Share

cover art for Fra operasjonell ledelse til toppledelse

OBF-podden

Fra operasjonell ledelse til toppledelse

Season 1, Ep. 85

Denne episoden handler om en toppleders hverdag, der vi får besøk av Managing Partner Cecilia Flatum, Deloitte Consulting og Forsvarssjef Eirik Kristoffersen. 

Vi får høre fra Cecilia og Eirik hvordan trygghet i rollen, lav prestisje og åpenhet om følelser - til og med skam - er elementære for å få kontakt med sine ansatte. Vi diskuterer også en rekke viktige elementer som mangfold, inkludering og tillit, tre fokusområder som krever oppmerksomhet og mot i det lange løp.

More episodes

View all episodes

  • 93. Arbeidsmarkedet: Hvordan tiltrekke og beholde den riktige kompetansen?

    47:46
    Hvorfor slutter folk, og hvordan kan man hindre at verdifulle nøkkelansatte slutter? Dette diskuterer vi i ukens episode med Janne Kristiansen, National Director i Dfind, og Even Bolstad, daglig leder i HR-Norge, som deler relevant informasjon og statistikk fra deres funn. Mangfold, mulighet for kompetansebygging (eller -endring) og arbeidsmiljø trekkes blant annet frem som viktige hygienefaktorer for arbeidstakere. Autentisitet viser seg å være en større faktor enn kanskje ventet; faktisk har vi sett at hele 1 av 5 vil heller være arbeidsløse enn å jobbe for et selskap som ikke er i tråd med egne verdier. Dette og mer kan du høre mer om i ukens episode.
  • 92. A "Zoom-out, Zoom-in" approach to Strategy

    38:33
    In this episode, we are joined by John Hagel and Daniel Sunde-Hansen - the founder and current leader of Deloitte's Center of the Edge. Hagel describes his "Zoom out, zoom in" approach to strategy and how it all started with a small company in Silicon Valley in the 70s called Microsoft. The approach is summarized as what actions you as a leader need to do in the next six months to seize the long-term opportunity in the future, which is experienced to be one of the biggest challenges for leaders today - acting long-term.
  • 91. Topplederens brannfakler: Veien til suksess

    44:21
    Matts Johansen (CEO, Aker Biomarine) og Eirik Stranden (CEO, 24SevenOffice) legger frem sine refleksjoner av både toppleder og ansatt sitt ansvar i byggingen av et vellykket selskap. Blant annet får vi høre Matts fortelle om sine tre brannfakler (eller kjepphester) for å skape suksess: å ta risiko, at transparens ikke er nødvendigvis alltid riktig, og at man skal lære av sine suksesser - ikke feil. Vi diskuterer kulturen man trenger, og hvordan ansatte og ledere kan bygge under den. Som en ekstra godbit gir også Eirik og Matts sine beste tips til morgendagens ledere som de har tatt med seg fra deres reise.
  • 90. Topplederperspektivet på kompetanseutvikling og livslang læring

    44:16
    Hvem er ansvarlig for å sikre riktig kompetanse og kompetanseutviklingen i seg selv? Har toppledere nok kunnskap om læring, både på individuelt og organisatorisk nivå? Vi får høre hvordan Johan Bäck Persson (Managing Director) i Brights Learning jobber metodisk for å sikre at investeringen i reskilling i bedrifter er mer lønnsom enn nyansettelser - en metodikk som baserer seg på Pär Lager sin bok "Upskill & Reskill". Rune Bjerke (tidligere CEO, DNB) deler av sine erfaringer som tidligere daglig leder i DNB og analyserer hva som kunne vært gjort annerledes i deres nedbemanning.
  • 89. Formueskatten: til glede eller besvær?

    45:50
    Gründer Merete Nygaard var en av flere som fikk seg en overraskelse når hun leste årets skattemelding: hun hadde blitt en formueskatter. Fungerer formueskatten egentlig til sitt formål når det er settepotetene som rammes? Vi har med oss Merete, gründer og leder av Lexolve, samt Per-Ole Hegdahl, leder for Skatteadvokatene i Danske Bank, til en diskusjon om rettferdighet rundt og potensielle løsninger for formueskatt-debatten som finner sted i det norske samfunn om dagen.
  • 88. Tar næringslivet nok risiko?

    52:38
    Norsk næringsliv går godt, takler endringer og omstiller oss, men tar vi nok risiko som ledere og bedrifter? Erna Solberg (Partileder i Høyre) og Leif Arne Jensen (Adm. Dir. i PwC) kommer sammen for å diskutere dette i ukens episode. Det har lenge blitt snakket om at vi ser på en omstilling i næringslivet, men hva betyr egentlig dette - og hvordan kan vi som ledere og bedrifter finne fram til de nye bransjene med god profitt for bedrift og samfunn? Hvor optimistiske er norske næringslivsledere nå? Dessuten, hvem holder en hånd over det ufødte næringslivet?
  • 87. Hvordan posisjonere for vekst og lønnsomhet nå og i fremtiden?

    28:40
    I denne paneldebatten arrangert under OBF sitt Executive Summer Summit får vi høre Merete Hverven (CEO, Visma), Karl Johan Lier (Tidl. CEO, Autostore) og Frithjof Norman Lund (Managing Partner, McKinsey) sine synspunkter på hvordan man kan ruste sitt selskap i utfordrende tider og skape lønnsomhet og vekst i fremtiden. Debatten er ledet av Per Valebrokk, Partner i Storm Communications og medgrunnlegger av E24.
  • 86. Kunstig intelligens: fasen mellom ord og handling

    53:16
    Michael Jacobs, Executive Vice President i Crayon, og Vegard Kolbjørnsrud, Førsteamanuensis innenfor strategi på Handelshøyskolen BI, er med i denne episoden for å diskutere hvordan man kurerer sin teknologifrykt og leder organisasjonen sin i bruk av kunstig intelligens. Vi får høre hva teknologien kan gjøre for oss, og hvordan vi som ledere først og fremst må lede vår egen endring og kompetansebygging før vi kan påvirke andre.