Share

cover art for Продавате в маркетплейс? А правите ли това?

eCommPodcast

Продавате в маркетплейс? А правите ли това?

Season 1, Ep. 25

Много хора продават в маркетплейси като eMAG, Amazon, Etsy, eBay. Обаче всеки знае, че e-mail маркетинг каналът си остава най-доходоносния. Маркетплейсите си имат собствени правила и когато клиент закупи от тях, то той се съгласява с тях, не с вашите. В епизода споделям как евтино можете да накарате клиента да се абонира за ваш бюлетин извън маркетплейса и по този начин да имате директна линия за връзка с него. А и може да пропуснете комисионната следващия път.


Aбонирайте се за подкаста чрез Вашето любимо приложение за слушане на подкасти като Apple PodcastsGoogle Podcasts или Spotify или RSS feed-a ни във всяко друго приложение.


Последвайте eCommCongress в социалните мрежи FacebookInstagram и YouTube.


Пожелаваме Ви повече продажби!

More episodes

View all episodes

  • 27. Маркетинг мастърклас от TikTok

    09:36
    TikTok се превърна в глобален феномен в изключително кратки срокове. В този епизод ще се опитам да разкажа за маркетинг мастъркласа, който изнесоха пред света и довел до неимуверния успех на приложението за видео съдържание. Разберете повече от епизода.Лекцията на Веселин Тонов от eCommCongress посветена на вертикалното видео можете да изгледате кликвайки тук.Aбонирайте се за подкаста чрез Вашето любимо приложение за слушане на подкасти като Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify или RSS feed-a ни във всяко друго приложение.Последвайте eCommCongress в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.Пожелаваме Ви повече продажби!
  • 26. Доклад на Google - Бъдещето на видеото

    05:52
    Този епизод на подкаста е посветен на един доклад на Think with Google насочен към YouTube и обобщава информация събрана от Централна и Източна Европа. Самия доклад е озаглавен "Бъдещето на видео гледанията" и беше публикуван преди няколко месеца. Изглежда никой в България не му обърна внимание, затова решихме да го разгледаме в този подкаст, защото пандемията няма да си тръгне скоро.Aбонирайте се за подкаста чрез Вашето любимо приложение за слушане на подкасти като Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify или RSS feed-a ни във всяко друго приложение.Последвайте eCommCongress в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.Пожелаваме Ви повече продажби!
  • 24. Екшън план за "Черен петък"

    09:50
    Черен петък - словосъчетание, което радва едни и кара други да настръхнат. Истината е, че някои търговци реализират огромен процент от годишния си оборот в периода на тази кампания. В епизод 2 на подкаста ни има интервю с Емил Вагенщайн от Ozone.bg. Както той казва: "Няма неподходящо време да се готвите за кампанията Черен петък". Трябва през цялата година да сте нащрек за намирането на продукти, които да включите в кампанията. Трябва да мислите как да ги реализирате, как да ги предложите и много други. Ако още не сте направили своята стратегия за това как да изпълните маркетинг плана си за "Черен петък", в този подкаст ще споделя един екшън план, който може да сработи.Слушайте епизода с Емил Вагенщайн тук.Aбонирайте се за подкаста чрез Вашето любимо приложение за слушане на подкасти като Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify или RSS feed-a ни във всяко друго приложение.Последвайте eCommCongress в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.Пожелаваме Ви повече продажби!
  • 23. Какво е Tone of Voice (тонът на марката) и как е свързан с бранда?

    21:58
    Когато кажем тон на марката обикновено повечето хора го свързват с това дали се обръщаме към клиентите на "Ти" или на "Вие". А всъщност е много повече от това. Днес на гости е Василена Вълчанова - маркетинг консултант развиващ се в сферата на е-търговията и комуникациите вече над 10 години. С нея си поговорихме фирмената култура, дефинициите.Как да дефинирате своя тон на марката можете да прочетете в статията на Василена.Aбонирайте се за подкаста чрез Вашето любимо приложение за слушане на подкасти като Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или RSS feed-a ни във всяко друго приложение.Последвайте eCommCongress в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.
  • 22. Колко по-добри трябва да сте от останалите? Уроци по клиентско обслужване

    05:44
    Недовлният клиент може да се превърне в терорист спрямо вашата компания. Той може да влезе в социалните мрежи и да ви унищожи. И когато се замислите - това е напълно валидно твърдение. В днешният дигитален свят абсолютно всеки може да влезе онлайн и да напише много лоши неща за вас. Чуйте съветите на съоснователя на хотелската верига на Риц-Карлтън относно клиентското обслужване и колко точно е нужно, за да бъдете по-добри от по-голямата част от конкурентите си.Интервюто на английски можете да намерите тук. Споменатата книга може да бъде поръчана от Амазон или на хартиен носител с безплатна доставка от Bookdepository.И накрая - промо код PODCAST дава 15% отстъпка от цената на всички билети за eCommCongress и Expo 2021 на 29 септември в Интер Експо Център. Регистрирайте се сега от тук: https://ecommcongress.bgAбонирайте се за подкаста чрез Вашето любимо приложение за слушане на подкасти като Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или RSS feed-a ни във всяко друго приложение.Последвайте eCommCongress в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.Пожелаваме Ви повече продажби!
  • 21. Превърнете "Благодаря страницата" си в предимство (част 1)

    06:45
    Благодаим за поръчката. Тя е с номер... поръчали сте това и това. Хайде чао". А можете да направите толкова много с нея. В епизода поделям 5 от 10 съвета за това как да я подобрите и превърнете в предимство носещо позитиви.И накрая - промо код PODCAST дава 15% отстъпка от цената на всички билети за eCommCongress и Expo 2021 на 29 септември в Интер Експо Център. Регистрирайте се сега от тук: https://ecommcongress.bgAбонирайте се за подкаста чрез Вашето любимо приложение за слушане на подкасти като Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или RSS feed-a ни във всяко друго приложение.Последвайте eCommCongress в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.Пожелаваме Ви повече продажби!
  • 20. Какво е BNPL и как ще помогне на онлайн търговците

    16:43
    Вече можете да предложите на клиентите си отложено плащане в рамките на 15 дни. Например от аванс до заплата. Сумата е до 400лв. като това не е свързано с допълнителна такса към клиентите. Вие получавате средствата веднага. На гости е Ивайло Иванов - изпълнителен директор на NewPay.bg, който разказва за положителните страни на услугата.Aбонирайте се за подкаста чрез Вашето любимо приложение за слушане на подкасти като Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или RSS feed-a ни във всяко друго приложение.Последвайте eCommCongress в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.Пожелаваме Ви повече продажби!
  • 19. Защо е полезно да имате QR код върху опаковката

    04:51
    Имаше време, в което QR кодовете бяха интересни, но това не продължи дълго. Големият проблем беше, че трябва да имаш специално приложение, което да ги разчита. Е, тази пречка вече е в миналото, тъй като вече почти всички стандартни приложения за камерата на мобилния телефон (независимо от марката) могат да разчитат тези кодове и да дадат на потребителя възможност да отиде до уебсайт, да пусне видео, да запише контакт, да види послание и т.н. В епизода споделям няколко полезни случая на използване на QR кодове, които да ангажират Вашите потребители.Aбонирайте се за подкаста чрез Вашето любимо приложение за слушане на подкасти като Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или RSS feed-a ни във всяко друго приложение.Последвайте eCommCongress в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.Пожелаваме Ви повече продажби!

Comments