Alexandras

Share

Alexandras - nära ditt hjärta - avsnitt 1

Season 1, Ep. 1

Första avsnittet i nya podden Alexandras - nära ditt hjärta.

Programledare Alexandra Charles

Programledare Pamela Andersson Alselind

Gäst Kerstin Brismar

Gäst Shirley Clamp


"Inte kan jag vara deprimerad? Jag som alltid är så glad".


Artisten Shirley Clamp berättar om sin tuffa depression - och hur hon läkte -  i podden "Alexandra - nära ditt hjärta". 


Den 13 oktober har Alexandra Charles nypremiär för sin podd. Nytt namn och ännu mer personliga och spännande samtal. Premiärgäster är artisten Shirley Clamp och professor Kerstin Brismar, expert på en av de vanligaste kvinnosjukdomarna, sköldkörtelproblem.


I ett samtal med Alexandra Charles och poddkollegan Pamela Andersson berättar Shirley Clamp om hur hon länge trodde att hon led av prestationsångest. Det var först när hon träffade en terapeut som hon förstod att hon var deprimerad. 


-I flera år orkade jag inte göra någonting, jag var bara med min dotter och gjorde några få jobb. Bara en så enkel sak som att åka in till stan var omöjligt, berättar hon.

Lösningen blev en "tårtterpi", där Shirley fick lära sig att fylla sin "tårta" med de bitar som var viktiga för just henne själv. Hör henne berätta mera i podden.

Medverkar gör också professor Kerstin Brismar, senior professor i endokrinologi vid Karolinska Institutet. Hon vill ha ett nationellt vårdprogram för att hjälpa patienter med sköldkörtelproblematik.

-En fjärdefel av alla sköldkörtelsjuka blir inte hjälpa av standardbehandligen, berättar Kerstin Brismar.