En timme med ...

Share

Johanna Hector - Att bli fri från en ätstörning

Season 3, Ep. 16

I veckans avsnitt träffar jag Johanna Hector som berättar om sin resa och om att leva med en ätstörning, sina vardagliga ritualer och vad som får henne i balans.


Vi går in på hennes bakgrund och hon delar med sig av sina erfarenheter kring att köra slut på sig själv, att må dåligt, äta anti depressiva, och vad som krävdes för att få hjälp. Hon går också in på vad som krävdes för henne för att bli frisk och ha tillit till sina inre resurser samt hur hon lever med en okomplicerad och fri relation till mat som hon har jobbat sig till.


Allting grundar sig i ett kontrollbehov och en rädsla för att inte duga som man är berättar Johanna, känslan av att man är otillräcklig eller att man är för mycket. Det skapar ett behov att kontrollera och dämpa sig för att man har för mycket känslor och är för färgstark. Det finns en längtan efter något, kärlek för att bli älskad för precis den man är och detta kan utrycka sig destruktivt i form av mat och att kontrollera.


Hon delar med sig av tekniker i sina dagliga ritualer för att öva upp att känna att man är älskad för den man är.

Hon delar också med sig av att bli observant kring vart du begränsar dig själv, hur du dömmer dig själv och att observera tankar och känslor.More Episodes