Share

cover art for Hvor står og går det grønne skiftet?

OBF-podden

Hvor står og går det grønne skiftet?

Season 1, Ep. 68

Hvor står og går det grønne skiftet? Hva må du som leder vite akkurat nå?


I dagens episode snakker vi med Thina Saltvedt, sjefanalytiker for bærekraftig finans i Nordea, og Senior Advisor i Footprint Consulting, Anne Karin Sæther.

More episodes

View all episodes

  • 104. Hvordan påvirker EU AI Act norsk næringsliv? - Spesialepisode

    01:15:04
    13. Mars vedtok EU sin nye AI Act, som trer i kraft medio mai. Hva inneholder egentlig de 280 sidene med byråkratisk engelsk, og hva innebærer dette for deg som forbruker eller tilbyder? Vi serverer deg alt du trenger å vite om det som omtales som det største EU har gjort siden euroen. Med Hans Petter Dalen (Business Executive EMEA, IBM) i førersetet får vi påfyll fra følgende i samtalen: Inga Strümke (Førsteamanuensis og forfatter, NTNU) med forskningsperspektivetRune Opdahl (Partner, Wiersholm) på det juridiske perspektivet (og som har lest alle de 280 sidene hele to ganger!) Christopher Frenning (CTO, Microsoft) på det organisatoriske perspektivet Ønsker du full oversikt over hva dette vedtaket omfatter uten å faktisk lese de 280 sidene, er dette episoden for deg!
  • 103. Hvordan transformere verdens eldste medium?

    27:01
    Hva har skjedd i reklamebransjen siden Anna Nicole Smith prydet bygningene med sin H&M-undertøyskampanje på 90-tallet?I ukens episode tar vi en reise gjennom historien for reklameindustrien med Dennis Højgaard (CEO, Clear Channel) og Oslo-ambassadør Christian Ringnes (CEO, Eiendomsspar). Det diskuteres hvordan utendørskampanjer har definert bybildet, og hvordan ikke minst fokuset bak reklamene har endret seg med årene. Reklame har et samfunnsansvar som har markert seg ytterligere de siste årene, og lever i stor grad på innovasjon og etisk ansvar i å spre riktig, og viktig budskap, som Dennis og Christian deler innsikt om.
  • 102. Hva kan toppidretten og næringslivet lære av hverandre?

    45:05
    Toppidrettssjef Tore Øvrebø (Olympiatoppen) og VP Siri Børsum (Capgemini) utveksler personlige erfaringer fra toppidrettsmiljøet, og diskuterer hvordan miljøet har påvirket næringslivet og vice versa. Næringslivet har blant annet lært mye av toppidretten i form av transparent ledelse og å gi unge, ambisiøse mennesker retning, samt fokus på at man skal ha det gøy på jobb. Hva har idretten lært av næringslivet på sin side, og hva annet kan de ulike miljøene lære av hverandre videre?
  • 101. Virker verdibasert ledelse?

    44:02
    I ukens episode får vi besøk av næringslivsprofil Anita Krohn Traaseth (påtroppende Konsernleder for DSD) og Steinar Bjartveit (ledelsesprofessor ved Handelshøyskolen BI) for å diskutere om verdistyrt ledelse egentlig virker og hva som kommer først av høna eller egget - verdier eller atferd? Vi dykker også dypere i trendene som har preget norsk næringsliv, på hva som har blitt forankret og hva som forble nettopp hva det var - en trend. Til slutt diskuteres brytningspunktet mellom når du burde hyre inn en konsulent og når du burde gjøre det selv, samt hva som er viktig for å oppnå en god prosess med konsulenter i bedriften din.
  • 100. Muligheter og utfordringer for toppledere i 2024

    46:24
    Vi er tilbake!I episode nr. 100 ser vi på: hva er de største trendene blant norske lederes meninger? Med kanskje to av de mektigste topplederne i norsk næringsliv (som egentlig aldri hadde tenkt å bli toppledere), diskuterer Leif Arne Jensen (CEO i PwC Norge) og Benedicte Schilbred Fasmer (CEO i SR-Bank) hvilke egenskaper du som leder må ha for lykkes - og trives - i 2024.Samarbeid mellom politikk, næringsliv og finans pekes på som kritisk for et grønt skifte i Norge, og dagens ledere må trene på å bli transformative for å møte det - men ledelse har blitt et temarbeid. I dag har du ikke nubbesjans om du ikke omgir deg med folk som er flinkere enn deg, sier Leif-Arne. Kultur og verdier er essensielt - og topplederen må gå frem som et eksempel for sine ansatte. Først når du lykkes med dette, kan du klare å gjøre kunder til dine fans.
  • Er du klar for ny sesong?

    00:24
    Ny sesong av OBF-Podden er rett rundt hjørne, med episode nr. 100 (!) som publiseres tirsdag 12. mars. Er du klar?
  • 99. Hvem er entreprenøren? Myter og sannheter

    48:46
    I denne episoden forsøker vi å nøste opp i gründerverdenens mange myter, og ser på hva i følge statistikken du trenger for å oppnå suksess som gründer. Ser vi noen tendenser på demografi? Vi får hjelp av Erlend Sogn (tidligere toppleder i Visma, Investment Professional i OneTwo3) og Anniken Fjelberg (Associate Partner i Sprint Consulting, samt co-gründer av 657 Oslo) til å identifisere hvorfor noen lykkes og andre ikke, samt hvilke muligheter og potensielle fallgruver som finnes for de som starter gründerlivet etter et etablert karriereliv.
  • 98. Er psykologisk trygghet en forutsetning for å prestere?

    45:26
    «Du kan ikke endre noe om det kommer fra et strategidokument laget av ledelsen på et fancy hotell» 💡I ukens episode diskuterer vi prestasjonskultur og psykologisk trygghet med Bjørn Mannsverk (mental trener i Bodø Glimt og Oljefondet) og Svein Oftedal (CEO i Würth Norge). Prestasjonskultur er et veletablert begrep, men hva ligger egentlig i det å prestere? Når kan psykologisk trygghet gå på akkord med prestasjon, og hva kan vi gjøre for å forebygge det? Svein og Bjørn forteller personlige historier om hva som kan skje når man står i for mye press over for lang tid, og deler hvilke verktøy de fant i jakten på balansen mellom prestasjon og det å ha det bra i livet.
  • 97. Oppskriften bak en prisvinnende servicekultur

    39:11
    Hvordan bygger og vedlikeholder man en prisvinnende servicekultur i et selskap med over 300 ansatte? Flytoget har gang på gang toppet Norsk Kundebarometer for deres serviceorienterte kultur, der ansatte får ammende mødre til å gråte av takknemlighet for god service og kunder møter ansatte på perrongen som frivillig plukker søppel når de har fri og skal på ferie med familien. Hvordan skaper man en så sterk kultur i alle ledd, og hva skjer med kulturen når man går usikre tider i møte? I denne episoden møtes konkret case og faglig kompetanse der vi har med oss Ida Marie Fottland, Kommunikasjonsdirektør i Flytoget, og Anders Dysvik, professor innen organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI. Sammen ser vi på Flytoget sin kultur fra et faglig perspektiv, og får høre om spesifikke verktøy som har gjort organisasjonen til en suksess.