Womensync podcast

Share

#0: Lär känna grundarna bakom Womensync

Season 1, Ep. 0

I dagens avsnitt kommer ni få höra mer om Womensync och lära känna grundarna Sara Norrbom och Susanna Moen.

More Episodes

11/22/2021

#7 Babylängtan och allt du önskar du visste under en graviditet med Michaela Forni

I det här avsnittet sitter vi ned med Michaela Forni som är livsstilsinfluencer, bloggare, författare och entreprenör med appen My Baby Journey och boken My Baby Book. I samtalet pratar vi om alltifrån Michaelas upplevelser av menscykeln och hur hon använder insikterna kring sin cykel i sin vardag. Vi pratar om graviditet – ett ämne Michaela verkligen brinner för – och hon delar med sig av allt det där man önskar man vetat innan, under och efter en graviditet. Hon berättar öppenhjärtigt om oron för missfall, hur hon hanterat babylängtan och mycket mer.Vi går bland annat in på:– Tankar kring influenceryrket och att hjälpa andra genom egna erfarenheter– Om menscykeln och hur Michaela upplever skiftningarna under cykeln och använder det i sin vardag– Michaelas tankar och tips kring babylängtan och oro för missfall och hur hon hanterat det– Allt det där man kan uppleva under och efter en graviditet som ingen pratar om, som hemorrojder, läckande bröst ochsammandragningar långt innan själva födseln m.m.– Första tiden med barn, sittkuddar för nyförlösta och laxerande medel– Varför yoga blivit en viktig del i Michaelas liv– Att det inte behöver vara självklart att veta vad man ska göra som nybliven förälderAvsnittet är i stolt samarbete med Under Your Skin som erbjuder veganska och kemikaliefria hudvårdsprodukter. Med koden WOMENSYNC får ni 15% rabatt på www.underyourskin.se. Rabattkoden gäller t.o.m. den 5 december 2021.Avsnittet är även i stolt samarbete med Werlabs hälsokontroller. Med koden vänd “womensync” får ni 10% rabatt på valfritt hälsotest hos dem på www.werlabs.se. Erbjudandet gäller till och med 31/12 och kan ej kombineras med andra rabatter.
11/15/2021

#6 Stark inför förklimakteriet och klimakteriet med Monika Björn

I dagens avsnitt sitter vi ned med Monika Björn som är entreprenör, författare och aktivist inom klimakteriet. Vi diskuterar allt du behöver veta inför och under förklimakteriet och klimakteriet och du får med dig alla verktyg du behöver för att hålla dig stark genom de här skeendena i livet. Avsnittet passar för dig i fertil ålder då du får med dig inspiration och konkreta verktyg för hur du genom livsstil kan påverka hur du kommer uppleva klimakteriet. Du lär dig förstå dina hormoner, omfamna åldrande och de olika skeendena i livet vi som kvinnor upplever.I avsnittet pratar vi om:– Inspiration och konkreta verktyg för att hålla dig stark genom klimakteriet– Vilka symptom som är vanliga i förklimakteriet och klimakteriet som exempelvis: oregelbunden ägglossning, minskad självkänsla, minskad sexlust, svettningar, sömnrubbningar, minskade träningsresultat och ökad trötthet– Hur viktigt det är att vara lyhörd till kroppens signaler och vara extra snäll mot sig själv under den här perioden– Hur du genom livsstil kost, träning och återhämtning kan minska symptom i förklimakteriet och klimakteriet– Hur det genom att pusha sig själv med mer träning och mindre mat kan ge motsatta effekter som minskade träningsresultat, svårare att gå ned i vikt, trötthet och stress– Hur återhämtning och sömn är två av de viktigaste nycklarna för att känna dig stark genom klimakteriet– Hur tankar och känslor har en påverkan på våra hormoner– Vilka gåvor det finns i de här skeendena i livet
11/8/2021

#5 Utebliven mens, livsstilsförändringar och holistisk hälsa med Susanna Moen

Utebliven mens, livsstilsförändringar och holistisk hälsa med Susanna MoenI dagens avsnitt träffar vi en av Womensyncs grundare, Susanna, som delar med sig av sin resa med utebliven mens (hypotalamisk amenorré). Under samtalet går vi in på orsaken till att hon fick utebliven mens och hur man kan skapa förutsättningar för att läka genom att jobba med livsstilsförändringar och det inre.I avsnittet kommer du få ta del av följande:– Susanna delar med sig av sina viktigaste lärdomar från sin resa med utebliven mens– Vilken typ av mat som är viktig för hormonell balans vid utebliven eller oregelbunden mens– Hur hon förändrat sättet hon tränar på och varför det kan vara en viktig aspekt– Hur man kan skapa förutsättningar för att läka genom att jobba med det inre och livsstilsförändringar– Hur man kan tänka kring mat, träning och återhämtning vid utebliven ägglossning och mens– Hur feminin och maskulin energi kan ha en påverkan på menscykeln– Hur en livsstil formad utifrån den manliga biologin kan vara en bidragande faktor till utebliven mens, PCOS eller PMS– Hur Susannas resa har hjälpt henne att bli mer connectad med sig själv och sin kroppDagens avsnitt är i stolt samarbete med Werlabs. Med koden 'womensync' får ni 10 % rabatt på valfritt test. Vi rekommenderar Werlabs Hälsokontroll XL Plus. Erbjudandet gäller från 18/10 tom 31/12 och kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Följ, förstå och förbättra din hälsa redan idag!