Womensync podcast

Share

#17 Abort – en personlig upplevelse

Dagens avsnitt behandlar något som många går igenom men som vi upplevt att man sällan pratar om offentligt, nämligen abort. Abort är ett ämne som kan vara känsligt och som alla som gått igenom har en egen upplevelse av. Det finns inga rätt, fel eller “sanningar” kring hur en abort upplevs. Detta gör att avsnittet inte är för alla då vi lyfter en abort ur ett personligt perspektiv utifrån en persons upplevelse. Tankarna och känslorna som uttrycks kan skilja sig från andras upplevelser.


I avsnittet djupdyker vi i ämnet och tar avstamp i Susannas egen upplevelse. Det är ett personligt och sårbart avsnitt där vi både pratar om hur svårt valet kan vara kring att göra en abort, hur en abort går till och hur processen kan se ut och upplevas.


Ämnet är viktigt att lyfta för att normalisera att prata om personliga upplevelser av abort. Förhoppningen är även att sprida hopp till personer som är och har varit på en liknande resa som Susanna med utebliven ägglossning och mens. Susannas resa visar på att det verkligen är möjligt att få tillbaka ägglossning och bli gravid för den som länge varit utan ägglossning. 


I avsnittet pratar vi om:

– Hur det kan vara att stå inför ett val där båda alternativen kan kännas både “rätt” och “fel” på samma gång men på olika sätt.

– Hur processen för en abort kan se ut rent praktiskt.

– Hur man kan stötta kroppen innan, under och efter en abort både fysiskt och emotionellt. 

– Praktiska tips och råd för hur man kan få tillbaka en regelbunden och stark ägglossning genom livsstilsförändringar.


Disclaimer: Det här är ett avsnitt som berör ett känsligt ämne och som inte är för alla beroende på var du befinner dig i din resa och i ditt liv. 


Dagens avsnitt är i stolt samarbete med Inika Superfoods. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inika superfoods.com.

More Episodes