldigvis er det en smal sak å holde taket i toppform. I denne episoden tar Simon og Lars Petter for seg ulike slitasjepunkter, og gir deg knallgode tips til hvordan du holder dem tette. Som vanlig har de også med seg et fiffig produkt, og du kan glede deg til nok en magisk opplevelse. God lytting!